Ingezonden persbericht


Infonet lanceert consultancy divisie


- Infonet Consulting -
Amstelveen 19 juli 2001 - Infonet lanceert een nieuwe consultancy divisie "Infonet Consulting". Deze nieuwe divisie biedt netwerkgerelateerde consultancydiensten aan multinationals. De consultancydiensten zijn er op gericht om wereldwijde netwerkconfiguraties en netwerkbeveiligingen te optimaliseren. Ook worden diensten aangeboden die zijn gericht op de prestaties van bedrijfskritische applicaties binnen een zogeheten Wide Area Network omgeving. Door bijvoorbeeld Classes of Service binnen een Wide Area Network te implementeren, krijgt bedrijfskritisch netwerkverkeer voorrang boven andere typen verkeer wat de prestaties van bijvoorbeeld ERP of CRM applicaties ten goede komt. Infonet Consulting gaat op vier deelgebieden diensten leveren; "Assessment Services", "Design and Architecture", "Application Services" en "Security Services".

Infonet Consulting wil multinationale klanten adviseren en ondersteunen in het bepalen van de strategie, het managen en de optimalisatie van hun wereldwijde voice- en datanetwerk(en).
Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om zich te kunnen blijven richten op hun bedrijfsactiviteiten in plaats van op de technologie. "De Consultancy divisie van Infonet biedt een unieke totaaloplossing. De consultancydiensten zijn er op gericht een optimale netwerkprestatie te bewerkstelligen waardoor multinationals zich volledig kunnen richten op hun bedrijfsstrategische doelstellingen", aldus Sandra Palumbo, Analist bij de Yankee Group

Infonet Consulting gaat op vier deelgebieden diensten leveren:
· "Assessment Services"
Deze diensten omvatten analyses en adviezen in relatie tot netwerkconfiguraties.

· "Design en Architecture"
Deze diensten zijn gericht op de ontwikkeling en de implementatie van een netwerkinfrastructuur.

· "Application Services"
Deze diensten zijn gericht op het meten, voorspellen en de constante optimalisatie van prestaties van bedrijfsapplicaties binnen een Wide Area Network omgeving. Infonet maakt hierbij gebruik van een eigen ontwikkeld programma, het zogehete "Network Analysis Program (NAP)".
· "Security Services"
Deze diensten voorzien in het evalueren en implementeren van veiligheidsoplossingen voor netwerken.

Infonet
Infonet is een vooraanstaande leverancier van internationale netwerkdiensten.
De doelgroep van Infonet wordt gevormd door multinationals met vestigingen in tientallen landen, remote gebruikers en business partners, maar ook kleinere informatie-intensieve bedrijven met veel internationale contacten. Infonet levert in meer dan 60 landen, via haar wereldwijde netwerk, internet-, intranet-, ATM-, remote-access-, hosting- en e-commerce-diensten en geïntegreerde spraak- en dataoplossingen, naast een compleet pakket producten en diensten voor messaging en collaborative services.

Door middel van uitgebreide en geavanceerde programma's voor netwerk monitoring, reporting (Network Health), applicatie-meting en -simulatie (Network Application Program), kan per klant inzichtelijk worden gemaakt hoe het netwerk wordt belast en hoe applicaties zich over het netwerk gedragen. Daarnaast levert Infonet zogeheten Classes of Service over haar netwerk, waarbij bedrijfskritisch netwerkverkeer voorrang krijgt boven andere typen verkeer.


----

Deel: ' Infonet lanceert consultancy divisie '
Lees ook