Sun Microsystems


Introductie van iForce

Initiatief vereenvoudigt de introductie van bedrijfsactiviteiten op Internet

Scott McNealy

Tijden veranderen, maar de tijden zijn nog nooit zo snel veranderd als nu in de huidige Internet-economie. De tijden veranderen werkelijk razendsnel.

Het is steeds moeilijker geworden om bedrijfsactiviteiten op Internet te plaatsen. Om die reden hebben we een snelle verandering gezien in de wijze waarop bedrijven in deze omgeving succes hebben. In een ontwikkeling die een geheel nieuwe manier heeft ingeleid om de Internet-economie mogelijk te maken, zijn samenwerkingsverbanden essentieel geworden.

Nog niet zo lang geleden was het zo dat bedrijven hun Internet-strategie vaststelden, hun technische architectuur ontwierpen, technologieën integreerden en hun product implementeerden. Pas daarna gingen zij samenwerken met anderen. Vandaag de dag gaan succesvolle bedrijven in de Internet-wereld voordat zij ook maar iets doen samenwerkingsverbanden met anderen aan. Om razendsnelle introductietijden te kunnen realiseren, maken zij gebruik van de expertise van vooraanstaande technologiebedrijven en werken zij met de beste producten en partners.

UITGELICHT
Webcast
Scott McNealy onthult de geheimen van zakelijk succes voor vandaag én morgen.

iForce-initiatief
Op elk moment, overal en op elke manier toegang tot gegevens.
.Com Ready-diensten
De hulpmiddelen die u nodig hebt om de concurrentie voor te zijn.
Sun Remote Services
Laat Sun helpen uw essentiële IT-systemen te bewaken en te beheren.
SunTone -certificering
Laat uw bedrijf groeien met gegarandeerde diensten van gecertificeerde providers.

iForce Ready Centers
Speciale centra om u te helpen uw website van begin tot einde op te zetten.

SunConnect
Suns open, op standaarden gebaseerde architectuur voor de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor het Web.
Persbericht iForce
Uw wegwijzer naar de kracht achter de punt.

Webonderzoek
Wat is het grootste obstakel bij de introductie op Internet?
Dat is de reden waarom Sun Microsystems vandaag haar iForce -initiatief aankondigt, een omvangrijk programma waarin Sun samen met een omvangrijk team gecertificeerde partners de introductie op Internet versnelt. Het iForce-initiatief biedt alle producten, methodieken, diensten en programma's die nodig zijn om de bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk op het Web te introduceren. Het biedt ook een alles-onder-één-dak-omgeving waarin iedereen - van omvangrijke tot startende ondernemingen - kan profiteren van een uitgebreide, aangepaste en betrouwbare Internet-oplossing.

Het iForce-initiatief is ontwikkeld naar aanleiding van een reeks waarnemingen die we met betrekking tot de Internet-economie hebben gedaan. Deze zijn onder meer de volgende:

* Veel zakenmensen willen helemaal niet weten wat TPC-C is, maar moeten wel hun activiteiten online brengen.

* Een groot aantal leveranciers begint een bedrijf maar kan het zich niet veroorloven om de helft van de tijd te besteden aan het zoeken naar de juiste specialisten op het gebied van webarchitectuur en de betrouwbaarste toepassingsserviceproviders.

* Geen enkel bedrijf - zelfs Sun niet - kan alle producten en diensten leveren die nodig zijn om de activiteiten van een klant op Internet te zetten. Hiervoor is immers deskundigheid op het gebied van hardware, systeemsoftware, applicatiesoftware, systeembeheer, klantenservice én consultancy nodig.

* Het complexe proces voor het leveren van een degelijke, zakelijke Internet-oplossing vergt niet alleen een betrouwbare, hoogwaardige infrastructuur, maar ook een team uiterst deskundige partners.

* Veel bedrijven maken de Internet-introductie niet gemakkelijk. Zij verwachten dat je door een jungle trekt die krioelt van de webwizards en die bezaaid ligt met stapels technische documentatie. In hun zoektocht worden zij overladen met voldoende technisch jargon om een professor in de taalkunde jaren bezig te houden. In een laatste, wanhopige poging huren ze uiteindelijk een team in van externe IT-architecten die iets minder kosten dan NBA-beginners.

iForce is opgezet om deze problemen aan te pakken. Als bijvoorbeeld uw IT-personeel overbezet is, kunt u via het iForce-programma in contact komen met mensen die de technische details voor u kunnen afhandelen. Als u een starter bent, krijgt u via het programma niet alleen met speciale korting de beste hardware voor gegevenscentra, maar wordt u ook in contact gebracht met SunTone -gecertificeerde partners die u met allerlei zaken kunnen helpen, variërend van financiering van risicokapitaal tot diensten voor de betaling van rekeningen en vrijwel alles wat daartussen ligt. In het iForce-initiatief zijn tientallen programma's en diensten samengebracht die zijn bedoeld om de Internet-introductie gemakkelijker, sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder te maken. Door er bovendien voor te zorgen dat de verkoopmedewerkers van Sun zelfs worden betaald wanneer zij oplossingen van andere bedrijven aandragen, draagt iForce ertoe bij dat klanten precies krijgen wat zij nodig hebben.

De ontwikkeling van iForce geeft een algemene verschuiving naar het dienstverleningsmodel in de Internet-economie weer. Dit houdt in dat wanneer een bedrijf voor een Internet-introductie werkzaamheden moet uitvoeren die buiten het voornaamste deskundigheidsgebied van dat bedrijf vallen, het bedrijf een serviceprovider inhuurt om die werkzaamheden uit te voeren - vergelijkbaar met ondernemingen die een telecommunicatiebedrijf betalen om telefoon- en voicemaildiensten te leveren. Op deze manier kunt u zich volledig concentreren op de producten en diensten die u voor uw klanten interessant maken (uw kerncompetentie).

Maar in de Internet-economie is het vinden van de juiste partners steeds moeilijker geworden, en niet zonder reden. In een tijd waarin het Internet-gebruik in ongeveer elke 100 dagen verdubbelt, hebben duizenden bedrijven - sommige goed, andere minder goed - ".com" achter hun naam geplakt en zijn zij hun aan het Web gerelateerde diensten en producten aan de man gaan brengen. Proberen vast te stellen wat u nodig hebt en wie u kan helpen, kan zo tijdrovend blijken te zijn dat uw bedrijf eronder lijdt.

Wij hebben gemerkt dat de hedendaagse Internet-klanten vaak het virtuele equivalent van een winkelcentrum nodig hebben waar zij in één keer al hun inkopen kunnen doen, in contact kunnen komen met uiteenlopende specialisten en worden bijgestaan door een deskundige, persoonlijke assistent. Dit winkelcentrum moet klanten ook verzekeren dat de producten en diensten die zij kopen, betrouwbaar en compatibel zijn.

Dit is precies wat het iForce-initiatief doet. Uw uitdaging is dan om uw nieuw verworven tijd en middelen te gebruiken om uw eigen speciale waarde aan de Internet-economie toe te voegen.

Scott McNealy is president-directeur van Sun Microsystems, Inc.
_________________________________________________________________
Wat betekent het voor u?

Leidinggevenden Serviceproviders

* De ontwikkeling van iForce geeft een algemene verschuiving naar het dienstverleningsmodel in de Internet-economie weer.
* Op de Internet-markt hebben managers een snelle, uitgebreide en betrouwbare oplossing nodig om hun activiteiten op Internet te plaatsen.

* De iForce-portefeuille programma's en diensten is bedoeld om klanten van allerlei groottes - van starters tot grote ondernemingen - in staat te stellen om snel hun Internet-doelstellingen te verwezenlijken en om in de huidige Internet-economie een succesvol bedrijf te voeren.

* De ontwikkeling van iForce geeft een algemene verschuiving naar het dienstverleningsmodel in de Internet-economie weer.
* In de zich razendsnel ontwikkelende en veelzijdige Internet-economie is het vinden van de juiste serviceproviders en partners steeds moeilijker geworden.

* De hedendaagse Internet-klanten geven er vaak de voorkeur aan om al hun inkopen in één keer te doen. Daarnaast willen zij worden verwezen naar verschillende gecertificeerde en compatibele specialisten en hebben zij deskundig advies nodig.
Ontwikkelaars Systeembeheerders

* Wanneer u aan webactiviteiten begint, kan het vaststellen wat u nodig hebt en wie u kan helpen zo tijdrovend blijken te zijn dat uw bedrijf eronder lijdt.

* Als u een startende ondernemer bent, geeft iForce u niet alleen met speciale korting de beste hardware voor gegevenscentra, maar wordt u ook in contact gebracht met SunTone -gecertificeerde partners die u met allerlei zaken kunnen helpen, variërend van financiering van risicokapitaal tot en met diensten voor de betaling van rekeningen.


* IT-managers moeten de Internet-introductie vereenvoudigen door de hulp in te roepen van een team gecertificeerde en compatibele aanbieders van producten.

* Als uw IT-personeel overbezet is, kunt u via iForce in contact komen met partners die de technische details voor u kunnen afhandelen.

Beleggers

* Bedrijven hebben vandaag de dag een snelle, uitgebreide en betrouwbare oplossing nodig om hun activiteiten op Internet te plaatsen.

* Geen enkel bedrijf is in staat om alle producten en diensten te leveren die nodig zijn om de activiteiten van een bedrijf op Internet te zetten.

* Succesvolle Internet-bedrijven nemen deel aan door dienstverlening gedreven samenwerkingsverbanden.

Copyright 1994-2000 Sun Microsystems Nederland BV, Computerweg 1, 3821 AA, Amersfoort - Netherlands. All rights reserved.

Deel: ' IForce vereenvoudigt bedrijfsactiviteiten op Internet '
Lees ook