Ministerie van Defensie

Infanteristen prominent aanwezig in IJmuiden

08-08-2001

Pantservoertuigen, militaire vrachtautos, een klimwand, een veldkeuken en tientallen militairen, zijn vrijdag 10 augustus en zaterdag 11 augustus in het centrum van IJmuiden (Plein 1945) te vinden. Het gaat om militairen van 44 Pantserinfanteriebataljon Johan Willem Friso. Deze eenheid, net terug van een uitzending naar Bosnië, presenteert zich twee dagen lang aan het publiek in IJmuiden.

Dit gebeurt op initiatief van korporaal Paul Stolk, inwoner van IJmuiden en als militair werkzaam bij 44 Pantserinfanteriebataljon in Havelte (provincie Drente). Aangezien de de taken en werkzaamheden van de landmacht relatief onbekend zijn in IJmuiden, had Stolk de wens om zijn plaatsgenoten kennis te laten maken met zijn werk. In het voorjaar legde de korporaal de eerste contacten met het gemeentebestuur en de plaatselijke middenstand. Zowel in IJmuiden als bij het bataljon bleek er veel enthousiasme te bestaan voor de plannen van de korporaal.

Bezoekers van de presentatie in het centrum van IJmuiden kunnen kennis maken met de militairen van het bataljon en het materiaal waarmee zij werken. Belangrijke aandachtstrekkers hierbij zijn YPR-pantservoertuigen en verschillende wapensystemen. Ook is er aandacht voor de taken van de militairen tijdens vredesmissies.

44 Pantserinfanteriebataljon is een eenheid die uit ongeveer zeshonderd militairen bestaat. Het bataljon maakt deel uit van de 43 Gemechaniseerde Brigade. Deze eenheid is grotendeels gelegerd op de Johannes Postkazerne in Havelte, Drenthe.

Zoekwoorden:

Deel: ' Infanteristen prominent aanwezig in IJmuiden '
Lees ook