LENSINK VAN BERKEL COMM.


Amsterdam, 30 januari 2003

P E R S B E R I C H T

IlionX Group neemt FAIR Information Services over

ICT-dienstverlener IlionX Group B.V. heeft FAIR Information Services B.V., gespecialiseerd in het leveren van ICT-services aan onder meer de aerospace & defence, automotive, metaal en electronica industrie alsmede de scheeps- en machinebouw, overgenomen.

FAIR Information Services werd in 1996 opgericht als de voortzetting van het IT-bedrijf van Fokker en was tot augustus 1999 een gezamenlijke dochteronderneming van PinkRoccade en IBM. Na een management buy out opereerde het bedrijf zelfstandig. Dankzij een al in 2001 doorgevoerde, succesvolle herstructurering heeft FAIR Information Services na 2001 ook 2002 winstgevend afgesloten. Met de aansluiting bij de IlionX Group biedt FAIR Information Services zowel haar klanten als medewerkers aanzienlijk meer mogelijkheden voor de toekomst.

De toevoeging van FAIR Information Systems kan worden beschouwd als een nieuwe belangrijke strategische stap in de verdere uitbouw van de activiteiten van IlionX Group. De activiteiten van FAIR Information Systems worden ondergebracht binnen de drie divisies van IlionX Group. Hiermee komt het totale personeelsbestand van IlionX Group op 240. Recent nam IlionX Group CRM-specialist CureTec over, evenals een grote groep consultants van ICT-dienstverlener Aino. Daarvoor werd ook al Plus Consulting - specialist in Business Intelligence en Datawarehousing - aan de activiteiten toegevoegd. IlionX Group is hiermee een van de snelst groeiende ICT-dienstverleners in Nederland.

Met de overname van FAIR bouwen we onze expertise in het beheren en onderhouden van bedrijfskritische informatiesystemen - Outsourcing - sterk uit,aldus managing director Mike Dawud van IlionX Group B.V. Bovendien beschikt FAIR over hoog gekwalificeerde consultants die de efficiency, kwaliteit en flexibiliteit van integrale bedrijfsprocessen met behulp van ICT verder kunnen verbeteren. De overname levert ons dus louter pluspunten op, waarmee we onze marktpositie verder kunnen verbeteren. IlionX wordt door deze strategische overname een belangrijke concurrent voor bestaande Outsourcing & Managed Services leveranciers op de Nederlandse markt

Over IlionX Group B.V.
IlionX is gespecialiseerd op een drietal terreinen: IT-Consulting, Outsourcing en Software Solutions. De ICT-dienstverlener maakt deel uit van de Ilias Group, een groep van acht bedrijven in Europa met in totaal achthonderd medewerkers. Daarbij gaat het om hoog gespecialiseerde ICT consultants, ontwikkelaars, uitvoerders en projectmanagers. IlionX levert zijn diensten aan vele wereldwijd en in Nederland opererende topbedrijven, waaronder een groot aantal multinationals. Door de overname FAIR wordt zowel het aantal klanten in de industrie sector als de service portefeuille van IlionX verder uitgebreid.

Neem voor meer informatie contact op met :

IlionX Group : Mike Dawud, tel: 020 711 3440 of kijk op www.ilionx.com.
Fair Information Sevices : Hans van Mierop, tel 020 3467890 of kijk op www.fair.nl

30 jan 03 16:10

Deel: ' IlionX Group neemt FAIR Information Services over '
Lees ook