Ingezonden persbericht


Suzanne Braaksma
External Communications Coordinator

IBS Consist
P.O. Box 500
3430 AM Nieuwegein
The Netherlands
Tel. 030 - 602 6666
Fax. 030 - 602 1811
Email: suzanne.braaksma@ibsconsist.nl
http://www.ibsconsist.nl

Persbericht

E-business road map bereidt IBS Consist-applicaties voor op WebSphere

IBS Consist zet opnieuw flinke stap op het gebied van EAI

Nieuwegein, 13 augustus 2001 IBS Consist, toonaangevend leverancier van ICT-oplossingen en diensten, zet alweer een flinke stap op het gebied van Enterprise Application Integration (EAI), die het mogelijk maakt om een totaaloplossing aan te bieden, op basis van open (internet)standaarden. De FMS JavaConnector, die vers uit de R&D-keuken van de softwarespecialist uit Nieuwegein komt, stelt haar klanten in staat om op een snelle en gecontroleerde manier een koppeling te maken tussen de IBS Consist-applicaties en applicaties van andere leveranciers. De FMS JavaConnector is gebouwd in Java, de programmeertaal, die laagdrempelige gegevensuitwisseling in XML mogelijk maakt.

De totaaloplossingen voor de zorg, professionele dienstverlening (PSO) en de groothandel van IBS Consist worden gevormd door krachtige applicaties, die in de programmeertaal RPG en Synon zijn geschreven. "De gebruiksvriendelijke Java Connector is dé oplossing om onze RPG-programma´s op een zeer eenvoudige manier te laten ´praten´ met Java-applicaties", aldus Jan van Wijngaarden, productmanager financiële systemen bij IBS Consist. Hij vervolgt: "De FMS JavaConnector omvat een verzameling van FMS API´s (Application Program Interfaces). Hiermee zetten we opnieuw een grote stap op het gebied van Enterprise Application Integration."

De FMS Java Connector is speciaal ontwikkeld voor het financiële managementinformatiesysteem FMS van IBS Consist, maar de basis achter de toepassing kan ook toegespitst worden op haar andere financiële applicatie FIS2000 en haar Human Resource Management-oplossing EMIS. Jan van Wijngaarden: "We hebben een zelfde soort tool gebruikt om Lotus Notes-toepassingen te koppelen met onze HRM-oplossing EMIS. En dat werkt uitstekend." IBS Consist ziet de tool als een uitkomst voor bedrijven die in RPG gebouwde applicaties willen koppelen met in Java geprogrammeerde applicaties.

Het ontwikkelen van de FMS Java Connector is onderdeel van de e-business road map, die IBS Consist uitgestippeld heeft om haar klanten stap voor stap te begeleiden naar totale integratie van de IBS Consist-applicaties op basis van open standaarden. Om dit te bereiken worden alle applicaties via een evolutionair pad omgebouwd naar IBM´s WebSphere Business Components.

IBS Consist is al sinds 1997 een van de voortrekkers in het WebSphere-project van IBM en heeft in januari 2001 haar volledig in WebSphere Business Components gebouwde product Virtual Enterprise gelanceerd dat gebaseerd is op Java.

Virtual Enterprise
Virtual Enterprise is de platformonafhankelijke WebSphere-oplossing van IBS Consist. Virtual Enterprise is een onvergelijkbaar concurrerend systeem waarmee een ongelimiteerd aantal bedrijven, instellingen, klanten, toeleveranciers en handelspartners online en in realtime met elkaar communiceren, ongeacht waar ze zich bevinden. Deze c-commerce-oplossing verhoogt het serviceniveau van een onderneming en vergroot haar concurrerend vermogen. Daarnaast verlaagt het transactiekosten en maakt effectief voorraadmanagement mogelijk.

Virtual Enterprise bevat business logic voor sales, procurement, supply chain management, financials en business control. Virtual Enterprise kan totaal geïntegreerd worden met de supply chain management & distributie-oplossing ASW van IBS Consist, maar kan ook aan ERP-systemen van andere leveranciers gekoppeld worden. De revolutionaire WebSphere-oplossing is platformonafhankelijk.

Virtual Enterprise is voornamelijk geschikt voor grote ondernemingen, die willen inspelen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van de volledige integratie van databronnen, software en internet portals binnen de samenwerkende keten, in de nieuwe digitale economie.

Over IBS Consist

IBS Consist, is toonaangevend leverancier van ICT-oplossingen en diensten voor de Zorg, Professionele Dienstverlening (PSO) en de Groothandel. Deze volledig geïntegreerde totaaloplossingen worden gevormd door krachtige Financial, Human Resource, Supply Chain en Customer Relationship Management toepassingen.

De ICT-oplossingen van IBS Consist zijn internet-enabled en worden voortdurend aangepast aan de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. IBS Consist investeert in de ontwikkeling van WebSphere en biedt haar relaties daarbij een evolutionair pad naar de toekomst van Enterprise Business Components. Hiermee kunnen organisaties hun eigen geïntegreerde systeem samenstellen uit de best passende componenten, ongeacht de leverancier, ongeacht het platform.

IBS Consist heeft al bijna 30 jaar ervaring met het ontwikkelen, leveren en implementeren van haar toepassingen, waarmee ruim 1.300 middelgrote en grote organisaties in en om Nederland werken. IBS Consist is een 100% dochter van de beursgenoteerde Zweedse IBS Group, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Meer dan 5.000 klanten in 40 landen werken met de toepassingen van IBS.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: http://www.ibsconsist.nl

Deel: ' IBS Consist zet opnieuw flinke stap op het gebied van EAI '
Lees ook