Provincie Antwerpen


In het wiel van Eddy Merckx
Al fietsend door de Rupelstreek in het spoor van de Kannibaal - De Schorre Boom

Fietstocht - dinsdag 13 augustus 2013 - 9.30 uur - De Schorre, Boom

Wiens droom was het niet om in het wiel van de 'kannibaal' te hangen? Eddy Merckx is en blijft de grootste wielerheld van alle Belgen. Het nieuwe fietsevenement van Terra Nova 'In het wiel van Eddy Merckx' dompelt deelnemers in de Rupelstreek helemaal onder in de sfeer van de grote dagen van het Belgische wielrennen. In het Wiel van Eddy Merckx, op 13 augustus kan het nog eens!

Van 1961 tot 1978 was Eddy Merckx de held van het peloton. Maar liefst 525 keer kwam hij als eerste over de streep in zijn carrière. Vijf keer de Tour, vijf keer de Giro, zeven keer Luik-Bastenaken-Luik. Een ongeëvenaarde prestatie, zelfs in het hedendaagse wielrennen.

Gedeputeerde Inga Verhaert: 'Redenen genoeg voor Terra Nova om een fietshappening te organiseren die de fietser laat proeven van het leven en de gebeurtenissen rond lokale wielerhelden en natuurlijk niet te vergeten het leven van Eddy Merckx zelf. Op 13 augustus vertrekt de karavaan aan de fietsverhuurdienst van het Provinciaal Recreatiedomein de Schorre in Boom. Daar kunnen de deelnemers hun leenfiets afhalen en de nieuwe fietslus 'In het wiel van Eddy Merckx' ontdekken.'

Deze lus van ongeveer 50 km gidst de fietser door de prachtige Rupelstreek. Bij de nieuwe belevingsborden op het parcours krijgt de fietser, via beeld- of audiofragmenten op de iPad, een woordje uitleg over lokale wielerhelden en gebeurtenissen. Natuurlijk zullen de verhalen over onze held ook niet ontbreken.

Rond de middag pauzeert het gezelschap aan de provinciale wielerpiste in Wilrijk, waar naast de lunch ook een proefritje op de piste op het programma staat. Daarna fietst het gezelschap terug de mooie Rupelstreek binnen, en krijgen we in Terhagen een prachtige rondleiding in de privéwielercollectie van Paul Van Bommel. Hij trakteert de aanwezigen ook op een lekker streekbiertje in zijn restaurant Casa Grinta. Om 17 uur is iedereen terug aan het vertrekpunt in De Schorre.

Er wordt voor dit evenement gerekend op een minimale deelname van 10 personen en een maximale deelname van 30 personen.

https://terranova.provant.be/activiteiten/in-het-wiel-van-eddy-merckx

Programma
9.30 uur:
Vertrek aan fietsverhuurdienst
17 uur:
Vermoedelijk einde fietstocht

Praktische info
wanneer:
Dinsdag 13 augustus 2013 om 9.30 uur
waar:
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Schommelei 1 ,2850 Boom kostprijs:
Voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen: 20 euro Inschrijven:
Inschrijven kan via
https://provant.ticketmatic.com/production.php?a=DiBjk5p2RIc&p=-Bffkk3GW-U&s=5iCowjB7skc&l=nl

Er nemen maximum 30 personen deel.

Deel: ' In het wiel van Eddy Merckx - fietsend door de Rupelstreek '


Lees ook