International Data Corporation Benelux

IDC PRESS RELEASE


IDC voorspelt de verkoop van 4,5 miljoen Internet Access Devices in de Benelux in 2003

IDC Rapport:Internet Access Devices in the Benelux 1999

Amsterdam, 27 september 1999 - Producten waarmee men het Internet op gaat, zoals NetTVs, screenphones, Internet gaming devices, thin clients, Internet smart handheld devices en Internet PCs zullen een compounded annual growth rate van 45.8% laten zien in de periode tussen 1998 en 2003. Dit blijkt uit IDC's niewe rapport "Internet Access Devices in the Benelux, 1999".

Op dit moment bestaat 95% van de verkochte Internet access devices uit PCs, maar dit gaat veranderen. In 2003 zal de PC nog maar 50% van alle verkochte Internet access devices uitmaken, al wordt wel een steeds groter deel van alle PCs aangesloten op het Internet. De grote populariteit van Internet in de Benelux en de opkomst van gratis Internet zijn hierin belangrike stimulansen.

De hoge kabeldichtheid in zowel Nederland als België biedt goede mogelijkheden voor de NetTV. Zowel de NetTV als de screenphones hebben het voordeel boven PCs dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn en eerder een plaats in de woonkamer veroveren. De ingebouwde modem en gratis Internet toegang van gaming consoles zoals "Dreamcast" maken de kans groter dat deze ook daadwerkelijk als Internet access device zullen worden gebruikt. Kansen voor thin clients liggen voornamelijk in België, een land waar de mainframe historisch sterk is.

Zowel in Nederland als in België zit mobile computing op dit moment behoorlijk in de lift, met veel aandacht voor smart handheld devices, die steeds meer gebruikt worden voor Internet access. Smart handheld devices vertegenwoordigen de hoogste omzet na PC's doordat hun prijs gemiddeld hoger is dan die van NetTV en screenphones. Gemeten in verkochte eenheden, geven de voorspellingen van IDC het volgende beeld:

Forecast of Internet Access Device Shipments in the Benelux, 1998-2003 Forecast of Internet Access Device Shipments in the Benelux Over IDC

International Data Corporation (IDC) is een leidinggevend ICT onderzoeksbureau met een wereldwijd netwerk van 500+ analisten in meer dan 40 landen. Zij maakt gebruik van consistente definities, standaards en methoden voor het leveren van nauwkeurige business intelligence op het gebied van wereldwijde IT trends, markten, produkten, leveranciers, prijzen en geografieen.

Met expertise in klantenbehoeften, hardware, software, services en e-commerce levert IDC empirische en kwalitatieve informatie voor het samenstellen van realistische assessments van de eisen van klanten en de toekomstige marktgroei. IDC voert meer dan 200.000 gebruikersonderzoeken uit, inclusief de continue lopende Global IT Survey die de klanten behoeften en bestedingen in 11 verticale markten in 13 landen, waaronder Belgie en Nederland onderzoekt.

IDCs global website op
http://www.idc.com bevat een database waarin alle wereldwijde en regionale onderzoeken, bulletins etc. opgezocht kunnen worden. Voor lokale Nederlandse onderzoeken, recente ontwikkelingen en persberichten wordt verwezen naar IDCs Benelux Web site op http://www.idcresearch.nl. IDC is onderdeel van de Internationale Data Group (IDG). s Werelds grootste IT uitgeverij met meer dan 2000 gespecialiseerde IT journalisten.

# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Sales & Marketing
CustomerSupport@IDCresearch.nl
A. Fokkerweg 1
1059 CM Amsterdam
The Netherlands
Tel: +31 - 20 - 669 27 21
Fax: +31 - 20 - 617 55 66

IDC Benelux
CustomerSupport@IDCresearch.be
29 Avenue Louis Gribaumont
B-1150 Brussels
Belgium
Tel: +32 - 2 - 779 46 04
Fax: +32 - 2 - 779 46 05

© Copyright International Data Corporation, 1999.

Deel: ' IDC Rapport Internet Access Devices in the Benelux 1999 '
Lees ook