E-Vikings landen in Nederland

ICON MEDIALAB INTERNATIONAL NEEMT CYBERCONSULT OVER

Bunnik, 27 september 1999

CyberConsult is overgenomen door het Zweedse Icon Medialab International AB. De transactie vond plaats middels een ruil van alle aandelen CyberConsult - in handen van oprichters Richard van Barneveld en Frank van Doorn - tegen aandelen Icon Medialab International met een waarde van 10 miljoen gulden.

CyberConsult, specialisten in internetprojecten, is opgericht in februari 1995 en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van e-commerce, Internet-, intranet- en extranetprojecten. Recent nog mocht de onderneming de realisering aankondigen van de website van het Koninklijk Huis (i.o.v. de Rijksvoorlichtingsdienst). Belangrijke klanten zijn ondermeer BP Nederland, CrossPoints, Hewlett-Packard, Interpay, Janssen-Cilag, Kluwer, Nissan, Origin, PLAN International (Foster Parents), REMU en Tempo-Team. Inmiddels telt de Bunnikse onderneming bijna 40 medewerkers. De omzet in 1998 bedroeg 3 miljoen gulden.

Door de overname is CyberConsult onderdeel geworden van Europa's grootste kenniscentrum van E-business-strategie. De overname maakt het eenvoudiger grootschalige opdrachten voor top-200-ondernemingen uit te voeren, dankzij de internationale aanwezigheid in tien Europese landen. Daarnaast biedt zij een continuiteitsgarantie en kunnen klanten gebruik maken van het competence-netwerk dat door Icon Medialab is opgebouwd in de afgelopen jaren. Verder krijgen medewerkers van CyberConsult de kans om internationale werkervaring op te doen.

De naam CyberConsult wordt binnenkort vervangen door Icon Medialab Nederland. Richard van Barneveld en Frank van Doorn blijven beiden actief, Richard als president van de onderneming.

Over Icon Medialab International AB - Icon Medialab International AB is opgericht in maart 1996 en heeft meer dan 600 medewerkers in Europa, Verenigde Staten en Azie. Icon Medialab International biedt een compleet dienstenpakket op het gebied van interactieve digitale communicatie, gericht op ondernemingsstrategieën met betrekking tot Internet, intranet, extranet en e-commerce. Ulf Dahlsten is de CEO. Aandelen Icon Medialab International zijn genoteerd op de O-list van de effectenbeurs van Stockholm onder ISIN 0000476962. Meer informatie biedt http://www.iconmedialab.com

Persfoto's

http://www.cyber.nl/persfoto

Meer informatie over CyberConsult:

Richard van Barneveld

(030) 656 87 50

richard@cyber.nl

http://www.cyber.nl

Deel: ' Icon Medialab International neemt Cyberconsult over '
Lees ook