Gemeente Albrandswaard


Inenten tegen meningokokken C in Albrandswaard op twee locatiesDonderdag 27 en vrijdag 28 juni is een deel van de
Albrandswaardse kinderen aan de beurt voor de vaccinatie tegen meningokokken C. Albrandswaardse kinderen uit de wijk Portland worden op donderdag 27 juni gevaccineerd in sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein in Barendrecht. De overige kinderen uit Rhoon en Poortugaal krijgen hun prikje in de Sporthal aan de Stationsstraat in Rhoon. Als pleister op de wonde ontvangen alle Albrandswaardse kinderen een kleine verrassing na het prikken.
Wethouder Dick Roelse is op 27 juni rond 10.30 uur in Barendrecht aanwezig om assistentie te verlenen, wethouder Erwin de Jongh geeft op vrijdag 28 juni om 11.30 uur in Rhoon de nodige steun.

Door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is enkele maanden geleden besloten dat alle kinderen in Nederland, tussen de 14 maanden en 19 jaar worden gevaccineerd tegen meningokokken C. Deze landelijke vaccinatie tegen meningokokken C is opgesplitst in twee delen. Voor de zomer zijn alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en van 15 tot en met 18 jaar aan de beurt. In september volgt de groep kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar. Dat betekent dat er in Albrandswaard eind juni ruim 1.900 kinderen worden opgeroepen voor vaccinatie. Alle kinderen die eind juni gevaccineerd moeten worden, hebben inmiddels van de GGD een oproepkaart ontvangen. Op deze kaart staat precies aangegeven op welke datum en hoe laat ze in sporthal Waterpoort in Barendrecht of de sporthal in Rhoon worden verwacht voor een prik tegen meningokokken C. Kinderen die pas in september aan de beurt zijn voor hun vaccinatie de groep in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar krijgen in een later stadium een oproepkaart.

Een aantal vrijwilligers van de ouderenbonden heeft zich aangemeld als verkeersregelaar en heeft inmiddels een instructie voor verkeersregelaar bij de politie gevolgd. Omdat de kinderen per half uur worden opgeroepen, verwacht men de hele dag door een grote stroom van bezoekers. De ouders en verzorgers worden dan ook verzocht om, indien mogelijk, met de fiets naar de sporthal te komen om parkeerproblemen te voorkomen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne kunnen geïnteresseerden terecht op de speciale website www.vaccinatie.minvws.nl en de gratis publieksinformatielijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS): 0800-3008051. Voor specifieke vragen over de prikdata, locaties etc. is er de informatielijn van GGD Rotterdam en omgeving: 0800-0994499. Op de website van GGD Rotterdam, www.ggd.rotterdam.nl, is ook meer informatie te vinden en is er een directe link met de landelijke website.

Deel: ' Inenten tegen meningokokken C in Albrandswaard '
Lees ook