P E R S B E R I C H T

t.a.v. de redactie

Heemstede, 25 februari 2000

IDG Books en toonaangevende wereldwijde Linux distributeur introduceren SuSE Press

Leidende technologie uitgeverij gaat alliantie aan met Duitse SuSE Linux AG

IDG Books Worldwide, Inc gaat onder de naam SuSE Press in samenwerking met het Duitse SuSE Linux AG een nieuwe serie geauthoriseerde SuSE Linux boeken uitgeven. IDGB is een wereldwijd kennis-bedrijf met een portfolio van goedlopende technologie-merken zoals de beroemde For Dummies®, Secrets® en Bible series en de officiële AOL Press®, Hewlett-Packard Press®, Netscape Press® en Novell Press® series. SuSE Linux AG is gevestigd in Nürnberg en heeft ervoor gezorgd dat SuSE Linux het best verkopende Linux product ter wereld is, met meer dan een miljoen privégebruikers en meer dan 50.000 zakelijke klanten.

Ingevolge de overeenkomst gaat IDGB gespecialiseerde informatie over SuSE Linux verzorgen en publiceren, en verwerft IDGB de exclusieve rechten om de boeken van SuSE van het Duits naar het Engels te vertalen. De huidige plannen voorzien in de publicatie van acht boeken in de komende twee jaar. SuSE Press wordt onderdeel van het M&T label dat titels uitgeeft die gericht zijn op professionele ontwikkelaars en systeembeheerders.

Systeembeheerders die in hun dagelijkse werk gespecialiseerde ondersteuning zoeken en mensen die nieuw zijn met Linux, zullen hun voordeel doen met de titels van SuSE Press. Deze titels zullen de meest recente informatie bevatten die in nauwe samenwerking met de SuSE Linux ontwikkelaars wordt samengesteld.

Over SuSE Linux AG
Met meer dan 250 werknemers is SuSE Linux AG één van de grootste Linux specialisten ter wereld, en ook één van de oudste, aangezien het bedrijf al in 1992 werd opgericht. Dankzij zijn stabiliteit en kwaliteit, wordt SuSE Linux gebruikt door meer dan een miljoen privégebruikers en meer dan 50.000 bedrijven. Naast het ontwikkelings- en verkoop-centrum in Nürnberg, zorgen ook filialen in Oakland/USA, Londen, Praag en Merano sul Parano in Italië voor de verder ontwikkeling en verdeling van SuSE Linux. Aan degenen die Linux wil gebruiken in een bedrijfsomgeving, biedt SuSE naast een breed gamma aan consulting en ondersteunende diensten, ook commerciële Linux software en volledige Linux systemen.

Met zijn SuSE labs, draagt SuSE in belangrijke mate bij tot de verdere ontwikkeling van Linux, in het bijzonder op het gebied van de Linux kernel, glibc, Xfree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus). SuSE Inc, het Amerikaanse filiaal is gevestigd in San Francisco en verzorgt de verkoop en technische ondersteuning en het Premier Partner Program voor ISV's, klanten, distributeurs en resellers. De Amerikaanse website is www.suse.com.

Over IDG Books Worldwide
IDG Books Worldwide, Inc (Nasdaq: IDGB) is gevestigd te Foster City, Californië en is een toonaangevend globaal kennisbedrijf met een brede portfolio aan technische, consumenten en algemene 'hoe'-merken, computer-gebaseerde leerhulpmiddelen, websites en Internet e-diensten. Tot de best verkopende merken van IDGB behoren For Dummies®, 3-D Visual®, Bible, Cliffs Notes, Frommer's®, Betty Crocker's®, Weight Watchers® en Webster's New World. Het bedrijf telt meer dan 4.000 actieve titels, plus vertalingen in 36 talen verspreid over de wereld. IDGB is eigenaar van de websites cliffnotes.com, dummies.com en frommers.com. Meer informatie is te vinden op www.idgbooks.com. IDGB is een onderdeel van International Data Group, 's werelds toonaangevende bedrijf inzake IT media, research en beurzen.

Voor nadere informatie:
SuSE Linux GmbH, Michaela Geuthner, tel.: +49 911 74053 196, mg@suse.de Effect adviesgroep, Tjarko Rookmaker, tel.: 023- 5470797, suse@effect.demon.nl

Deel: ' IDG Books gaat alliantie aan met Duitse SuSE Linux AG '
Lees ook