IBM introduceert nieuwe lijn aantrekkelijk geprijsde PC's

Amsterdam, 21 september 1999 - IBM introduceert een nieuwe lijn Commercial Desktops met meer gebruiksgemak en lagere eigendoms- en onderhoudskosten. De nieuwe IBM PC 300GL - leverbaar in twee modellen, de standaardversie voor algemeen gebruik en de Small Business Series voor kleine bedrijven - is uitgerust met een nieuwe suite beheertools waarmee bedrijven een aanzienlijke besparing qua tijd en geld kunnen realiseren. De nieuwe modellen zijn geprijsd vanaf fl. 1.965,- exclusief monitor (adviesprijs, exclusief BTW).

Nieuw ontwerp
De IBM PC 300GL is leverbaar als conventionele desktop of als microtower en is IBM's kleinste model PC voor zakelijk gebruik - deze PC neemt weinig ruimte in op het bureau. De kast kan zonder gereedschap worden geopend en is voorzien van scharnieren zodat het binnenwerk eenvoudig te onderhouden is. De diskette- en de CD-drive kunnen met een schuif worden afgesloten.

Universal Management Services
De nieuwe desktop-beheertools zijn ontwikkeld in het kader van IBM's onlangs aangekondigde Universal Manageability (UM) Services, die in de plaats zijn gekomen van IBM's Universal Management Agent. Bij aankoop van een IBM PC kunnen de UM Services kosteloos worden gedownload van de IBM-website https://www.ibm.com/pc/ww/software/sysmgmt/products/ums. Met UM Services kan het systeembeheer op afstand worden uitgevoerd, zodat voor meerdere locaties kan worden volstaan met één technicus of systeembeheerder.

Ook kleine bedrijven die het beheer van hun systemen hebben uitbesteed, kunnen hier hun voordeel mee doen. UM Services is compatibel met de meestgebruikte algemene beheersuites en is probleemloos te integreren met oplossingen van onder andere Microsoft, Tivoli, Computer Associates en Intel.

Bedrijven die behoefte hebben aan nog uitgebreidere beheermogelijkheden kunnen de UM Desktop Extensions aanschaffen. Deze softwaresuite bestaat uit zes aanvullende programma's die onderhoud en gegevensbeveiliging vereenvoudigen door bijvoorbeeld bepaalde functies van het besturingssysteem te verbergen of uit te schakelen, zodat werknemers geen instellingen kunnen veranderen en daarmee fouten introduceren.

Een andere tool maakt bij calamiteiten een back-up van de gegevens. De back-up wordt opgeslagen op een verborgen partitie van de lokale schijf, zodat de werknemer gewoon kan doorwerken terwijl de systeembeheerder het probleem op afstand oplost.

Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM en haar producten, diensten en technologie terecht op https://www.ibm.com. Het adres van de Nederlandse IBM PSG home page is: https://www.pc.ibm.com/nl. Tevens kunt u telefonisch terecht bij het IBM PC Response Centre (020 - 504 05 01).

Deel: ' IBM introduceert nieuwe lijn aantrekkelijk geprijsde PC's '
Lees ook