InfoRay wijzigt management team om de consolidatie en expansie van haar activiteiten in de Verenigde Staten en Europa optimaal te ondersteunen

Focus op oplossingen voor monitoring van inkoopprocessen en supply chain management

Cambridge (USA)/Leusden, 27 september 2001 - Teneinde de consolidatie en expansie van haar activiteiten in de Verenigde Staten en Europa optimaal te ondersteunen heft InfoRay haar managementteam gewijzigd. Ronald Tetteroo is afgetreden als CEO, maar zal als Founding Chairman deelnemen aan de activiteiten van de Board of Directors. Hij zal zeer nauw betrokken blijven bij het bedrijf en zich concentreren op de uitbreiding van de InfoRay-activiteiten in Europa. Eric S. 'Rick' Berry is benoemd tot Chief Executive Officer van InfoRay. James Cash, lid van de Board of Directors of InfoRay, is benoemd tot de nieuwe Chairman van de Board.

InfoRay heeft haar strategie veranderd en richt zich op oplossingen voor de monitoring van inkoopprocessen en supply chain management. Deze 'inter-enterprise' oplossingen helpen organisaties om de kritische zaken binnen hun toeleveringsketen te meten en te beheren, zoals voorraadniveau, vertraagde uitlevering aan klanten, kwaliteitsdefecten in aangeleverde producten en vervoerskosten. De oplossingen van InfoRay zorgen voor een permanente zichtbaarheid van de gehele toeleveringsketen en bieden de belangrijke meetgegevens die nodig zijn voor het verbeteren van de prestaties van het bedrijf. Het is mogelijk bottom line kostenbesparingen te realiseren tot 5 procent.

"Onze activiteiten in de Verenigde Staten zijn in een nieuw stadium gekomen en we bevinden ons in een veelbelovende positie om onze klantenbasis uit te breiden. Zoals ik al eerder heb aangegeven is dit het moment om het roer uit handen te geven, na tien jaar CEO te zijn geweest van een bedrijf in een revolutionaire en veeleisende IT-markt," zegt Ronald Tetteroo, oprichter van InfoRay. "Ik kom terug naar Europa om meer tijd te besteden aan onze belangrijkste Europese klanten en aan de ontwikkeling van nieuwe technologie. We zijn zeer blij met de komst van Rick Berry als nieuwe CEO. Hij heeft alle vereiste ervaring om ons bedrijf te consolideren en verdere groei te realiseren."

Rick Berry heeft de afgelopen tien jaar diepgaande ervaring opgedaan op het gebied van supply chain management. Voor zijn komst naar InfoRay was hij president en CEO van het door hem opgerichte ICG Commerce, een e-procurement/supply chain management bedrijf. Daarvoor heeft Berry de Purchasing Group, Inc. (PGI) opgericht, dat aan tientallen bedrijven adviezen gaf op het gebied van inkoop. Zijn uitgebreide achtergrond, opgedaan in een breed scala aan lijn- en managementfuncties op het gebied van inkoop, omvatten product sourcing, leverancier-analyse en -selectie, alsmede het voeren van onderhandelingen.

James Cash is de James E. Robison Professor of Business Administration aan de Harvard Business School en Chairman van Harvard Business School Publishing. Cash heeft tevens zitting in de board van diverse bedrijven, waaronder General Electric en Microsoft. Zijn onderzoek is gericht op de rol van IT-systemen binnen grote ondernemingen, waar de functie en de technologie van strategisch belang zijn voor het bedrijf. Hij is momenteel betrokken bij projecten waarin wordt onderzocht hoe bedrijven in de dienstensector informatietechnologie trachten te gebruiken om de organisatorische effectiviteit te verbeteren.

Over InfoRay
InfoRay is toonaangevend leverancier van gepersonaliseerde business monitors en infostructuren die bedrijven in staat stellen om hun zakelijke kansen te maximaliseren, waarbij het risico van 'high-speed' beheersbaar blijft. Met de gepatenteerde oplossingen kunnen managers eenvoudig hun belangrijke businessindicatoren nagaan, zodat zij invloed kunnen op elk niveau invloed kunnen uitoefenen op de bedrijfsprestaties. InfoRay is van origine een Nederlands bedrijf, maar heeft haar hoofdkantoor in 1999 verplaatst naar Cambridge, Massachusetts. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten en Europa. InfoRay is een particulier bedrijf, waarin is geïnvesteerd door Mayfield Fund, Advent International en NeSBIC CTe Fund. Tot de klanten behoren ondernemingen uit de wereldwijde Fortune 1000. Meer informatie is te vinden op www.inforay.com.

Deel: ' InfoRay wijzigt management team '
Lees ook