Leiden, 14 juli 2002

Indrukwekkende inhaalrace Ben Jamini eindigt op zesde plaats

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini kende weinig geluk tijdens de vijfde race van de Van Uitert Formule Ford. De 19-jarige rijder uit het Gelderse Huissen werd vlak na de start aangetikt, waarna hij zijn race vanaf de 23ste en laatste plaats moest hervatten. Hij vocht zich in dertien ronden naar de zesde plek. "Dit kan iedereen gebeuren", reageerde Ben Jamini na afloop op de aanrijding. "Jammer is het wel natuurlijk. Er had vandaag een podiumplaats ingezeten."

Ben Jamini reed voor de eerste keer op het TT Circuit Assen. De KNAF Talent First-winnaar toonde zich een snelle leerling; in het competitieve, 23 auto's tellende veld reed hij de vierde trainingstijd. Desondanks was hij niet helemaal tevreden. "De training werd op een opdrogende baan verreden, de snelste tijden werden in de slotfase gezet", vertelde hij. "Ik heb mijn regenbanden te laat verruild voor slicks, daardoor had ik onvoldoende tijd om mijn nieuwe banden voldoende op te warmen", analyseerde hij. "Bovendien maakte ik in mijn snelste ronde nog een foutje. Er had dus meer ingezeten."

Vlak na de start kreeg Ben Jamini in de eerste bocht een tik tegen de achterzijde van zijn Mygale Formule Ford. Vervolgens reed er een andere deelnemer over zijn voorwiel. "Toen ik mijn race hervatte, lag ik laatste", blikte Ben Jamini terug. "Ik merkte al snel dat mijn auto weinig te lijden had gehad van het incident in de eerste bocht, waarna ik probeerde om alsnog zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen." Ben Jamini reed een prachtige inhaalrace, die hem de zesde plaats opleverde. Ondanks dat de voorwielophanging van zijn Mygale in de beginfase van de race beschadigd raakte, reed Ben Jamini de op twee na snelste rondetijd van het complete startveld. "Zonder de aanrijding in de eerste bocht had ik op het podium kunnen eindigen", meende de KNAF Talent First-winnaar. "Ik heb een goede race gereden. Het incident in de eerste bocht had iedereen kunnen gebeuren. Om goed te scoren is een beetje geluk onmisbaar."

Ben Jamini heeft nu zijn hoop gezet op de volgende race van de Van Uitert Formule Ford, die wordt verreden tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort. "Dat circuit ligt mij goed, bovendien heb ik ook dit weekeinde weer laten zien dat ik mij tussen de snelsten kan mengen. Mijn verwachtingen zijn daarom hooggespannen."

Volgende race: 11 augustus, Circuit Park Zandvoort

Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Jaap van Lagen, 13 ronden in 18:26.701; 2. Ton Strous jr., op 7,052; 3. Tristan te Pas, op 7,600; 6. Ben Jamini, op 27,503.

Stand Benelux-kampioenschap na vijf races: 1. Van Lagen 106, 2. Te Pas 48, 3. Xavier Maassen 43, 5. Ben Jamini 36.

Stand NK na drie races: 1. Van Lagen 64, 2. Michel Florie 29, 3. Strous 28, 6. Ben Jamini 25.
---

Zoekwoorden:

Deel: ' Indrukwekkende inhaalrace Ben Jamini in Knaf Talent First, Assen '
Lees ook