Vereniging Milieudefensie

Uitnodiging voor de pers

IKON-Radio/Milieudefensie-debat: De toekomst van ons milieu

Amsterdam, 27 juni 2002 - Staat het milieu nog op de agenda sinds de politieke aard- verschuiving in ons land? Wat heeft Paars bijgedragen aan oplossingen van milieuproblemen, wat gaat de nieuwe regering eraan doen en hoe druk maakt de Nederlandse bevolking zich nog over het milieu? IKON-Radio De Andere Wereld van Zondagmiddag en Milieudefensie houden op zondagmiddag 30 juni in de Balie in Amsterdam een publiek debat over de toekomst van ons milieu. Basis voor de discussie zijn de uitkomsten van een deze week in opdracht van IKON en Milieudefensie hierover gehouden publieksenquête van het Nipo.

In het debat worden de Nipo-onderzoeksgegevens bekend gemaakt. In het panel, onder leiding van presentator Pieter Hilhorst, nemen onder anderen plaats: Pieter van Geel (CDA), Teo Wams (Milieudefensie), Ad van den Biggelaar (Natuur en Milieu), Wybren Versteegen (VU), Ferd Crone (PVDA), Martijn Lampert (Motivaction), Jaap van Ginneken (UVA), Femke Halsema (Groen Links ), Harrie Crielaars (Greenpeace). Op de publieke tribune zitten onder anderen: Gert Spaargaren (milieusocioloog), Jacqueline Cramer (Erasmus Universiteit, SER) en Sible Schone (WMF).

Het eerste deel van het debat (13.00 - 14.30 uur) wordt live uitgezonden door IKON-Radio in het programma De Andere Wereld van Zondagmiddag op 747AM. In het tweede deel van het debat (14.45 - 15.45 uur) wordt dieper ingegaan op de problematiek waarin de milieubeweging zich bevindt aan de hand van het thema 'Radicalisering of harmonie in tijden van tegenpolen'. Wat kan de milieubeweging nog maken? Is de beweging te zeer onderdeel geworden van het establishment terwijl een ander deel daardoor radicaliseert? Moet de milieubeweging stoppen met te zeggen wat er allemaal mis is en zich gaan richten op andere onderwerpen?

Wat: Debat De toekomst van ons milieu Wanneer: Zondag 30 juni, 13.00 - 15.45 uur Waar: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam (bij het Leidseplein) Uitzending: De Andere Wereld van Zondagmiddag, 747AM, 13.00 - 14.30 uur

Wegens het beperkte aantal plaatsen, is reservering aan te bevelen. Opgeven kan via Milieudefensie persvoorlichting: eugene.van.haaren@milieudefensie.nl.

Zoekwoorden:

Deel: ' IKON-Radio/Milieudefensie-debat over toekomst van het milieu '
Lees ook