ID GAMING

ID Gaming wint technologie-award voor mobiele software

Amsterdam, 19 juni 2002

De door Microsoft, Palm, Nokia en USA Today gesponsorde Handango Champion Award is dit jaar gewonnen door het jonge Nederlandse multimediabedrijf ID Gaming. ID Gaming ontving de prijs voor MobileChess, een interactieve schaakapplicatie voor de PocketPC en PC. Een jury van experts uit het Amerikaanse bedrijfsleven prees MobileChess als de meest innovatieve wireless applicatie van dit moment. Het is daarmee voor het eerst dat een Nederlands bedrijf deze prestigieuze Amerikaanse technologie-award wint.

Op 17 juni 2002 heeft Handango, de grootste Amerikaanse uitgever van software voor mobiele apparatuur, in San Antonio, Texas, de meest innovatieve applicaties van dit moment bekroond met de Handango Champion Awards. De winnaars werden gekozen uit een zeer ruim aanbod van applicaties, waarbij in elke categorie drie finalisten werden geselecteerd. MobileChess won de eerste prijs in de categorie wireless applicaties. 'Met de Handango Champion Awards bekronen we de beste mobiele software en daarmee de bedrijven die in deze markt buitengewone prestaties hebben geleverd', aldus Laura Rippy, directeur van Handango. 'Met zo'n uitstekende lijst van genomineerden in elke categorie was het een nek-aan-nek race'. 'De hoge kwaliteit van de vele software-applicaties oversteeg de verwachtingen van de jury'.

Voor het Nederlandse ID Gaming, dat net een jaar bestaat, is de prijs een enorme opsteker. 'MobileChess is het eerste produkt dat we gelanceerd hebben, in de loop van dit jaar en begin volgend jaar zullen er nog vele andere volgen die allen gebruik maken van onze wireless GameServer', aldus Ivo Wentholt, directeur van ID Gaming. 'Om met MobileChess direct al zo'n prestigieuze prijs te winnen in de meest innovatieve categorie is natuurlijk fantastisch; zeker omdat er een enorme toekomst is weggelegd voor wireless applicaties'.

MobileChess is een schaakprogramma dat met name ontwikkeld is voor de PocketPC, maar ook draait op een gewone PC of laptop. De PocketPC is een zakformaat computer waarmee de gebruiker draadloos kan internetten. Schakers kunnen zo altijd en overal tegenstanders uitdagen en daar vervolgens meteen tegen spelen.

Zoekwoorden:

Deel: ' ID Gaming wint technologie-award voor mobiele software '
Lees ook