IBM introduceert nieuwe Internetdiensten

High-performance oplossingen ondersteunen complexe Internet-infrastructuren

Amsterdam, 15 oktober 1999 - IBM Global Services introduceert nieuwe e-business services om bedrijven te helpen bij de planning en bouw van websites. Deze nieuwe diensten voorzien in een blauwdruk voor een solide Internetinfrastructuur, eenvoudige integratie van complexe, heterogene systemen en de bouw van performance- en capaciteitsbeheersystemen.

De diensten zijn speciaal bedoeld voor ondernemingen met bedrijfskritische Internetfunctionaliteit. Beheerders kunnen voor een probleemloze performance zorgen, zelfs wanneer er sprake is van piekbelasting in het Internetverkeer. Bedrijven kunnen deze belasting evenwichtig verdelen, nieuwe en bestaande technologieën optimaal benutten en e-business oplossingen sneller en efficiënter inzetten.

Aanbod IBM Global Services
Services voor het bouwen van een solide website zijn onder meer:
- Enterprise Architecture - een blauwdruk voor betrouwbare, schaalbare, veilige en optimaal presterende e-business systemen; integratie van bestaande technologie met IT-plannen, inclusief netwerk-, applicatie-, data- en beveiligingscomponenten.
- IT Infrastructure - beoordeling, ontwerp en implementatie van een geïntegreerde e-business infrastructuur, van de fysieke lay-out tot industriestandaards.
- High Availability - analyse van bedrijfskritische systemen, processen en procedures om de hoogst mogelijke beschikbaarheid te waarborgen.

Netwerk consulting- en integratieservices zijn onder meer:
- Bouw van een VPN (virtual private network) - ontwerpen van een ondernemingsbrede netwerkinfrastructuur waardoor organisatie, mobiele werknemers, leveranciers en partners gemakkelijker informatie kunnen delen; inclusief ondersteuning voor Cisco- en andere VPN-technologieën.
- Integratie van netwerken voor e-business - beoordeling en ontwerp met als doel SNA- (Systems Network Architecture) en TCP/IP-applicaties te integreren tot een IP-netwerkinfrastructuur die e-business ondersteunt.

Services op het gebied van performancebeheer en capaciteitsplanning zijn onder meer:
- e-business verbeteringen: het plannen van optimale performance van bedrijfsapplicaties op het Internet. Hieronder vallen alle aspecten van de e-business IT-infrastructuur zoals webservers, databaseservers, transactieservers, netwerkinfrastructuur en -ontwerp, interfaces voor legacy-systemen en -databases, en applicaties.
- Enterprise resource management planning: verhoogt de kans op succesvolle ERP-implementaties doordat onderdelen van de IT-omgeving die performanceproblemen opleveren vroegtijdig worden geïdentificeerd. Daarnaast kan toekomstige groei en capaciteit beter worden gepland. IBM heeft ervaring met onder meer SAP, PeopleSoft, Baan, Oracle, J.D. Edwards en andere maatwerkapplicaties.
- Server-resourcebeheer: helpt bij het evenwichtig verdelen van de systeembelasting en het vergroten van de beschikbaarheid door onderkenning van overcapaciteit en al dan niet optimaal benutte servers. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van gegevens afkomstig van Windows NT-, HPUX-, AIX-, Sun Solaris-, NetWare- en OS/2-servers. De rapportage vindt plaats via een beveiligde website waar men bovendien rechtstreeks contact kan opnemen met specialisten.

Over IBM Global Services
IBM Global Services is 's werelds grootste aanbieder van services voor informatietechnologie en behaalde in 1998 een omzet van bijna 29 miljard dollar. IBM Global Services is het snelst groeiende onderdeel van IBM en biedt werk aan meer dan 130.000 specialisten in 160 landen over de hele wereld. IBM Global Services integreert producten en diensten zodat zowel grote als kleine bedrijven de voordelen van informatie-technologie ten volle kunnen benutten. Bezoek voor meer informatie: www.ibm.com/services/nl

Deel: ' IBM introduceert nieuwe Internetdiensten '
Lees ook