Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

INFORMATICA INTRODUCEERT EERSTE REAL-TIME

DATA-INTEGRATIE PLATFORM VOOR ONDERNEMINGEN

Nieuwegein, 9 juli 2002 - Informatica heeft PowerCenterRT, het eerste bedrijfsbrede real-time data-integratie platform, geïntroduceerd. Hiermee kunnen real-time data - gegenereerd door transactie-systemen en enterprise applicatie integratie (EAI) gecombineerd worden met historische informatie die is opgeslagen in datawarehouses binnen de onderneming. Dit betekent dat men op elk moment real-time inzicht heeft in de gehele onderneming. Informatica versterkt hiermee haar leiderschap en innovatievermogen in de markt voor bedrijfsbrede data-integratie.

PowerCenterRT is Informatica's antwoord op de toenemende behoefte van klanten aan een nieuwe generatie software voor data-integratie, die gemakkelijk data kan verwerken in zowel real-time als in batch mode, waardoor gebruikers in staat worden gesteld op het juiste moment bedrijfsrelevante informatie te krijgen, en op een doelmatiger wijze bedrijfsprestaties te monitoren en (bij) te sturen.

Opgeslagen in Operationele Data Stores (ODS), vormt de unieke combinatie van real-time en historische informatie de onderliggende infrastructuur voor het voeden van analytische applicaties en groeiende bedrijfsinitiatieven zoals Business Activity Monitoring (BAM).

In combinatie met de real-time waarschuwingsmogelijkheden van het Informatica Analytics Delivery Platform en de meegeleverde templates voor rapportages in Informatica Applications, biedt PowerCenterRT de mogelijkheid bedrijfskritische informatie te ontvangen op het moment dat gebeurtenissen zich voordoen in hun transactiesystemen. Hierdoor wordt het mogelijk onmiddellijk bedrijfskritische beslissingen te nemen.

PowerCenterRT: Voeding voor de Operationele Data Store

Datawarehouses worden doorgaans wekelijks of zelfs dagelijks ververst en gevuld met geaccumuleerde, gewijzigde data om ervoor te zorgen dat historische, trendgerelateerde informatie actueel blijft. Maar bedrijven realiseren zich in toenemende mate dat data van één dag oud, hoewel acceptabel voor veel applicaties, dient te worden geïntegreerd met de rijke transactiedata die door de bedrijfsapplicaties stromen en de bedrijfsvoering aansturen. Daarom bouwen en gebruiken ondernemingen een uniek soort datawarehouse, een Operationele Data Store genaamd, als onderdeel van hun transactiearchitectuur.

Een ODS is een opslagplaats voor informatie waarin gebeurtenisgerichte transactiedata worden gecombineerd met contextrijke historische data, waarbij van vertraging (die inherent is aan batchverwerking) geen sprake meer is. Verder stelt een ODS gebruikers in staat de bedrijfsinformatie in een context te analyseren op het moment dat gebeurtenissen zich voordoen. Om effectief te kunnen werken moet een ODS een samenstelling bevatten van real-time en historische data. Daarnaast zijn mogelijkheden voor het beheren van rijke metadata essentieel zodat algemene definities, zoals die nodig zijn voor een klant of product meester, kunnen worden behouden en gedeeld met de rest van de onderneming. Een dergelijke ODS kan worden gebruikt voor zowel het voeden van een real-time datawarehouse als voor een operationele rapportage die het BAM ondersteunt.

Het toevoegen van real-time data aan een operationele data store of real-time datawarehouse vereist dat de data continu druppelsgewijs worden gevoed vanuit het bronsysteem, zei Guy Creese, researchdirecteur bij Aberdeen Group. Dit soort laden gaat tegen de draad in van batchgeoriënteerde ETL-tools of data-integratie producten. Informatica PowerCenterRT overwint deze typische beperkingen door een virtuele datapijplijn te openen tussen het bronsysteem en de ODS.

Belangrijkste kenmerken van Informatica PowerCenterRT

Informatica PowerCenterRT bepaalt de nieuwe technologische norm voor real-time data-integratie door het leveren van de volgende unieke nieuwe kenmerken:


· ZL (Zero Latency) Machine. Het werkpaard van PowerCenterRT is een robuuste zero latentie ( nul vertraging ) data-integratie machine, die onmiddellijke verwerking biedt van druppelsgewijze toegevoerde data, waardoor real-time datastromen kunnen worden geïntegreerd met historische informatie die is opgeslagen in datawarehouses van de onderneming.

· Detectie en levering van berichten. Informatica PowerCenterRT integreert naadloos met berichtenrijen, zoals TIBCO Rendezvous of IBM MQSeries, zodat een constante stroom gegevens kan worden ingelezen naar een real-time ODS of datawarehouse. Informatica s integratie met berichtenrijen werkt in twee richtingen, waardoor het mogelijk is continu data in real-time te ontvangen en data terug te sturen naar deze berichtenrijen. De detectie van berichten wordt mogelijk gemaakt door continue luisterfuncties die berichten detecteren op het moment dat ze binnenkomen en deze data rechtstreeks naar een Informatica real-time ODS of datawarehouse voeren. Naast volledige integratie met berichtenrijen, ondersteunt Informatica IDOCs een berichtenformaat van SAP dat wordt gebruikt voor real-time verspreiding van data naar applicaties waardoor IDOCs constant kunnen luisteren en IDOC data in het Informatica real-time ODS of datawarehouse kunnen worden geïntegreerd.

· Brede connectiviteit. Informatica biedt bedrijfsadapters voor strategische bedrijfsbrede applicatiesoftware pakketten waaronder SAP R/3, PeopleSoft en Siebel. Informatica s Software Development Kit (SDK) programma maakt het voor partners en klanten mogelijk snel hun eigen op maat gemaakte koppelingen te bouwen en in te zetten naar iedere applicatie met een toegankelijk interface. De Informatica SDK vereenvoudigt de ontwikkeling van op maat gemaakte koppelingen door een standaard ontwikkelraamwerk te bieden waardoor op maat gemaakte koppelingen kunnen worden geconfigureerd en toegepast in hetzelfde raamwerk als de Informatica PowerConnect productlijn.
Over Informatica

Informatica levert software voor data-integratie en analyses. Deze bedrijfsanalytische software maakt het besluitnemers mogelijk om real-time inzicht in de bedrijfsprocessen om te zetten in concurrentievoordeel. Informatica levert als enige een geïntegreerde set met analytische producten, inclusief een krachtig data-integratie platform (ETL) en analytische applicaties die de gehele waardeketen omvatten, en verzorgt real-time levering van gepersonaliseerde informatie via het web, draadloos en via spraakherkenning. Meer dan 1.500 klanten wereldwijd, waaronder 60% van de Fortune 100, vertrouwen op de software van Informatica voor de integratie, analyse en levering van belangrijke informatie aan managers, executives en andere besluitnemers, om de bedrijfsprestaties te verbeteren.

Meer informatie is te vinden op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0)30-6082083

Maaike Hilbrand M +31 (0)6-51553760

Marketing ManagerBenelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Paul Kok Consultants T +31 (0)346-217117

Lucas Stassen M +31 (0)6-53414711

Senior Consultant E-mail lucasstassen@pkc.nl

Deel: ' Informatica introduceert real-time data-integratie platform voor ond.. '
Lees ook