Industriële interieurs steeds populairder in Nederland


's-HERTOGENBOSCH, 20160914 -- In steeds meer woonhuizen in Nederland is vandaag de dag een strak interieur te vinden. Alles wordt netjes weggewerkt en er zijn minder details dan vroeger terug te vinden in een woning. Om het strakke interieur wat te breken, wordt er vandaag de dag steeds vaker gekozen voor industriële meubels of accessoires, zoals een industriële lamp of tafel. Meer en meer Nederlanders kiezen voor een industriële aanvulling op hun interieur en dat maakt dat industriële objecten aan populariteit winnen in Nederland.

Overgewaaid
De industriële inrichting is afgeleid van het interieur dat vroeger veelvuldig te zien was in grote fabrieken. De industriële stijl is al jarenlang heel erg populair in veel grote Amerikaanse steden. In veel woningen wordt de industriële stijl toegepast om het huis op een fraaie wijze in te richten. Daarnaast wordt in veel films gebruikt gemaakt van een industriële inrichting, waardoor het merendeel van de mensen er vast wel eens mee in aanraking is gekomen. De industriële trend lijkt enigszins overgewaaid te zijn vanuit de Verenigde Staten, want een industrieel interieur wint de laatste jaren ook in Nederland behoorlijk aan populariteit.

Mixen
In Nederland kiest vrijwel niemand ervoor om zijn woning geheel in te richten met industriële producten. Vaak wordt het gecombineerd met een andere stijl, zodat er uiteindelijk een mooie mix ontstaat. Meubels of accessoires uit de industriële tijd zijn bijvoorbeeld goed te combineren met een moderne stijl, een klassieke stijl of een Scandinavische stijl, maar het is ook prima te combineren met andere stijlen. Wanneer u de industriële stijl gaat mixen met een andere stijl, is het aan te raden om voor een grijze kleur te kiezen. Dit is namelijk makkelijk te combineren met andere interieurstijlen. 

Robuust
De industriële stijl wordt vaak gekenmerkt als robuust. Bij een moderne inrichting van een woning kan deze stijl prima dienst doen om het interieur wat te breken. Daarnaast is het combineren van de industriële objecten met een landelijk interieur heel erg goed mogelijk. Beide stijlen zijn wat robuust, waardoor ze goed op elkaar aansluiten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een industriële lamp tussen of naast twee landelijke stoelen te plaatsen. Op deze manier ontstaat er een gecombineerde inrichting waar de industriële objecten echt uitspringen. 

Tijdloos
Zoals u hierboven al kon lezen zijn industriële meubels en accessoires prima te combineren met andere stijlen. Hierdoor hoeft u een industrieel product niet snel te vervangen. Bijkomend voordeel is dat deze stijl tijdloos is en dus ook nog eens jaren mee kan. Ook zijn industriële producten ontworpen om tegen een stootje te kunnen. Een industriële lamp heeft bijvoorbeeld vaak een metalen kooiconstructie om het glas te beschermen. Daarnaast past de industriële stijl in vrijwel iedere kamer van uw woning: van woonkamer tot slaapkamer en van keuken tot badkamer. Door industriële objecten aan te schaffen, hoeft u voorlopig dus niet meer naar uw interieur om te kijken. 


Deel: ' Industriële interieurs steeds populairder in Nederland '
Lees ook