INFOGRAPHIC: Tips voor een veilig verblijf in Sochi


SOCHI, Rusland, 20140204 -- Bijna is het zover: vanaf 7 februari 2014 zullen de Olympische Winterspelen in Sochi van start gaan. Vanwege dit enorme evenement is er veel media-aandacht voor dreigende gevaren en de veiligheid in de Russische stad tijdens de Spelen. Reisverzekering.nl maakte een handige infographic met daarin de grootste gevaren en tips voor een veilig verblijf in Sochi.

In principe is Sochi geen onveilige stad. Toch zijn er een aantal dingen waar je in de aanloop naar de Spelen rekening mee moet houden. Reisverzekering.nl zet het voor je op een rij.

Terroristische aanslagen
Sochi en het omliggende gebied staan bekend om de regelmatig voorkomende etnische conflicten. Één van de meest gevreesde gevaren is een terroristische aanslag tijdens de Winterspelen. Eind december 2013 werden aanslagen gepleegd in het Russische Volgograd, waarbij 34 mensen om het leven kwamen. Later werden deze aanslagen opgeëist door een Islamitische groepering die ook dreigde met aanslagen in Sochi tijdens de Spelen.

Vanwege de grote omvang van het evenement en de dreiging van aanslagen stelt Rusland een enorm veiligheidsplan in werking. Dat betekent dat er zo´n 37.000 politieagenten en militairen worden ingezet. Daarmee neemt de kans op een aanslag in Sochi tijdens de Spelen af, maar is er een reëlere kans dat omliggende steden doelwit zullen worden van terrorisme.

Enorme verkeersdrukte
In Sochi is er enorme verkeersdrukte en het rijgedrag van de Russen is er moeilijk te voorspellen. Het wordt dan ook zeer afgeraden om zelf een fiets of auto te huren en je daarmee in het verkeer te wagen. Het meest veilig? Dat is het openbaar vervoer! Er zijn snelle verbindingen voor treinen, minibusjes en shuttlebussen die je van de ene wedstrijdlocatie naar de andere vervoeren.

Stap niet zomaar in een taxi: deze vorm van vervoer in Sochi kan erg duur zijn, omdat veel taxichauffeurs niet op de meter rijden en vervolgens een enorm bedrag in rekening brengen. De chauffeurs spreken ook weinig Engels. Spreek dus van te voren een duidelijke prijs af of kies voor het openbaar vervoer.

Dure zorg
Zorg in Rusland is erg duur. Wanneer je tijdens je verblijf in Sochi iets overkomt, dan dekt de Nederlandse basiszorgverzekering de medische kosten tot aan Nederlandse normen. Dat wil zeggen: de kosten die dezelfde behandeling in Nederland gekost zou hebben. Bovendien moet je deze kosten vaak eerst zelf voorschieten. Het bedrag boven de Nederlandse norm moet je dan zelf betalen. Omdat medische kosten in Rusland zeer hoog op kunnen lopen, is het verstandig om je met je reisverzekering aanvullend te verzekeren. Indien nodig, kun je dan de medische kosten volledig vergoed krijgen.

Protest tegen Russische anti-homowetgeving
In Rusland is een anti-homowetgeving van kracht. Vanwege het feit dat deze wet ingaat tegen de mensenrechten is er veel media-aandacht voor. Ben jij het ook niet eens met de Russische anti-homowetgeving? Wees voorzichtig met het nadrukkelijk uiten van je mening. Tijdens de Spelen in Sochi geldt een algemeen demonstratieverbod, waarmee elke vorm van demonstratie wordt verboden. Ook protesteren tegen de Russische anti-homowetgeving wordt dus niet getolereerd.

In aanraking met de politie
Kom je toch in aanraking met de politie? Wees dan verstandig en stel je terughoudend op. Werk mee als dat van je gevraagd wordt. Het Russische juridische systeem verschilt behoorlijk van het Nederlandse er wordt weinig tegenspraak geduld.

Met deze handige tips staat niets een veilig, maar vooral fantastisch verblijf in Sochi meer in de weg!

Zie infographic: https://www.reisverzekering.nl/infographic-tips-veilig-verblijf-in-sochi/


Deel: ' INFOGRAPHIC Tips voor een veilig verblijf in Sochi '
Lees ook