email: pieter.simons@ahoy.nl

realname: Pieter Simons

INDUSTRIAL MAINTENANCE ’99 BEVESTIGT OPNIEUW TOPPOSITIE

Datum: Rotterdam, 16 april 1999

Verdere versterking beurzenportefeuille Ahoy’ op industrieel gebied INDUSTRIAL MAINTENANCE ’99 BEVESTIGT OPNIEUW TOPPOSITIE

De vakbeurs Industrial Maintenance, die de afgelopen week voor de 8e maal door Ahoy’ Rotterdam werd georganiseerd, heeft haar positie van marktleider op het gebied van industrieel onderhoud en renovatie opnieuw bewezen. Met een bezoekersaantal van 17.084 en ruim 500 standhouders meent de organisatie zo ongeveer aan haar limiet te zitten. “De beurs trekt al jaren tussen de 16.000 en 18.000 belangstellenden, hetgeen voor een specialistische vakbeurs als Industrial Maintenance ongekend hoog is. Het feit dat we opnieuw dit aantal hebben bereikt terwijl landelijk gezien het beursbezoek in z’n algemeenheid terugloopt, bevestigt de toppositie die Industrial Maintenance in beurzenland inneemt”, aldus Peter Niemantsverdriet, adjunct-directeur Ahoy’ Beurzen bv.

Vakgericht publiek
Industrial Maintenance ’99 was in oppervlakte groter dan ooit, mede dankzij de ingebruikname van de vorig jaar gerealiseerde nieuwe Scheldehal (10.000 m2). In totaal besloeg de beurs 30.000 m2, waarop ruim 500 bedrijven hun producten en diensten presenteerden. Volgens de bezoekers was het expositieprogramma breder en completer dan ooit en men verbleef ook langer dan voorheen op de beurs, zo bleek uit de enquêtes. Van de belangstellenden gaf een kleine 90% aan direct betrokken te zijn bij de aanschaf van de op de beurs geëxposeerde producten en diensten. Voor vele exposanten mocht het hoge kwaliteitsgehalte van het bezoek direct resulteren in interessante en veelal langdurige contracten. Men waardeerde de beurs met een gemiddeld rapportcijfer van 7.5 (!).

Strategie
Ahoy’ heeft met Industrial Maintenance een ijzersterk beursconcept in handen en is druk doende haar beursportefeuille op het gebied van industriële vakbeurzen nog verder uit te breiden. De strategische ligging van Ahoy’ in het industriële hart van Nederland speelt daarbij een sleutelrol. “De industriële bedrijvigheid in het Rotterdamse is enorm. Bovendien liggen ‘erkende’ industriegebieden als Moerdijk, Terneuzen en Antwerpen op slechts een steenworp afstand”, zo legt Niemantsverdriet het succes van de beurs uit. Volgens de beursdirecteur moeten vakbeurzen dáár georganiseerd worden waar de markt zich concentreert. Passend binnen deze filosofie nam Ahoy’ al eerder het initiatief om in Groningen een onderhoudsbeurs te organiseren onder de naam Northern Industrial Maintenance. Niemantsverdriet: “Ook in Noord-Nederland zit een forse concentratie aan industriële bedrijven die we met onze Rotterdamse editie niet of nauwelijks bereiken. Met name de reisafstand vormt voor velen het grote struikelblok, zeker nu de files hand over hand toenemen. Onze keuze voor een satellietbeurs ter plaatse werd door de branche direct met enthousiasme ontvangen en inmiddels zijn we alweer gestart met de voorbereidingen van de derde produktie die van 13 t/m 15 september 2000 zal plaatsvinden”.

PetroTech
Een ander voorbeeld van de door Ahoy’ ingezette strategie is de aangekondigde komst van de beurs PetroTech naar Rotterdam. Met ingang van 18 april 2000 zal deze vakbeurs voor de petrochemische industrie en raffinage door Ahoy’ en Amsterdam RAI gezamenlijk in Rotterdam worden georganiseerd. “De petrochemische industrie vormt slechts één doelgroep van Industrial Maintenance”, zo verklaart Niemantsverdriet het elkaar aanvullende karakter van beide beurzen. “Door beide beurzen alternerend van elkaar te organiseren en de data van PetroTech goed af te stemmen op die van de Groningse versie van Industrial Maintenance, bieden wij de industrie en haar toeleveranciers een uitgebalanceerd pakket marketingkansen”, besluit Niemantsverdriet.

De eerstvolgende editie van Industrial Maintenance in Rotterdam staat gepland voor april 2001.

Afdeling Communicatie Ahoy’

Deel: ' Industrial Maintenance '99 bevestigt toppositie '
Lees ook