IBM Learning Services geeft wereldwijd Linux cursussen

Amsterdam, 31 mei 1999 - IBM Learning Services (ILS), de opleidingstak van IBM, start 8 juni aanstaande met haar eerste Linux cursus in Nederland, de Linux System Administration. ILS is wereldwijd het eerste opleidingscentrum wat meerdere zelf ontwikkelde Linux-cursussen geeft. Op het moment draait de eerste cursus al volop in 15 landen.

In de tweede helft van dit jaar zal ILS nog twee Linux-cursussen introduceren: de Linux Basics en de Linux TCP/IP administratie. gratis op het web.

Eind vorig jaar kwam het idee van één van de ontwikkelaars, Wouter Liefting, om Linux-cursussen te gaan geven. IBM wil graag inspringen op het aantal groeiende gebruikers van Linux. Al eerder kondigde IBM aan voortaan ondersteuning te bieden aan het open-source besturingssysteem. Linux-cursussen zijn onderdeel van de gecombineerde hardware, software- en support oplossing voor Linux. De vraag naar Linux-cursussen is nu zo groot dat besloten is de cursus te vertalen in vijf extra talen.

Binnenkort zal IBM Learning Services een cursus aanbieden speciaal voor managers die willen weten wat dat LINUX nou eigenlijk is en wat het kan betekenen voor hun bedrijf. De cursus heet: " LINUX Awareness for Managers". En deze cursus is gratis. Het is een drie uur durende zelfstudiecursus met gesproken woord en is binnenkort via het Internet te volgen en/of te downloaden. Blijf onze web-pagina in de gaten houden voor meer informatie over deze gratis cursus.

De eerste cursus die op dinsdag 8 juni start; de Linux System Administration is een vierdaagse theorie en hands-on training. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere Installatie Physical & Logical Devices, Networking. De cursist maakt gebruik van van de Red-Hat distributie en krijgt deze na afloop ook mee naar huis om er direkt mee aan de slag te kunnen gaan. De cursist is niet gebonden aan Red Hat: op de installatieprocedure na is de cursus nagenoeg geheel onafhankelijk van distributie geschreven.

Wilt u meer informatie over de Linux cursussen? Kijk dan op http://www.nl.ibm.com/educ/LX14.html. Voor inschrijvingen of andere vragen kunt u contact opnemen met IBM Learning Services: 020 - 513 3940.

Over IBM Learning Services

IBM Learning Services (ILS) geeft, als onderdeel van IBM Global Services, trainingen op het gebied van IT, persoonlijke vaardigheden en
eindgebruikers. Computerij Opleidingen, dochteronderneming van IBM, verzorgt de eindgebruikerstrainingen in verschillende vestigingen in heel Nederland. In de vorm van klassikale trainingen, distance learning of leren d.m.v. Computer Based Training, voorziet ILS het bedrijfsleven van de juiste trainingsoplossingen die het gewenste resultaat bereiken.

ILS is momenteel gehuisvest in Utrecht, maar verhuist 23 augustus a.s. naar
het hoofdkantoor van IBM te Amsterdam.

Over IBM Global Services

IBM Global Services is ?s werelds grootste aanbieder van services voor informatietechnologie en behaalde in 1998 een omzet van bijna 29 miljard dollar. Global Services is het snelst groeiende onderdeel van IBM en biedt werk aan meer dan 130.000 specialisten in 160 landen over de hele wereld. IBM Global Services integreert producten en diensten zodat zowel grote als kleine bedrijven de voordelen van informatie-technologie ten volle kunnen benutten.

Bezoek voor meer informatie: www.ibm.com/services

Deel: ' IBM Learning Services geeft wereldwijd Linux cursussen '
Lees ook