NCRV

In de Clinch, nieuw interactief drama bij de NCRV op internet

vanaf maandag 23 augustus 1999
https://www.ncrv.nl/indeclinch

Op maandag 30 augustus, na afloop van de eerste aflevering van de nieuwe NCRV-comedyserie 'In de clinch' gaat op de NCRV-site een nieuw interactief spel van start. Het internetspel sluit aan op de nieuwe tv-serie. Aan het einde van de eerste aflevering springt de kijker een internetadres in het oog. Vanaf dat moment, 22.20 uur, gaat het spel op internet online. Het interactieve spel is ontworpen en geproduceerd door de afdeling Nieuwe Media van de NCRV. Een week van tevoren op maandag 23 augustus kunnen spelers zich aanmelden.

Het spel heeft, net als in de tv-serie, de redactie van het tijdschrift 'Mensen van Nu' als uitgangspunt. Wie het opgegeven internetadres intikt, ziet de cover van het blad en kan solliciteren naar een functie als redacteur door de link "Vacatures" aan te klikken. De redactie van het tijdschrift is opzoek naar versterking. Met het tijdschrift gaat het niet geweldig. Een bladenspecialist heeft het blad geanalyseerd en twee nieuwe concepten bedacht: Mensen van Nu wordt een intellectueel blad of een lekker pulpblad. Als de speler eenmaal redacteur bij Mensen van Nu is moet er direct al een keuze gemaakt worden tussen een van beide concepten.

De speler van het spel is de hoofdpersoon, die, eenmaal aan de slag als verslaggever, samenwerkt met collega's. Hoofdredactrice Corinne, een pittige dame die ook in de TV-serie deze rol heeft, geeft de speler in de vier weken een aantal opdrachten. Wekelijks moet de redacteur een artikel schrijven dat vervolgens geplaatst wordt in 'Mensen van Nu'. De redacteur communiceert met Corinne en overige collega's door middel van e-mail en Interfoon. De Interfoon is een uitvinding die gebruikt werd in het eerste internetspel van de NCRV 'Het rechte pad', een spel gemaakt naar aanleiding van de dramaserie Zebra. De Interfoon houdt het midden tussen telefoon en chat. De speler kan 'spreken' via de Interfoon met collega- redacteuren en e-mails ontvangen. Naar gelang de keuzes en interviews die de speler maakt en voert, wordt een artikel samengesteld. Een tamelijk onschuldig ogende opdracht om een artikel te schijven over een in opspraak geraakt schilderij, vormt de aanleiding voor een reeks ontwikkelingen. In het spel ligt de nadruk op suspense, intrige, verraad en journalistieke dwalingen. Spelers kunnen zich vanaf 23 augustus 1999 aanmelden: https://www.ncrv.nl/indeclinch

Noot voor persredacties (niet voor publiek)
Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met de NCRV Persdienst:
* telefoon: 035 - 6719049/9085/9273

* fax: 035-6719129

* e-mail: Wim Brouwer (NCRV Persdienst)

Deel: ' In de Clinch, interactief drama bij de NCRV op Internet '
Lees ook