Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Indrukwekkende cast voor opera Carmen tijdens Festival Classique

Mariselle Martinez in titelrol, koor Nationale Reisopera verleent medewerking

Den Haag, 3 mei 2012

Opera onder de Sterren is traditioneel het sluitstuk van Festival Classique, dat van 12 t/m 17 juni plaatsvindt in de Haagse binnenstad. Dit jaar worden op de Hofvijver de hoogtepunten uit de opera Carmen van Georges Bizet in regie van Sébastien Dutrieux uitgevoerd. Festival Classique heeft een indrukwekkende cast samengesteld, waarin de gerenommeerde mezzosopraan Mariselle Martinez de titelrol vertolkt.

"We zijn erg gelukkig! Niet alleen met de komst van de Chileense Mariselle Martinez, maar ook met onze eerste samenwerking met de Nationale Reisopera," aldus Annemarie Goedvolk, artistiek directeur van Festival Classique.

Samen met het Residentie Orkest en het koor van de Nationale Reisopera belooft deze uitvoering van Carmen erg bijzonder te worden. Meer informatie vindt u op www.festivalclassique.nl.

Klik hier voor deze twee foto's in hoge resolutie. Graag bron vermelden. Foto links: Theo Bos. Foto rechts: Hollaender-Calix.

Indrukwekkend
Mariselle Martinez debuteerde bij de opera in Düsseldorf in de rol van Carmen. Zij was zo succesvol dat zij sindsdien elk seizoen terugkeert naar Duitsland. Behalve om haar geweldige stem, staat Mariselle Martinez bekend om haar fenomenale acteerwerk. Dat maakt haar uiterst geschikt voor deze uitvoering van Carmen, waarvan de regie in handen ligt van Sébastien Dutrieux. Vanuit een reusachtig schilderij zingen vier solisten, onder wie sopraan Violet Noorduyn als Micaela en tenor Chad Shelton in de rol van Don José, ruim één uur lang de hoogtepunten uit de opera. Tegelijkertijd beelden acteurs Xander van Vledder (Nationale Toneel) en Tim Linde (Toneelgroep De Nieuw Amsterdam) voor dat schilderij de handelingen en het verhaal uit. Daarnaast zullen zangstudenten van het Koninklijk Conservatorium ook een bijdrage leveren aan de uitvoering van het verhaal. Het koor heeft een belangrijk aandeel in de opera Carmen. Deze rol valt ten deel aan het koor van de Nationale Reisopera. Het Reside ntie Orkest staat onder leiding van het Finse talent Santtu-Matias Rouvali.

Over Festival Classique
Festival Classique 2012 vindt plaats van 12 tot en met 17 juni in de binnenstad van Den Haag: op en rondom de Hofvijver, het Plein en bijzondere locaties in de binnenstad. De AVRO zendt Hét Hofvijverconcert op zaterdag 16 juni om 21.15 uur rechtstreeks uit op Nederland 2. Nieuw dit jaar is Kijkje in de Keuken, Veilingconcert, Laat me niet Lachen en Typisch Haags. Klassiekers als Kerkenpad, Klassiek in de Kroeg en de Nach van Bach zijn natuurlijk ook weer te bewonderen. Festival Classique belooft zes dagen lang steengoede klassieke muziek tijdens het leukste klassieke muziekfestival van Nederland. In de aanloop naar het hoofdprogramma vindt tussen 23 mei en 2 juni de serie Gènag voâh Wènag plaats, ook in Den Haag. Meer informatie vindt u op www.festivalclassique.nl.
---

-EINDE PERSBERICHT-

Deel: ' Indrukwekkende cast voor opera Carmen tijdens Festival Classique '
Lees ook