Ingezonden persbericht

ICOR BROKERAGE LANCEERT ONLINE BROKERAGE-SYSTEEM IN EUROPA

Amsterdam, 23 juli 2002 - ICor Brokerage Ltd. lanceert haar online brokerage-service voor de valutaoptiehandel in Europa. Het bedrijf is een 50/50 joint venture van Reuters, de internationale leverancier van informatie, nieuws en technologie, en ICor Brokerage. De nieuwe service, ICor Brokerage FX Options, biedt de valutamarkt de mogelijkheid tot elektronische broking van FX Options via Reuters Dealing 3000, het marktleidende handelsplatform.

Vijftien Europese banken zijn inmiddels live met het systeem. Negen andere verwachten binnen twee maanden hun handelsactiviteiten via het systeem te laten verlopen. Handel is momenteel mogelijk in zeven valutacombinaties: EUR/GBP, EUR/USD, EUR/JPY, GBP/USD, USD/CHF, AUD/USD en USD/JPY. In Azië werken al 21 banken met succes met dit systeem. De Europese lancering is de tweede fase in een wereldwijde uitrol van de oplossing. In september van dit jaar zal de lancering in de Verenigde Staten plaatsvinden.

De service zal volgens de planning op termijn worden uitgebreid naar de markt van de rentederivaten. Voor het vierde kwartaal van 2002 staat de toevoeging van mogelijkheden voor interest rate swap en interest rate options broking gepland.

Jeff Larsen, CEO van ICor Brokerage Ltd.: "Het enthousiasme waarmee het systeem in Azië is ontvangen en de mate waarin het door handelaren wordt gebruikt, is voor ons het teken dat de brokerage-markt klaar is voor elektronisch handelen."

"Deze oplossing voldoet aan de gezamenlijke missie van Reuters en ICor: voldoen aan de vraag van onze klanten naar lagere brokerage-kosten en minder afhandelingskosten en -risico's", aldus Mark Robson, Managing Director voor Treasury Broking Services binnen Reuters.

ICor Brokerage Limited is een 50/50 joint venture tussen Reuters en ICor Brokerage. Sinds de oprichting in september 2001 ontwikkelt de joint venture elektronische brokerage-services voor de markten van de wereldwijde interbancaire valutaoptiehandel en rentederivatenhandel. ICor Brokerage FX Options is de eerste dienst die live gaat.

Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 19.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van 2.500 werknemers in 230 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.

ICor Brokerage is een wereldwijd online broker-platform voor standaard derivatenhandelsinstrumenten dat zich exclusief richt op de dealer-to-dealer-markt. Het elektronische brokerage-systeem van ICor Brokerage biedt klanten een duidelijk, multi-asset elektronisch interdealer brokerage-systeem. Het biedt dezelfde functies als een 'live' broker, maar dan on line.

Deel: ' Icor Brokerage lanceert online brokerage-systeem in Europa '
Lees ook