Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-08-2001 Politieberichten district Maastricht (H.P 13.45 uur) Woensdag 29 augustus 2001

Maastricht, inbraak bedrijf:
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bedrijf gevestigd aan de Galjoenweg te Maastricht. Kort voor middernacht trad het alarm van de inbraakbeveiliging inwerking waarop een medewerker van het bedrijf onmiddellijk ter plaatse ging. Deze arriveerde kort na middernacht bij het bedrijf en ontdekte dat er een inbraak had plaatsgevonden. De grote ruit in de toegangsdeur bleek vernield te zijn. Inbrekers werden niet meer aangetroffen. Buiten het bedrijf trof de politie op de grond enkele bankbiljetten aan die in een ontvreemde kassalade hadden gezeten. Deze kassalade bleek ontvreemd te zijn uit de kantoorruimte. De kassalade bevatte slechts wisselgeld ter waarde van hooguit fl. 100,- De dief had dus het grootste gedeelte van het ontvreemde geld op zijn vlucht verloren. Mogelijk dat er verder een aantal keuken- en badkamerkranen ontvreemd zijn. De eigenaar maakt nog een inventarisatie op

Maastricht, inbraken / ramkraken:
Woensdagmorgen 29 augustus 2001 hebben kort na elkaar op drie verschillende plaatsen in Maastricht drie inbraken of ramkraken plaatgevonden waarbij tweemaal tankstations het doelwit waren. Omstreeks 03.15 uur trad het inbraakalarm van een tankstation gelegen aan de Keurmeestersdreef te Maastricht inwerking. Een politiepatrouille ontdekte daar dat een ruit van het tankstation ter hoogte van de kassa vernield was. De ruit werd vernield met behulp van tegels die door de ruit werden gegooid. Deze werden op de vloer in het tankstation aangetroffen. In het tankstation werd een behoorlijke ravage aangetroffen. De rolkasten van de sigaretten werden opengebroken waarbij ook diverse pakjes sigaretten werden ontvreemd. Omstreeks 03.25 uur trad ook het inbraakalarm inwerking van het tankstation aan de Oeslingerbaan. Hier bleek een ramkraak plaatsgevonden te hebben. De dieven hebben hier geprobeerd om met een auto de toegangsdeur open te rijden. De dieven moesten hiervoor een betonnen paal, die speciaal voor het voorkomen van ramkraken geplaatst is, omver rijden. De betonnen paal was sterker waardoor de dieven niet in het tankstation konden de geraken. De betonnen paal brak wel maar kon de grootste klap opvangen. De toegangsdeur werd nog wel geraakt, werd ook compleet vernield, maar opende zich niet. Een bumper van de bij de ramkraak gebruikte auto bleef achter.
Na het plaatsvinden van beide inbraken of pogingen daartoe werden alle andere in Maastricht zijnde tankstations in de gaten gehouden. Toen rond 03.45 uur een kijkje genomen werd bij een autocentrum aan de Bergerstraat te Maastricht ontdekt dat daar inmiddels ook een inbraak had plaatsgevonden. Een toegangsdeur van de showroom bleek te zijn geforceerd. In het bedrijf werd niemand meer aangetroffen. De dieven waren wel binnen geweest want een standaard met autoradios bleek omgegooid te zijn. Of er iets ontvreemd werd is nog niet duidelijk. Op de Bergerstraat te Maastricht werd kort daarna een personenauto van het merk Volkswagen type Golf aangetroffen die daar stond met openstaande deuren. Van deze auto ontbrak de achterbumper. Het bleek de bij de ramkraak gebruikte auto te zijn omdat de bumper bij de auto behoorde. Bij onderzoek bleek dat de auto ontvreemd was vanaf de Burgemeester van Oppenstraat te Maastricht. De eigenaar die vroeg naar zijn werk moest had de diefstal inmiddels bemerkt en had zich telefonisch al bij de politie gemeld. Hij deed daarna bij de politie aangifte. De politie stelt een onderzoek in naar de drie inbraken. De politie vermoedt dat de inbraken gepleegd zijn door dezelfde daders.

Maastricht, inbraak in twee woningen:
Dinsdagmiddag 28 augustus 2001 heeft in een woning aan de Sint Antoniuslaan te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Tijdens de afwezigheid van de bewoonster werd de voordeur van de woning opengebroken waarbij daarna de woning geheel doorzocht werd. Tijdens het door de politie ingesteld onderzoek bleek ook in hetzelfde woningcomplex in een tweede woning ingebroken te zijn. Ook hier bleek de toegangsdeur opengebroken te zijn. Omdat de bewoners van deze laatste woning afwezig waren is niet bekend of er iets ontvreemd werd. Een getuige heeft ten tijde van beide inbraken in het woningcomplex twee onbekend mannen gezien die mogelijk verantwoordelijk voor de inbraken kunnen zijn. De politie onderzoekt beide woninginbraken.

Maastricht, snelheidscontrole:
Op dinsdag 28 augustus 2001 heeft tussen 13.40 en 14.40 uur op de Fregatweg te Maastricht een snelheidscontrole plaatsgevonden. De radarauto controleerde in het genoemde tijdsbestek de snelheid van 938 motorvoertuigen waarvan 239 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 87 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Valkenburg: woningbrand:
Dinsdagmiddag 28 augustus 2001 heeft in een woning aan de Wethouder Paulssenlaan in Valkenburg een binnenbrand gewoed. Een getuige die een bezoek aan de bewoners wilde brengen zag in de woning een rookontwikkeling waarna zij via 112 de hulpdiensten waarschuwde. Deze kwamen onmiddellijk ter plaatse. In de woning, waarin een grote rookontwikkeling was, werden geen bewoners aangetroffen. De brandweer had de brand snel onder controle en ook geblust. Mogelijk heeft door een kortsluiting in een lamp de brand kunnen ontstaan op de slaapkamer. De gehele woning liep veel roet- en rookschade op. Salvage biedt de getroffen bewoonster de helpende hand.

Deel: ' Inbraken en ramkraken in Maastricht '
Lees ook