Persberichten

Publicatie : 19 november 1999

ICT Automatisering verhoogt verwachting nettowinst naar tenminste 40%

ICT Automatisering N.V. (ICT) heeft een goed derde kwartaal 1999 achter de rug, waarbij zij haar marges heeft kunnen handhaven op het gewenste niveau. Verder is ook de werving van nieuwe medewerkers naar tevredenheid verlopen. Op basis van deze ontwikkelingen en de verwachting voor de rest van het jaar verhoogt ICT nogmaals haar verwachting voor de groei van de nettowinst voor geheel 1999 van 35% naar ten minste 40%.

Gang van zaken in het derde kwartaal 1999 ICT werft vooral medewerkers met specialistische kennis en ervaring. Hoewel met name in het technische segment van de arbeidsmarkt het aanbod zeer krap is, is de werving van nieuwe medewerkers in het derde kwartaal van 1999 naar tevredenheid verlopen. Daarnaast is het personeelsverloop op het constante, lage niveau gebleven van onder de 10%. Top Spirit, dat nu onder de naam ICT Office B.V. opereert, heeft in 1999 veel geïnvesteerd in de werving van nieuwe medewerkers waardoor dit jaar nog geen positief resultaat zal worden behaald. Alle overige bedrijfsonderdelen hebben aan het goede resultaat bijgedragen. In de strategie van ICT wordt extra aandacht besteed aan telecomactiviteiten om deze verder uit te bouwen. Daartoe zijn, zoals eerder gemeld, de telecomactiviteiten ondergebracht in ICT Telecom.

ICT Office B.V. naar verwachting in 2000 winstgevend ICT Office, dat zich richt op administratieve automatiseringsactiviteiten zal in 2000 profiteren van de schaalvoordelen die gepaard gaan met het werven van nieuwe medewerkers onder de ICT-vlag. ICT verwacht daarom dat ook het resultaat van ICT Office B.V. volgend jaar zal bijdragen aan de winst.

Profiel ICT is de grootste, onafhankelijke softwareontwikkelaar in Nederland en levert diensten aan hightech- en complexe industriële ondernemingen. ICT is werkzaam op het terrein van productsoftware (embedded software: software die deel uitmaakt van en ingebouwd is in producten), geautomatiseerde processen en administratieve automatisering. De activiteiten zijn onderverdeeld in ICT Embedded, ICT Telecom en ICT Office. ICT opereert vanuit vier vestigingen in Rotterdam, Eindhoven, Deventer en Almere. Per ultimo juni 1999 heeft ICT 721 medewerkers in dienst. In het eerste halfjaar 1999 boekte ICT een nettowinst van NLG 10,52 miljoen op een netto-omzet van NLG 68,0 miljoen.

Deel: ' ICT verhoogt verwachting nettowinst naar tenminste 40% '
Lees ook