Ingezonden persbericht

i2 Technologies en IBS leveren gezamenlijk Supply Chain-oplossingen aan middelgrote bedrijven

IBM Global Services levert implementatieservices

Zaltbommel, 27 mei 2002 - i2 Technologies, Inc., leverancier van dynamische value chain management-oplossingen, en International Business Systems (IBS) hebben een wereldwijd samenwerkingsverband gesloten. i2 en IBS gaan gezamenlijk een geïntegreerde Collaborative Supply Chain Planning- en Supply Chain Excution-oplossing leveren. Deze oplossing verkort de implementatietijd en verlaagt integratiekosten voor middelgrote ondernemingen.

De gezamenlijke oplossing voor het middensegment bestaat uit de Virtual Enterprise- en ASW-software van IBS en de Supply Chain Management-planningsoplossing (SCM) van i2. IBM levert consultancyservices en op maat gemaakte implementatieservices voor de snelle installatie en inzet van de nieuwe i2-IBS-oplossing.

"Middelgrote ondernemingen profiteren op basis van het samenwerkingsverband tussen i2 en IBS van de mogelijkheid om te kunnen werken met twee vooraanstaande organisaties in hun respectievelijke marktsegmenten", zegt Simon Pollard, Vice-President EMEA van AMR Research. "Door de Supply Chain Execution-software van IBS en de Supply Chain Planning-software van i2 te integreren, kunnen bedrijven uit het middensegment beschikken over geavanceerde supply chain-technologie."

Volgens AMR Research zijn zowel i2 als IBS wereldwijde marktleiders. i2 heeft ruim 1.000 klanten wereldwijd, waaronder meer dan de helft van de Fortune 500-bedrijven. IBS heeft een klantenbestand van 5.000 bedrijven in 40 landen, bestaande uit voornamelijk middelgrote organisaties en divisies van grote bedrijven.

Frank Lerchenmuller, Vice-President van de Buy & Supply-divisie van IBM Global Services: "Met deze nieuwe oplossing van i2 en IBS kunnen klanten de voordelen van optimalisatie van de supply chain ten volle benutten."

De integratie van de krachtige technologieën van i2 en IBS biedt:
- concurrentievoordelen en klantloyaliteit door geoptimaliseerde uitleverprocessen en een verbeterde operationele efficiëntie;
- mogelijkheid snel een toegevoegde waarde te bieden aan de klant door de beschikbaarheid van templates en implementatiemogelijkheden;
- kosten- en tijdsbesparing door gestroomlijnde processen en het voorkomen van onnodige supply chain-activiteiten;
- verbeterd inzicht in enkele of diverse supply chains, wat managers ondersteunt bij het nemen van beslissingen.
"In de huidige zakelijke omgeving bepaalt niet alleen efficiëntie, maar ook de dynamiek in de samenwerking met leveranciers, partners en klanten de concurrentiepositie van bedrijven", zegt Philip Crawford, President van i2 EMEA. "Door het gecombineerde aanbod leveren i2 en IBS geïntegreerde oplossingen waarmee deze uitdaging kan worden aangegaan, terwijl de implementatietijd wordt geminimaliseerd en integratiekosten worden verlaagd. Het samenwerkingsverband met IBS biedt een sterke toegevoegde waarde voor onze klanten en verbetert de concurrentiepositie."

i2
i2 is al meer dan tien jaar marktleider op het gebied van Supply Chain Management en heeft haar technologie en expertise ontwikkeld tot dynamic value chain management-oplossingen. Daarmee kunnen bedrijven eenvoudiger samenwerken in besluitvormingsprocessen, niet alleen binnen een bedrijf, maar ook tussen verschillende ondernemingen.

Deel: ' IBM Global Services levert implementatieservices '
Lees ook