Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INFORMATICA INTRODUCEERT PowerCenter 6

PowerCenter 6 legt de lat hoger voor bedrijfsbrede data-integratie met krachtige

verbeteringen voor management van work flow, schaalbaarheid en metadata

Nieuwegein, 9 juli 2002 - Informatica, marktleider in software voor bedrijfsanalyses (business analytics), heeft Informatica PowerCenter 6 geïntroduceerd, het bedrijfsbrede data-integratie platform voor het bouwen, inzetten en beheren van datawarehouses. Na een ontwikkeltijd van 18 maanden, omvat Informatica PowerCenter 6 (en de sectortegenhanger Informatica PowerMart 6) een indrukwekkende reeks nieuwe functies die zijn bedoeld om enterprise datawarehousing aanzienlijk te verbeteren.

De belangrijke vernieuwingen bevinden zich rond drie kernthema's op het gebied van productontwikkeling: workflow integratie, schaalbaarheid en metadata.


1.* Workflow Integratie

Workflow integratie is essentieel voor de juiste presentatie van de complexe stroom van data door transactiesystemen, berichtensoftware en datawarehouses. PowerCenter biedt een uniek model voor het volgen van de gegevensstroom van de bron tot de bestemming en alle tussenliggende stappen. Workflow integratie omvat onder meer Workflow Manager, Workflow Monitor en Universal Monitoring.


* Prestaties en Schaalbaarheid

Omdat datavolumes en gebruikerseisen exponentieel stijgen, en omdat ondernemingen erin slagen real-time datatoevoer te integreren met warehouses voor historische data, nemen de eisen wat betreft prestaties en schaalbaarheid niet alleen toe ze veranderen ook drastisch.

Om hieraan tegemoet te komen bevat Informatica PowerCenter 6 een

die gebruikersbeheersing mogelijk maakt voor het sorteren in integratie werkstromen. Hierdoor is snellere verwerking mogelijk en zijn er minder systeemresources vereist wat uiteindelijk resulteert in kostenbesparingen.

Verder kan PowerCenter 6 tegelijkertijd toegang krijgen tot heterogene targets, zonder dat daarvoor een tussenliggend platform nodig is. Deze eigenschap stelt ontwikkelaars in staat onmiddellijk het gebruik van verschillende datastores te vergroten en kosten te verminderen door ervoor te zorgen dat er geen data hoeven te worden geproduceerd voor gecompliceerde integratie werkstromen.

Tenslotte maakt PowerCenter 6 volledige beheersing door de gebruiker mogelijk van parallellisme binnen de integratieafbeelding. Prestatiegegevens worden verzameld om gebruikers te helpen bij het vaststellen van bottlenecks in de pijplijn. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende verdeelsystemen, waaronder mengfuncties, sleutel- en bereikgebaseerd, petitie, en passeren, gebaseerd op de bron, bestemming en data-skew. Het resultaat is een enorme schaalbaarheid en gegarandeerd optimale doorvoer van grote volumes aan data in batchprocessing modus.


*Actieve Metadata

Actieve Metadata is een servergebaseerde architectuur om analysegegevens tussen verschillende platforms en applicaties mogelijk te maken.


· Actieve metadata omvatten nauwgezette documentatie, houden de oorsprong bij, maken impactanalyse mogelijk en kunnen worden uitgebreid voor integratie met andere bedrijfsbrede applicaties en systemen.
Over Informatica

Informatica levert software voor real-time data-integratie en analyses. Deze bedrijfsanalytische software maakt het besluitnemers mogelijk om real-time inzicht in de bedrijfsprocessen om te zetten in concurrentievoordeel. Informatica levert als enige een geïntegreerde set met analytische producten, inclusief een krachtig data-integratie platform (ETL) en analytische applicaties die de gehele waardeketen omvatten, en verzorgt real-time levering van gepersonaliseerde informatie via het web, draadloos en via spraakherkenning. Meer dan 1.500 klanten wereldwijd, waaronder 60% van de Fortune 100, vertrouwen op de software van Informatica voor de integratie, analyse en levering van belangrijke informatie aan managers, executives en andere besluitnemers, om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0)30-6082083

Maaike Hilbrand M +31 (0)6-51553760

Marketing ManagerBenelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Paul Kok Consultants T +31 (0)346-217117

Lucas Stassen M +31 (0)6-53414711

Senior Consultant E-mail lucasstassen@pkc.nl

Deel: ' Informatica introduceert PowerCenter 6 '
Lees ook