Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-08-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 09.10 uur
Snelheidscontrole

RHENEN Op de Grebbeweg werd op maandag 13 augustus tijdens de ochtend een snelheidscontrole gehouden. Tijdens de controle passeerden 2270 voertuigen de radarapparatuur., Van dit aantal bleken 372 bestuurders sneller te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bleek 80 km/h te zijn.

Aanhouding inbreker

VEENENDAAL In de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 augustus werd een bewoner van een woning aan de Varenmos wakker van boorgeluiden in zijn tuin. De bewoner ging op onderzoek uit en zag twee mannen vluchten. Hij waarschuwde de politie en ging achter het tweetal aan. De politie zag vervolgens een personenauto wegrijden met twee personen erin. Toen de inzittenden van de auto bemerkten dat de politie hen volgde, sprongen zij uit de rijdende auto en vluchtten te voet verder.

De politieagenten konden één van de verdachten na een sprint aanhouden. Het betrof een 27-jarige inwoner van Rotterdam. De auto die tegen een paal tot stilstand was gekomen, werd voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat het tweetal had geprobeerd om in te breken bij de woning aan de Varenmos. In het kozijnwerk van de woning bleken diverse gaten te zijn geboord.

Vertrek wijkagenten

VEENENDAAL - Twee wijkagenten in Veenendaal hebben aangegeven op korte termijn te vertrekken.

Wijkagent Welmoet Tideman gaat het politiedistrict Heuvelrug per 1 september verlaten. Tideman begon per 1 januari 1998 als wijkagente voor de wijk Veenendaal Noord. Met veel plezier heeft zij haar werkzaamheden in de wijk verricht, maar besloot dat het nu tijd was voor een nieuwe uitdaging. Inmiddels heeft zij een baan aangenomen als rechercheur strafzaken bij Justitie. Haar werkzaamheden worden tijdelijk waargenomen door wijkagent Frans Grul, eveneens werkzaam in Veenendaal noord. Het wijkagentenspreekuur op de eerste maandagavond van de maand - 3 september - wordt waargenomen.

Wijkagent Leo Flikweert neemt eveneens afscheid van zijn werk als wijkagent in Veenendaal zuid. Flikweert was vier jaar werkzaam als wijkagent in deze wijk. Hij heeft inmiddels gesolliciteerd naar een interne vacature bij de politie en zal per 11 september als medewerker van de districtsrecherche in bureau Veenendaal aan de slag gaan. Leo Flikweert zal op 3 september voor de laatste keer aanwezig zijn bij het wijkagentenspreekuur. Collega wijkagent voor Veenendaal zuid - Bart de Gooijer - zal zijn werkzaamheden tijdelijk waarnemen.

De verwachting is dat op korte termijn nieuwe wijkagenten voor beide functies worden aangesteld.

Deel: ' Inbreker verraadt zichzelf met boorgeluiden in Veenendaal '
Lees ook