Gemeente Zoetermeer

In de vakantie op bezoek bij de dieren

De twee gemeentelijke stadsboerderijen, "Het Buitenbeest" aan de Voorweg en "De Balijhoeve" aan het Kurkhout bereiden zich voor op het komende zomerseizoen.

Een bezoek aan de stadsboerderij is leuk voor jong en oud. U ziet er verschillende soorten dieren zoals zeldzame Oudhollandse veerassen, dwerggeitjes, rondscharrelende kippen, konijntjes en cavia's. Veel dieren mogen geaaid worden. Ook met de verzorging en de dagelijkse klusjes zoals borstelen en hokken uitmesten kan worden geholpen.

In de schoolvakantie wordt bij het Buitenbeest het "dagje stadsboerderij" georganiseerd. Kinderen kunnen tegen een vergoeding onder begeleiding meewerken op de boerderij, krijgen een ecologische lunch en brengen een bezoek aan de wijktuin en de bouwspeelplaats.

Vakantieopvang vogels en knaagdieren
Het Buitenbeest biedt tijdens de zomervakantie opvang voor kooivogels en knaagdieren. Tegen een geringe vergoeding kunt u, als u zelf op reis gaat, uw cavia of kanarie op de boerderij laten logeren. U dient wel vroegtijdig te reserveren.

Terras en ecologische producten
Met mooi weer verzorgen de vrijwilligers een gezellig koffieterras en worden er eigen ecologische producten, zoals kaas, honing en eieren verkocht.

Voor informatie over het dagje stadsboerderij kunt u contact opnemen met Het Buitenbeest. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met beide boerderijen.

Het Buitenbeest, Voorweg 93, Zoetermeer, telefoon (079) 352 0624 Open: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
De Balijhoeve, Kurkhout 100, Zoetermeer, telefoon (079) 362 0832. Open: maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Laatste wijziging: 26-6-2002

Deel: ' In de vakantie op bezoek bij de dieren in Zoetermeer '
Lees ook