Vakbeurs Groothandel & Industrie, 6+7 okt. in Eindhoven, stand 040

ICL GOOIT MARKTBELEID VOOR WMS OPEN

EERSTE ON-LINE KNOWLEDGE DATABASE EN SUPPORT VOOR ALLE WMS-ACTIVITEITEN IN MAGAZIJN EN DC

ICL Logistic Systems introduceert op de beurs Groothandel & Logistiek '99 een aantal belangrijke nieuwe ontwikkelingen rond het bekende warehouse management systeem MLS. Deze programmatuur wordt met die nieuwe componenten meer open voor gebruikers. Tegelijk effent het de weg voor implementatie en verkoop van het warehouse management systeem door third party bedrijven. ICL speelt heel direct in op de aard van de vakbeurs door samen met enkele van zijn partners een compleet beeld van warehouse management automatisering te geven op stand 040.

ICL Logistic Systems is vooral bekend van het in Nederland ontworpen MLS-systeem. Het zeer uitgebreide en complete warehouse management systeem is geschikt voor de meest complexe magazijnen en DC's. In onderzoeken van bekende adviseurs als Berenschot komt MLS naar voren als een van de belangrijkste WMS-sen op de markt; in de Benelux wordt het in de top-3 geklasseerd. MLS is intussen in zes Europese landen in gebruik.

ICL grijpt de vakbeurs in Eindhoven aan om een aantal nieuwe ontwikkelingen uit te brengen. Zo wordt voor het eerst de grafische gebruikersinterface voor Windows NT in het openbaar gedemonstreerd. Deze MLS-interface is zojuist uit de pilottests gekomen en nu beschikbaar voor implementatie bij klanten. Logistiek managers en administratieve medewerkers zullen merken dat de moderne interface het werken met MLS vergemakkelijkt. Verder introduceert ICL een knowledge database met alle informatie over gebruik, invoering en technisch beheer van MLS en maakt het bekend standaard in MLS een interface naar het SAP business systeem te nemen.

OOK ANDEREN GAAN MLS LEVEREN
Tegelijk met dit soort nieuwe ontwikkelingen verandert ICL het marktbeleid: met de verdergaande standaardisatie zet het de deur open voor verkoop en implementatie door andere IT-bedrijven in binnen- en buitenland. Enkele eerste contracten zijn al gesloten of staan op het punt te worden ondertekend.

Dat dit open beleid serieus is, maakt ICL meteen duidelijk. Op de beursstand treedt het samen met enkele gespecialiseerde partners op. Gezamenlijk kan dit team de bezoeker over alle aspecten van warehouse managementautomatisering voorlichten. De bedrijven hebben samen alle deskundigheid en faciliteiten in huis om een magazijnorganisatie goed te automatiseren. Door dit gezamenlijke optreden wordt de ICL-stand een must voor managers van handelsbedrijven en logistieke dienstverleners. Logistiek en IT-management kan zich breed laten informeren over de voordelen van RF-, scanning en barcodefaciliteiten ge?ntegreerd met WMS. Algemene en logistieke managers kunnen met specialisten van ICL en de eerste reseller en implementator in Nederland, OrgaInfo, van gedachten wisselen over functionaliteit en voordelen van MLS. Beide bedrijven zijn hiervoor de aangewezen gesprekspartners, gezien hun grote kennis van logistieke processen en warehouse management.

ONTOEGANKELIJKE HANDBOEKEN IN DE VUILNISBAK
Ook een belangrijk ander stuk standaardisatie komt op de Groothandel & Logistiek '99 naar buiten. Het gaat hier om de eerste versie van een knowledge database rond MLS, die tevens als digitale handleiding en on-line helpsysteem dienst doet. Doordat het met Internet-technologie werkt, is het gemakkelijk in gebruik
- transparanter en veel eenvoudiger dan de dikke handboeken die bij IT-systemen gebruikelijk zijn. Het gaat alle soorten gebruikers, inclusief third party implementators en resellers van MLS in binnen en buitenland, vanuit een en dezelfde database on-line ondersteunen bij hun werkzaamheden:


* eindgebruikers in DC's zoals logistieke managers, magazijn- en expeditiemanagers, algemeen management en ander key users.
* technische gebruikers zoals systeembeheerders, IT-medewerkers en -managers.
* MLS-implementators van ICL Logistic Systems zelf en van partners op dit terrein, evenals implementators van het gebruikende bedrijf.

De klant kan het systeem te verrijken met gerichte informatie in de vorm van tekstdocumenten of koppelingen met informatie elders. Door de gehanteerde Internet-technologie functioneren dergelijke koppelingen eenvoudig en snel. Het toevoegen van extra documentatie is zeker ook van betekenis voor logistieke dienstverleners die hun klanten inzicht willen verstrekken in werkwijze en processen in hun DC. Voor de uitvoering van dit project heeft ICL gebruik gemaakt van softwareplatforms van Microsoft, waarmee het een wereldwijde strategische alliantie heeft voor het ontwikkelen van nieuwe systemen.

Doordat het werkt met gebruikersprofielen weet het databasesysteem precies tot welke informatie het vragenstellers toegang moet verlenen. Zo'n profiel is ge?nt op de taak van de gebruiker. ICL Logistic Systems is de eerste onderneming die met zo'n modern, gemakkelijk toegankelijk elektronisch helpsysteem op de markt komt. Voor het bouwen van deze knowledge database heeft ICL zich verzekerd van de steun van het Nieuw-Zeelandse bedrijf Sysdoc, een van de weinige specialisten in de wereld die kan adviseren over zulke specifieke systemen. ICL neemt de nieuwe ontwikkeling als standaard component op in het warehouse management systeem MLS.

SAP EN COMPLEX WAREHOUSE MANAGEMENT
In vrijwel ieder project voor warehouse automatisering moet een keuze gemaakt worden tussen bijvoorbeeld de WM-module van SAP of een veelomvattender warehouse management systeem als MLS in combinatie met het ERP systeem. Soms komen in een onderneming beide voor, waarbij MLS in situaties wordt gehanteerd waarvoor de WM-module niet toereikend is.

Bij ICL, dat op de logistieke markt ook SAP implementeert, is nu een standaard interface in een vergevorderd stadium van ontwikkeling. Die interface integreert MLS met het SAP business systeem en zorgt ervoor dat het bedrijfssysteem exact dezelfde input krijgt als van de WM-module van SAP. Zo voorkomt ICL dat de gebruikende organisatie voor problemen komt te staan in de supply chain, terwijl het toch profiteert van de grotere controle over het DC. De opzet van de interface is gericht op offici?le certificering door SAP. ICL heeft overigens ook grote ervaring met het integreren van MLS en andere ERP-systemen.

MLS IS BREED INZETBAAR
Het warehouse management systeem van ICL is voor vrijwel elk type onderneming geschikt. Dat blijkt wel uit recent afgeronde implementaties bij de Poolse logistieke dienstverlener Raben die nu zelf verdere implementaties in een aantal grotere DC's ter hand neemt; VBA Bloemenveiling Aalsmeer voor alle handelingen rond de veilingklok (een half miljoen transacties per dag); Fenner Verboven in Antwerpen, onderdeel van de internationale distributeur van power transmissies FPT Group; AGU in Alkmaar, bekend van een breed artikelassortiment rond profwielrennen en fietsen in vrijetijd, en bij de Nederlandse vestiging van het PLM-concern waar glasverpakkingen worden geproduceerd voor o.a. Heineken, Hero en CocaCola.

OPMERKING:
De ICL-unit Logistic Systems heeft grote kennis op het gebied van systemen voor de logistieke sector. Voor deze werkterreinen beschikt het over de gespecialiseerde producten MIXX en MLS en tegenwoordig SAP. MIXX is een business systeem voor handels- en productiebedrijven en wordt door een internationale kring van gebruikers toegepast. Van SAP implementeert ICL de ERP-systemen in de logistieke sector, gecombineerd met de WM-module of het warehouse managent systeem MLS.

Het gestandaardiseerd MLS pakket van ICL Logistic Systems is een 'high-end' systeem dat zelfs voor de meest complexe warehouses geschikt is. Het systeem is operationeel bij meer dan 50 warehouses in 6 landen. MLS kan stand-alone opereren en in combinatie met ERP-systemen zoals SAP, Oracle en Baan. Standaard voorziet het onder meer in: gebruik voor meerdere opdrachtgevers; meertaligheid; aansturing en controle van material handlingsystemen; aansturing van RF; pick & pack optimalisatie; samengestelde artikelen, assemblage en value adding activiteiten; opslag en distributie voor groothandel en retail.

VOOR VERDERE INFORMATIE:
ICL Nederland B.V., Het Kwadrant 1, 3606 AZ Maarssen

Wijnand Engelen, directeur ICL Logistic Systems
Tel. 0346-598483, fax 0346-562703, e-mail: wijnand.engelen@icl.nl

Dick van Beusekom, public relations ICL Nederland Tel. 0346-598527, fax 0346-568613, e-mail: dick.van.beusekom@icl.nl

Deel: ' ICL gooit marktbeleid voor WMS open '
Lees ook