Gemeente Den Helder

persberichten

Iepziekte in churchillpark baart zorgen.

Datum: 10 september 1999

De iepziekte in het Churchillpark lijkt serieuze vormen aan te nemen. Nadat eerder dit seizoen twee iepen gerooid moesten worden, zijn donderdag 9 september een vijftal extra iepen met iepziekte geconstateerd. De bomen zijn daarop direct verwijderd. "Normaal" gesproken sneuvelen er in het Churchillpark jaarlijks tussen de twee en vijf iepen als gevolg van de iepziekte.

Iepziekte-gevallen kwamen in voorgaande jaren alleen voor langs het pad vanaf Huisduinerweg tot aan de houten brug. Nu de iepziekte voor het eerst aan de andere kant van de houten brug (gezien vanaf Geminizijde) is geconstateerd, maakt de Milieudienst zich serieus zorgen. Door het overslaan van de ziekte, is het risico mogelijk groter geworden, dat de voor iepen fatale ziekte zich in volgende jaren snel verder door het park zal verspreiden.

Ook met besmetting van beeldbepalende iepen langs de Javastraat wenst de Milieudienst rekening te houden. De Milieudienst zal daarom de controle op het Churchillpark en de Javastraat voorlopig aanzienlijk verscherpen.

Maandag 13 september beraadt de Milieudienst zich over eventueel te nemen noodmaatregelen.

_________________________________________________________________

Laatste verandering: september 13, 1999

Zoekwoorden:

Deel: ' Iepziekte in Churchillpark Den Helder baart zorgen '
Lees ook