Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 19 februari 2003

De IJssalon van het Jaar 2003

Vianen, 19 februari 2003 - IJssalon Vivaldi van Peter en Brigitte den Ouden te Hoorn is woensdag 19 februari winnaar geworden van het totaal klassement van de door de Stichting Activiteiten FastFood & IJsbedrijven georganiseerde vakwedstrijden De Gouden IJsspatel en De gouden IJscoupe. Vivaldi mag zich 'IJssalon van het Jaar 2003' noemen. Deze vakwedstrijden werden gehouden tijdens IJsvak 2003 in Motel Vianen te Vianen.

v.l.n.r.: Maarten Colijn, Brigitte en Peter den Ouden De deelnemers aan de ijsbereiders wedstrijd 'De Gouden IJsspatel' hadden als opdracht het ter plaatse bereiden van een ijssmaak van een eigen, vooraf bereide compositie. De smaak van 2003 was Cocosijs. Als winnaar van deze Gouden IJsspatel is dit jaar Willem Roeper van Parels IJs en Zo uit Oudeschild uit de bus gekomen. Tweede werd Frank Hogerwerf van IJssalon de Parel uit Putten en als derde is Heddeke Kees van IJssalon Kees uit Geldrop geeindigd.

De opdracht van vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe ' was om in zeven minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval Cocosijs te zijn. De winnaar van deze wedstrijd is Brigitte den Ouden, de uiteindelijke winnares van de IJssalon van het jaar. Als tweede werd Italo Guerra van IJssalon Talamini uit Deventer, en als derde Marjo Janssen van IJssalon Florence uit Nederweert.

De jury beoordeelde op onder andere smaakcombinatie, kleur, presentatie en originaliteit.

Naast een onderscheiding tijdens 'De Gouden IJsspatel' en De Gouden IJscoupe hebben Peter en Brigitte den Ouden een bokaal , oorkonde en een geldbedrag van EUR 500.00 gewonnen.

Deel: ' IJssalon van het Jaar 2003 gekozen '
Lees ook