Persbericht

Index '99; expo voor niet-geweven materialen

Wat hebben theebuiltjes en wegwerpluiers met elkaar gemeen? niet-geweven materialen

Brussel. Wie heeft er wel eens gehoord van niet-geweven materialen? U? Weinig mensen kennen ze, maar ze zijn wel haast overal te vinden! Deze technologie draagt bij tot het dagelijks comfort door de industriële productie in zowat alle sectoren te verbeteren. Index '99 - het grootste evenement ter wereld voor deze sector - zal plaatshebben in Palexpo in Genève (Zwitserland) van 27 tot 30 april 1999. Meer informatie is te vinden op de website www.palexpo.ch.

Wat zijn niet-geweven materialen nu precies? Waarschijnlijk kent u ze beter dan u denkt. Niet-geweven materialen zijn namelijk een onderdeel van het leven van alledag, van de wieg tot het graf, als het ware. Theebuiltjes, koffiefilters en luiers, maar ook geotextiel, voeringstof, bepaalde stoffen in auto's, separatormembranen in batterijen en nog vele andere zaken zijn gemaakt van niet-geweven materialen.

Deze sector heeft mondiaal een omzet van 8 miljard Amerikaanse dollar. In Europa kent hij een groei van tien procent per jaar voor de meest diverse industriële en huis-tuin-en-keuken toepassingen. In de sector werken over de hele wereld ongeveer 14.000 mensen, het gaat dus om een sector met een hele hoge verhouding tussen gecreëerde waarde en tewerkstelling.

Wat zouden we doen zonder niet-geweven materialen. Dit is de eerste vraag die men zich zou moeten stellen in een totnogtoe ongepubliceerd journalistiek onderzoek. Een onderzoek dat de belangstelling zou verdienen van een groot aantal mensen, van pure leken tot specialisten uit een groot aantal diverse sectoren, van verpakking tot bouw, van voedingsmiddelen tot geneesmiddelen of confectie, om er maar enkele te noemen.

Index '99, de tiende internationale tentoonstelling en conferentie rond niet-geweven materialen, zal doorgaan in Palexpo-Genève (Zwitserland) van 27 tot 30 april 199, en zal een overzicht bieden van 'state of the art' 21e-eeuwse technologie. Er worden zowat vierhonderd exposanten en tienduizend bezoekers en congresdeelnemers verwacht.

Aarzel niet met ons contact op te nemen om uw lezers, luisteraars of kijkers te verbazen, om meer te weten te komen over niet-geweven materialen dan u ooit voor mogelijk had gehouden. We willen u maar wat graag helpen bij het samenstellen van uw dossier en zullen u met plezier alle informatie geven die u nodig hebt.

Contactadressen: Orgexpo, P.O. Box 112, CH-1218 Grand-Saconnex, tel.: +41/22/761.11.11, of per fax: +41/22/798.01.00, of per E-mail: info@palexpo.ch, of via het Web: https://www.palexpo.ch; of Edana, Eugène Plaskylaan 157, 1030 Brussel, tel. (+32) 2/734.93.10, of per fax: (+32) 2/733.35.18, of per E-mail: edana@euronet.be.


09 nov 98 08:40

Deel: ' Index '99 Expo voor niet-geweven materialen '
Lees ook