Index People ondertekent CFA Asset Manager Code of Conduct


Index People, de vermogensbeheerder die via indexbeleggen een optimale efficiency en spreiding nastreeft, omarmt als eerste Nederlandse financiële dienstverlener de CFA gedragscode en belooft zich ethisch te gedragen ten behoeve van een betrouwbaardere financiële sector.

AMSTERDAM, 20170220 -- CFA Institute, de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals die de norm stelt voor professionalisering en prestaties, heeft Index People toegevoegd aan de groeiende lijst van wereldwijde ondernemingen die naleving betrachten van de Asset Manager Code of Professional Conduct. Index People is daarmee de eerste vermogensbeheerder in Nederland die de code ondertekent. Wereldwijd gingen meer dan 1.350 beleggingsondernemingen Index People voor.

De Asset Manager Code of Professional Conduct heeft als doel om de ethische en professionele verantwoordelijkheden te kaderen voor bedrijven die gelden beheren ten behoeve van hun cliënten. Voor beleggers biedt de code een maatstaf voor het gedrag dat ze mogen verwachten van hun vermogensbeheerders. Bovendien biedt het zekerheid ten aanzien van het vertrouwen dat ze kunnen stellen in bedrijven die de code onderschrijven.

"Beleggers hebben recht op het hoogste niveau van professioneel gedrag en mogen dat ook eisen van de mensen aan wie ze hun beleggingen toevertrouwen", zegt Reinder Kuperus, directeur en mede-oprichter van Index People. "Sinds onze start in 2007 is ons bedrijf altijd toegespitst geweest op het vermijden van onnodige kosten en het maximaal profiteren van beleggingskansen. Door gebruik te maken van indexbeleggingen lekt er nauwelijks nog rendement weg; dit komt ten goede aan de klant. Door ons te committeren aan de principes van de CFA Institute Asset Manager Code of Professional Conduct, willen wij het feit dat het klantbelang onze grootste prioriteit is extra kracht bij zetten."

De Asset Manager is gebaseerd op de ethische principes van het CFA Institute en het  CFA opleidingsprogramma, en vereist dat managers zich committeren aan de volgende professionele normen:

• Te allen tijde te handelen op een professionele en ethische wijze

• Te handelen in het belang van klanten

• Te handelen met onafhankelijkheid en objectiviteit

• Te handelen met vaardigheid, competentie en toewijding

• Tijdig en accuraat te communiceren met klanten

• Om de regels van het toezicht voor kapitaalmarkten te handhaven

"Het vertrouwen in beleggingsprofessionals is nog altijd laag en we leven in een kritieke tijd voor de toekomst van ons financiële systeem", Jonathan Boersma, CFA, head of professional standards bij CFA Institute. "We juichen Index People enorm toe in het nemen van het voortouw in Nederland. Ze sluit zich aan bij een groeiende groep van bedrijven wereldwijd die zich door het onderschrijven van de Code blijvend en aantoonbaar willen inzetten voor beroepsethiek en het belang van de klant.”

Pieter van Putten, CFA, en Board Member van CFA Society Netherlands voegt toe: "Bedrijven als Index People die hun integriteit actief tonen, zijn het soort leiders binnen de industrie dat we nodig hebben om ons beroep naar een hoger plan te tillen teneinde een beter betrouwbare financiële sector te creëren. Er zijn wereldwijd inmiddels meer dan 1.350 bedrijven die zich compliant hebben verklaard met de Code. Onze Nederlandse ledenorganisatie zet zich er actief voor in om in navolging van The Index People meer vermogensbeheerders in ons land aan te sluiten.

Meer informatie over de CFA Institute Asset Manager Professional Code of Conduct en de aangesloten bedrijven treft u hier.


Deel: ' Index People ondertekent CFA Asset Manager Code of Conduct '
Lees ook