'Imam achter tralies' genomineerd voor Legatum Stolpianum Prijs


GRONINGEN, 20140217 -- Het proefschrift 'Imam achter tralies' van Mohamed Ajouaou is genomineerd voor Het Legatum Stolpianum, het legatum van Jan Stolp (1761-1853) en mogelijk de oudste wetenschappelijke prijs in Nederland. De prijs wordt eens in de vijf jaar toegekend.

Het Legatum Stolpianum bestaat uit een oorkonde en een bedrag van € 2.000 en wordt toegekend aan een proefschrift of ander wetenschappelijke studie op het terrein van de theologie, de godsdienstwetenschappen of de wijsbegeerte. De eerstvolgende prijs betreft werk dat als dissertatie verdedigd is dan wel in druk is verschenen in de periode 1 januari 2009 - 31 december 2013.

Met zijn proefschrift 'Imam achter tralies' promoveerde Mohamed Ajouaou in 2010 tot doctor aan de Universiteit van Tilburg. Een jaar later ontving het boek de 'Nieuwemoskee Pracht van de Theologie Prijs'. 'Imam achter tralies' handelt over het onderzoek naar de positie en activiteiten van de imam in het publieke domein. Dr. Mohamed Ajouaou is hoofd islamitische geestelijke verzorging bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en doceert aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

'Imam achter tralies' is verkrijgbaar via de betere (internet)boekhandel en de website van de uitgever: www.pamac.nl


Deel: ' 'Imam achter tralies' genomineerd voor Legatum Stolpianum Prijs '


Lees ook