Nederlandse Vereniging van journalisten

In Hollands Zicht draait het om fotografen

Op zaterdag 1 juni begon de AVRO op Nederland 1 met een documentaireserie over belangwekkende Nederlandse fotografen uit verschillende vakgebieden onder de titel Hollands Zicht. Achtereenvolgens komen aan bod: Eddy Posthuma de Boer - hij fotografeert kinderen in de steengroeve van Bangalore (India) tijdens hun mensonterend werk.
Een week later is de camera gericht op Hellen van Meene - Hellen benadert op een intuïtieve manier haar (jonge) model en ze vertelt over haar fascinatie en haar positie als fotograaf. Thom Hoffman fotografeert de bewoners van een immense vuilnisbelt aan de rand van Jakarta en in het Volkenkundig Museum in Leiden toont hij het indrukwekkende resultaat van deze reis.
Modefotografe Wendelien Daan wordt gevolgd "van concept tot opname" voor een modereportage voor Avenue.
Daarna volgen kunstfotografe Desiree Dolron, die zich laat inspireren door Cuba en de bekende reclamefotograaf Jaap Vliegenthart, die schippert tussen zijn eigen artistieke ambities en de commerciële belangen van een opdrachtgever.
De serie wordt afgesloten met een portret van freelance fotograaf Kadir van Lohuizen. Sinds 1988 trekt hij de wereld door op zoek naar vergeten oorlogen en ontoegankelijke oorden. In deze aflevering bezoekt Van Lohuizen twee steden aan de Donau. Deze reis is onderdeel van groter project waarbij 7 grote wereldrivieren de aanleiding zijn om de sociale problematiek in de regio te portretteren.

Deel: ' In Hollands Zicht draait het om fotografen '
Lees ook