Korps: Groningen, plaats: Diverse 27-09-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 27 september 2001

Wildervank: illegale zenders uit de lucht
De politie heeft in samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat (voorheen radiocontroledienst) in Wildervank een illegale zender uit de lucht genomen bij een 28-jarige inwoner van Wildervank die uitzond onder de naam Peter Pan . Bij een 26-jarige inwoner van Veendam is eveneens een zender in beslag genomen. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: man aangehouden voor poging inbraak Een 28-jarige inwoner van Winschoten is woensdagnacht aangehouden voor een poging tot inbraak bij een supermarkt aan de Jachtlaan in Winschoten. Tijdens de inbraak ging het alarm af, waarna de dader zijn poging staakte. Hij werd echter in de buurt door de politie aangetroffen die voldoende aanwijzingen had om de Winschoter voor de poging tot inbraak aan te houden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Stadskanaal: man zet buurt op stelten
Een 33-jarige inwoner van Stadskanaal is woensdag rond middernacht aangehouden omdat hij de buurt op stelten zette. Hij vernielde bloempotten in de omgeving van de Edisonflat in zijn woonplaats, gooide fietsen omver en beukte op deuren. Hij was niet voor rede vatbaar en is voor nader onderzoek ingesloten.

Fraamklap: fietser ernstig gewond
Een 40-jarige inwoner van Middelstum is woensdagmorgen ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Pompsterweg in Fraamklap. De man botste daar met zijn fiets op een tractor die linksaf sloeg. Hij kwam daardoor zodanig te vallen dat hij ernstig hersenletsel opliep. Hij is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen, nadat het traumateam van het AZG hem ter plaatse had gestabiliseerd. De tractorbestuurder, een 22-jarige inwoner van Onderdendam, had de tegemoetkomende fietser niet gezien, waardoor het ongeval ontstond.

Lucaswolde: auto tegen boom tijdens mist
Vermoedelijk door de dichte mist, is een 20-jarige inwoner van Leek woensdagmorgen op de Hooiweg in Lucaswolde in een bocht in de weg rechtdoor gereden en tegen een boom gebotst. Hij sloeg daarbij met zijn hoofd door de voorruit en liep daarbij ernstig letsel op aan zijn hoofd en zijn nek. Vermoedelijk droeg betrokkene geen gordel. Hij is ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Snelheidscontroles
Op de Kruisweg in Marum zijn woensdagmorgen 375 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 34 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op De Holm bij Tolbert (maximum 60), zijn woensdagmiddag 1484 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 64 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Op de Hogelandsterweg in Delfzijl zijn woensdagmiddag 400 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar maximaal 50 was toegestaan. Hier overschreden 27 voorbijgangers de maximum snelheid.

Groningen: autokrakers aangehouden
In de Stationsstraat heeft de politie afgelopen nacht twee verdachten, 18 en 19 jaar oud, uit Zuidhorn en Groningen aangehouden. Beide verdachten werden door getuigen gezien toen zij in Selwerd probeerden geparkeerd staande autos van het merk Opel open te breken. In de omgeving werden ze niet meer aangetroffen, maar na een zoektocht door de stad troffen agenten de beide verdachten op de Stationsstraat aan, waar ze weer belangstelling toonden voor geparkeerde voertuigen. Hierop werden de mannen meegenomen naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. Twee autos bleken inmiddels schade te hebben opgelopen.

Groningen: inbraken in tuinhuisjes
Op een tuinencomplex aan de Helperzoom werden afgelopen dagen weer enkele tuinhuisjes door inbrekers bezocht. Twee huisjes werden opengebroken en daaruit werden verschillende goederen weggenomen. Ook andere huisjes bleken braakschade te hebben. Onderzoek naar de daders wordt nog ingesteld.

Groningen: Rotterdammer voor auto inbraken opgepakt Afgelopen nacht werd op de Pioenstraat een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man bleek ingebroken te hebben in een geparkeerd staande auto. Toen hij niet duidelijk kon maken in wiens auto hij zat werd hij meegenomen naar het bureau. Tijdens de fouillering bleek de man in het bezit van een zakje met drugs. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: ingesloten voor winkeldiefstal
Woensdagmiddag werden twee mannen uit Groningen, 22 en 32 jaar oud, aangehouden in een supermarkt aan het Helperplein. Beide mannen probeerden goederen weg te nemen uit de winkel. Hierbij werden ze betrapt door het personeel. De manen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: inbraak in woning
Op de Petrus Campersingel werd woensdagavond een 42-jarige stadjer aangehouden. De man vernielde een ruit van een woning. Getuigen zagen dat de man met een tas verdween en waarschuwden de politie. Agenten troffen de man in de omgeving aan, maar de tas werd niet meer gevonden. De man is ingesloten.

Groningen: inbraak in bouwcomplex
Dinsdagnacht is ingebroken in een in aanbouw zijnd gebouw aan de Lissabonstraat. Uit het pand werd door de daders een grote hoeveelheid gereedschap van meerdere aannemers weggenomen. De schade is gauw enkele duizenden guldens.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844 (30 c/m)

Deel: ' Illegale zenders Wildervank uit de lucht genomen '
Lees ook