Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Impuls voor Het Nieuwe Rijden

Demissionair minister Roelf de Boer van Verkeer en Waterstaat heeft vanmiddag op de AutoRai het startsein gegeven voor een volgende fase van het meerjarenprogramma Het Nieuwe Rijden. In deze fase start er een proef met een opleiding voor taxichauffeurs en worden automobilisten gestimuleerd zich de principes van Het Nieuwe Rijden eigen te maken.
Het Nieuwe Rijden bestaat sinds drie jaar en stimuleert weggebruikers om eerder te schakelen en te zorgen voor voldoende bandenspanning. Dit scheelt tien tot vijftien procent aan brandstof en het spaart het milieu. De afgelopen drie jaar hebben alle nieuwe rij-instructeurs en examinatoren een training gevolgd om zich deze principes eigen te maken.
Om Het Nieuwe Rijden onder automobilisten te stimuleren, wil De Boer samen met het ministerie van VROM tien miljoen euro uit de zogenoemde klimaatpot beschikbaar stellen aan maatregelen om automobilisten milieuvriendelijker te laten rijden. Hiermee willen de beide ministeries de autobezitter stimuleren om in zijn auto te kiezen voor apparatuur die hem bewust maakt van de manier waarop hij het gaspedaal en de versnellingspook gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan boordcomputers en cruise control. Ook worden automobilisten met een campagne gewezen op de voordelen van Het Nieuwe Rijden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Impuls voor Het Nieuwe Rijden '
Lees ook