Onderwerp: Kamer lanceert virtueel loket infonet operationeel
Auteur: Carl Vanhoutte
E-mail: cv@ccikortrijk.be
Bedrijf: Kamer voor Handel en Nijverheid
Adres: Casinoplein 10
Plaats: 8500 Kortrijk
Tel.: 056/23.50.51
Fax: 056/21.85.64

Kamer lanceert virtueel loket

Infonet operationeel

De Kamer voor Handel en Nijverheid
Kortrijk-Oostende-Roeselare-Tielt stelt op 24 september 1999 een nieuwe website 'Infonet' voor. Dit is het resultaat van het Europees project CRISM dat de Kamer in samenwerking met de intercommunale Leiedal en enkele internationale partners heeft uitgevoerd.

Het CRISM-project is een interregionaal telematicasysteem waarbij ondernemingen toegang krijgen tot diensten van organisaties en instellingen die handel en nijverheid ondersteunen, maar ook tot de regionale overheden. Het is voor gebruikers toegankelijk via een standaard webbrowser. Het systeem is interregionaal in ontwerp en uitvoering.

Eenmaal ingelogd op de site van infonet krijgt men aan de hand van een aantal categoriekn en subcategoriekn een overzicht van diensten en instellingen die over dat bepaalde onderwerp informatie kunnen aanbieden. De gebruiker krijgt steeds de keuze om rechtstreeks naar die bepaalde site door te surfen of zich te richten tot de bevoegde medewerker via de site van de Kamer ( www.ccikortrijk.be). Men krijgt dan de mogelijkheid om een aantal aanvraagformulieren in te vullen en die door te sturen naar die medewerker of men kan hem of haar rechtstreeks een email sturen.

Ook via trefwoorden kan men informatie opzoeken en krijgt men een overzicht van waar men overal die bepaalde informatie kan opvragen. De sites van instellingen en organisaties die nu vermeld worden, zijn een eerste aanzet. In de nabije toekomst zullen die regelmatig bijgewerkt en aangevuld worden met links naar nieuwe interessante sites. Wegens het internationale aspect van het project is de site van infonet nu nog enkel te raadplegen in het Engels, maar binnenkort wordt ook een Nederlandstalige versie aangeboden.

Maar het resultaat van het project is niet enkel een website. Om de vragen van ondernemers nog sneller en beter te kunnen beantwoorden, werd hiervoor ook een nieuw databanksysteem ontwikkeld binnen de Kamer. Zo kunnen alle vragen en antwoorden die iedere onderneming stelt, geregistreerd worden. Hierdoor wordt een goed overzicht verkregen van diensten en de informatie die het meest geconsulteerd worden. Hierbij worden ook in het kader van een ISO-procedure klachten geregistreerd, wanneer antwoorden onvolledig of te laat werden meegedeeld aan de onderneming.

Het project is ook interregionaal waardoor men via de homepagina van het infonet men terecht kan bij de partners uit Zeeland, Aalborg, Donegal, Derry, Wirral en Galway.

U kunt het infonet vinden op volgende webpagina :
https://infonet.kortrijk.be . Reacties of opmerkingen zijn altijd welkom en kunt u doorsturen naar cv@ccikortrijk.be.

Deel: ' Infonet Kamer Handel en Nijverheid Kortrijk-Oostende '
Lees ook