IBM Nederland


IBM informatie in Nederland

Nieuws
Services

IBM e-business and Software News Alert

2 maart 1999

Dit speciale nummer van de IBM e-business and Software News Alert staat geheel in het teken van enkele thema´s die vorige week tijdens de Business Partner Executive Conference (BPEC) in New Orleans de aandacht kregen.

IBM Business Partners

Het Solution Developer Program en het IBM Business Partner-Software Programme

IBM´s Solution Developer Program wordt wereldwijd aangeboden en is in het leven geroepen om commerciële software-ontwikkelaars op drie terreinen te helpen: marktverbreding, kostenbesparingen en snellere productintroducties. Centraal staan baanbrekende technologieën waarmee ontwikkelaars integrale e-business oplossingen voor hun klanten kunnen ontwikkelen. Sinds vorige week is er voor de 29.000 leden van IBM's Solution Developer Program een vernieuwd serviceaanbod waarmee ontwikkelaars bedrijven nog beter kunnen helpen bij de overstap naar e-business. De nieuwe e-business resources behelzen behalve een nieuw evenement voor ontwikkelaars ook onderscheidingen ter erkenning van innovatieve e-business oplossingen, ruimere budgetten voor gezamenlijke marketing en een on-line support center dat 24 uur per dag bereikbaar is.

IBM's bekroonde Business Partner-Software Programme biedt IBM-distributeurs ondersteuning op het gebied van opleiding, training en marketing, toegespitst op alle e-business oplossingen van IBM. Tot de business partners van IBM behoren value-added resellers, systeem- en netwerkintegratie-specialisten, value-added distributors, onafhankelijke softwareleveranciers, opleidingsinstituten, Internet-aanbieders en adviesbureaus.

Voor meer informatie over het Solution Developer Program kunt u terecht op het volgende adres: www.developer.ibm.com.

Business Integration: optimale benutting van de diversiteit aan bedrijfsinformatiesystemen

Nieuwe zakelijke kansen en nieuwe bedrijfsstrategieën... voor ondernemingen zijn dit twee belangrijke redenen om hun bedrijfsapplicaties te integreren, zowel bestaande als nieuwe. De voordelen van Business Integration komen vooral tot hun recht in de context van:


* e-commerce

* suppy chain management

* enterprise resource planning

* customer relationship management

* business process re-engineering

* overnames en fusies

In al deze gevallen is sprake van forse kostenbesparingen en versterking van de concurrentiepositie. En in al deze gevallen is integratie van de bedrijfsapplicaties onontbeerlijk.

Het succes van elke zakelijke onderneming - of het nu een fusie, het beheer van een zakelijke relatie of e-business via het Web betreft - is afhankelijk van de samenwerking tussen verschillende bedrijfssystemen. Aanpassing en koppeling van bestaande systemen maakt deze samenwerking mogelijk.

Van Business Integration is sprake zodra bedrijfssystemen probleemloos met elkaar samenwerken.

MQSeries, oplossingen van IBM voor Business Integration

Elkaar snel opvolgende veranderingen, toeleveringsketens die voortdurend geoptimaliseerd moeten worden, IT-infrastructuren die met continue upgrades te maken hebben, en het tekort aan gespecialiseerd personeel zijn slechts enkele voorbeelden van de druk waaraan bedrijven tegenwoordig blootstaan. Daar komen nog bij incompatibele IT-technologieën ten gevolge van fusies en overnames, en de snelle opkomst van elektronisch zakendoen.

Het antwoord van IBM daarop zijn de Business Integration-oplossingen, software waarmee bedrijven snel en eenvoudig IT-infrastructuren kunnen koppelen, integreren en automatiseren, ongeacht verschillen in platforms en de geografische spreiding van de onderneming. IBM's messaging software MQSeries is een cruciaal onderdeel van deze Business Integration-oplossingen. Met MQSeries kunnen bedrijven op intelligente wijze hun bedrijfsprocessen integreren en daarmee het rendement van de bestaande IT-infrastructuur aanzienlijk verbeteren.

Data Management

IBM ontplooit twee nieuwe initiatieven op het gebied van Data Management, zodat IBM-partners nog beter kunnen inspelen op groeimarkten

Speciaal voor partners die zich hebben gespecialiseerd in Data Management-producten, kwam IBM tijdens de BPEC met twee nieuwe initiatieven: het EDMSuite Partnership Initiative en het Media Asset Management Partnership Initiative. Beide initiatieven zijn gebaseerd op bestaande partnerprogramma's van IBM - Solution Developer Marketing en IBM Business Partner Software Program - en bieden aangesloten partners voordelen zoals verkoopondersteuning, tools, training en een bonussysteem (voor partners die EDMSuite en mediabeheeroplossingen verkopen). Met beide initiatieven beoogt IBM een verdere groei van het aantal oplossingen op basis van IBM-producten.

EDMSuite omvat een aantal webproducten voor onder meer imaging, COLD/ERM (computer output to laser disk/enterprise report management), documentbeheer en workflow-optimalisatie. De twee jaar geleden aangekondigde EDMSuite geeft toegang tot een schat aan digitale documenten die zijn opgeslagen op de vele systemen in een organisatie. De mogelijkheden met e-business worden daardoor aanzienlijk uitgebreid.

De mediabeheer-producten van IBM zijn DB2 Digital Library en VideoCharger. Digital Library is het IBM-systeem voor het beheer van multimediale informatie. Behalve unieke functies voor het beheer van auteursrechten biedt het geavanceerde zoekvoorzieningen, een betrouwbare service en ondersteuning voor videoservers. Met VideoCharger wordt digitale video omgezet in een effectieve desktoptraining- en communicatietool die overal binnen de onderneming kan worden ingezet.

Het EDMSuite Partnership Initiative verheugt zich wereldwijd in meer dan 300 aangesloten partners die inmiddels honderden oplossingen hebben ontwikkeld met behulp van het EDMSuite-aanbod.

Deel: ' IBM e-business en Software nieuws '
Lees ook