IBM

IBM en marviQ geven nieuwe inhoud aan e-HR-portals

Flexibele geïntegreerde oplossing, snel te implementeren

Amsterdam -- 26 september 2001 -- IBM Nederland gaat nauw samenwerken met e-business-specialist marviQ om personeelsinformatie ook via internet te ontsluiten. De markt toont erg veel belangstelling voor dergelijke elektronische HR-portals, maar heeft tot nu toe weinig succesvolle oplossingen gezien die echt waarde toevoegen.

Met hun e-HR-portal maken IBM en marviQ daar een einde aan. Het vandaag geannonceerde portal stelt de bezoeker in staat informatie op het gebied van human resources niet alleen te raadplegen, maar ook in te voeren en aan te passen, afhankelijk van de autorisatie. In de volledig geïntegreerde benadering staat de medewerker centraal. Dat biedt veel voordelen, onder meer vergroting van de efficiency dankzij toepassing van concepten als employee self-service en workflow-management.

Het e-HR-portal is door IBM en marviQ gezamenlijk ontwikkeld als flexibele web-based oplossing, maar kan ook in een eigen netwerk worden ingezet. Aangezien de klant met zijn bestaande HR-systemen kan blijven werken, is de invoering van het portal snel te realiseren.

In het nieuwe e-HR-portal heeft IBM de kennis van HR-processen en van de achterliggende systemen ingebracht. Ook de grote ervaring van IBM met op internet gebaseerde self-service-oplossingen speelde een belangrijke rol. De belangrijkste bijdrage van marviQ ligt in het Integration Platform. Dit platform functioneert als schakelkast voor het e-HR-portal en maakt het mogelijk de aanwezige legacy-omgevingen te ontsluiten en te verrijken met nieuwe functies.

Het beschikbare e-HR-portal bestaat uit diverse modules met self-service-functies, voor verschillende rollen in de organisatie, waaronder HR-staf, leveranciers, managers, medewerkers en sollicitanten.

Een belangrijk kenmerk van de aanpak van IBM en marviQ is dat het e-HR-portal met alle informatie uit de reeds aanwezige achterliggende informatiesystemen kan werken. Met best-of-breed softwarecomponenten (onder meer van Lawson en van IBM) zijn deze legacy-systemen via het web te ontsluiten. Een onderneming is hierdoor in staat gegevens uit verschillende informatiesystemen te ontsluiten, te verrijken met extra functies en te presenteren aan zijn medewerkers, ongeacht de toegepaste technologie.

Over marviQ
marviQ is een leverancier van e-business-services in de vorm van geïntegreerde zakelijke oplossingen voor grote bedrijven. De oplossingen van marviQ zijn ontwikkeld om probleemloos te kunnen samenwerken met bestaande ICT-systemen en zijn opgebouwd uit vergaand geïntegreerde functionaliteiten voor ERP, CRM, collaboratie en workflow, zoals die in de beste applicaties op dit gebied voorkomen.

Over IBM
IBM Nederland NV levert een compleet scala aan computerapparatuur, programmatuur en bijbehorende diensten. IBM verkoopt computersystemen aan zowel organisaties als consumenten, van personal computers en servers tot midrange-systemen tot mainframes. De software varieert van besturingsprogrammatuur tot algemene en branchegerichte oplossingen op maat. Als 's werelds grootste aanbieder op het gebied van IT-dienstverlening heeft IBM Global Services uitgebreide ervaring op het gebied van business- en IT-consultancy, business transformation, e-business, systeembeheer en strategische outsourcing.

Deel: ' IBM en marviQ geven nieuwe inhoud aan e-HR-portals '
Lees ook