ICARUS easyphone: de eenvoudig te bedienen smartphone


Nederlands elektronikabedrijf brengt smartphone specifiek voor senioren op de markt

EINDHOVEN, 20150217 -- Het Nederlandse elektronicamerk ICARUS – bekend van de populaire e-readers - lanceert een smartphone die specifiek ontworpen is voor senioren: de easyphone. ICARUS ontwikkelt en verkoopt sinds 2008 e-readers en heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van apparaten die geavanceerd, maar ook eenvoudig te gebruiken zijn. Omdat e-readers ook onder senioren zeer geliefd zijn, heeft ICARUS veel geïnvesteerd in toegankelijke gebruikersinterfaces. De hierin opgedane kennis is nu ingezet in de ontwikkeling van een smartphone specifiek voor senioren. De easyphone is de eenvoudigst te bedienen smartphone op de markt.

Hoewel veel Nederlanders inmiddels een smartphone bezitten, ligt dit percentage onder senioren een stuk lager. Begrijpelijk, want de typische smartphone is nog steeds een complex apparaat en het prijskaartje is fors. ICARUS rekent met beide obstakels af.

De easyphone draait op het populairste besturingssysteem voor telefoons –Android – maar heeft een speciaal ontwikkelde gebruikersinterface met grote iconen, eenvoudige navigatie door de opties en snelkeuze voor de belangrijkste contacten. Daarnaast beschikt de telefoon over een aantal unieke eigenschappen. Als eerste is er het ingebouwde zaklamp (met twee LEDs) die door middel van een schuifknop eenvoudig in- en uit te schakelen is. De meeste telefoons hebben een soort zaklamp-functie, maar om die in te schakelen zijn enkele handelingen nodig en de kwaliteit is meestal niet zo hoog.

Ten tweede is er de SOS-functie. De gebruiker kan een aantal ‘noodcontacten’ instellen. Is er sprake van een noodsituatie, dan is´het verschuiven van de SOS knop voldoende om een luid alarm te laten afgaan, automatisch verbinding te maken met de contactpersoon, en een bericht naar de contactpersoon (of meerdere personen) te sturen met daarin de lokatie waar de gebruiker zich bevindt (dankzij de ingebouwde GPS). Dankzij Android 4.2 en de voorgeïnstalleerde Google Play Store kunnen alle Android apps geïnstalleerd worden. Denk hierbij aan games, social media apps en meer. Daarnaast zijn alle geavanceerde functies van Android beschikbaar indien de gebruiker dat wenst, maar de gebruiker wordt niet direct overladen door alle opties die dit besturingssysteem biedt. Al is de easyphone zeer eenvoudig in het gebruik, de specificaties zijn uitstekend.

Specificaties:

 • 4”/10,4cm LCD scherm (800x480)
 • Processor: MT6572 Dual Core Cortex-A7 1GHz
 • 512MB RAM, 4Gb intern geheugen (uitbreidbaar via Micro SD kaart tot 32Gb)
 • Ingebouwde zaklamp (2x LED) met schuifschakelaar
 • SOS noodfunctie
 • Dubbele camera (5 megapixel aan de voorzijde, 3 megapixel aan de achterzijde)
 • G-Sensor (accelerometer)
 • GPS-sensor
 • Bluetooth
 • GSM 850/900/1800/1900, 3G 2100MHz
 • EasyUI: eenvoudige gebruikersinterface met grote iconen en simpele navigatie
 • Simlock vrij: u kiest zelf uw telefoonaanbieder
 • 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en ingebouwde speaker
 • Afmetingen en gewicht: 12.5 x 6.5 x 1.2cm, 160 gram
Meer informatie over de ICARUS easyphone is beschikbaar via onze website www.icarusreader.com De easyphone is te koop via www.icarusreader.com en uitsluitend via geselecteerde partners. De adviesverkoopprijs bedraagt €129,95 voor de simlockvrije telefoon. Tevens verkrijgbaar is een ICARUS PerfectFit beschermhoes in de kleur zwart (C015BK).

Deel: ' ICARUS easyphone de eenvoudig te bedienen smartphone '
Lees ook