Ingezonden persbericht


Informatica PowerAnalyzer 4 brengt Business Intelligence

binnen bereik van niet-gespecialiseerde eindgebruiker

Grote mate van gebruikersvriendelijkheid en eerste

op Internet gebaseerde architectuur centraal in belangrijke nieuwe versie

Nieuwegein, 18 maart 2003 Informatica Corporation, marktleider in Business Analytics software, brengt een belangrijke nieuwe versie uit van PowerAnalyzer, haar Business Intelligence-platform. Belangrijke verbeteringen hebben onder andere betrekking op de gebruikersvriendelijkheid, waardoor Business Intelligence nu geschikt is voor een bredere doelgroep. Na een ontwikkeltraject van anderhalf jaar maakt PowerAnalyzer 4 Business Intelligence nu niet alleen beschikbaar voor gebruikers als business analysts , maar ook voor medewerkers buiten de traditionele gebruikersgroep om, dus niet speciaal opgeleide medewerkers uit verschillende disciplines.

We zijn erg blij met de verbeteringen die we nu in het PowerAnalyzer-platform voor Business Intelligence zien. Het product neemt hiermee duidelijk afstand van de concurrentie , zegt Joeri Carty, verantwoordelijk voor Employee Information Systems bij Florida Power and Light. Met nieuwe functies die speciaal ontwikkeld zijn voor eindgebruikers denk aan de intelligente analytische workflows voor het maken van vooraf geconfigureerde analyses, real-time-aware dashboards en een ongekende integratie met Excel is dit hét toonaangevende product op het gebied van Business Intelligence.

Informatica heeft goed gebruik gemaakt van het feit dat ze niet de eerste is die de Business Intelligence markt betreedt, zegt Joshua Greenbaum, principal, Enterprise Applications Consulting. Daardoor brengt het bedrijf nu een BI platform op de markt dat zeer gebruikersvriendelijk en breed inzetbaar is en 100% gebaseerd op internet architectuur. De rijke functionaliteit en grote aandacht voor de behoeften van de werkelijke klanten zorgen ervoor dat het een zeer aantrekkelijke oplossing vormt voor de problemen die het managen van dynamische ondernemingen met zich meebrengt, of die nu werken met real-time, just in time of minder tijdsgevoelige processen.

Pioniersfunctie

Informatica heeft in PowerAnalyzer 4 op vijf belangrijke gebieden technologische verbeteringen aangebracht: sterk verbeterde gebruiksmogelijkheden, een ongekende integratie met Excel, faciliteiten voor zogeheten guided-analysis , geïntegreerde functionaliteit voor performance management en real-time awareness . Alle verbeteringen zijn gericht op het geschikt maken van de Business Intelligence-functionaliteit voor een zeer brede groep van gebruikers binnen een organisatie.

Om Business Intelligence breed in een Global 2000-bedrijf als Motorola te kunnen toepassen, is het van groot belang dat het product gemakkelijk kan worden gebruikt door een brede groep van medewerkers, ieder met zijn eigen rol en verantwoordelijkheid , zegt Chet Phillips, IT director Business Intelligence bij Motorola. Informatica is erin geslaagd dit doel te bereiken door een zeer bruikbaar product verder te ontwikkelen tot PowerAnalyzer 4 dat het beste van dashboards voor gebruik door managers combineert met de mogelijkheden van ROLAP-analyses voor business analysts.


* Embedded Excel. PowerAnalyzer is het eerste BI-platform dat gebruikers in staat stelt om volledig gebruik te maken van de functionaliteit van Excel, terwijl men toch werkt met de BI-gebruikersinterface. Gegevens kunnen live vanuit PowerAnalyzer in Excel-templates of pivot-tabellen worden geplaatst. Deze functionaliteit is met name geschikt en interessant voor bedrijven als banken en financiële instellingen, maar ook afdelingen als sales en marketing die gewend zijn om zeg maar te leven op basis van Excel. Zij kunnen door deze integratie veel tijd besparen, de productiviteit vergroten en optimaal gebruik maken van de krachtige mogelijkheden van Excel ten aanzien van formattering, calculatie, forecasting en modellering.
Excel is het meest gebruikte analytische hulpmiddel ter wereld. Gebruikers in vrijwel iedere afdeling binnen een organisatie vertrouwen op deze software voor het maken van financiële rapportages, berekeningen of modelleringen, zegt Brian Lillie, vice president Management Information Systems,VeriSign. PowerAnalyzer maakt het mogelijk om Excel nu via een browser te gebruiken, waardoor eindgebruikers complexe Excel-rapporten kunnen onderhouden op basis van real-time gegevens, zonder dat zij hiervoor continu gegevens naar Excel behoeven te exporteren. Deze functionaliteit heeft een zeer positief effect op de productiviteit van alle eindgebruikers, en dus niet alleen voor de financiële afdeling.


* Guided analysis. Op basis van een nieuwe en Analytic Workflow geheten technologie overbrugt PowerAnalyzer het gat tussen het met een dashboard identificeren van een probleem en het begrijpen van de diepere oorzaak daarvan in de onderliggende gegevens. Eindgebruikers kunnen met enkele muisklikken gebruik maken een visuele decision tree die hen op eenvoudige wijze door een analyse van zakelijke gegevens als winstgevendheid, personeelsverloop of verkoopprestaties leidt. Gebruikers kunnen dergelijke decision trees zelf creëren en vastleggen waardoor de onderlinge samenwerking binnen de organisatie wordt verbeterd en betere beslissingen mogelijk zijn.
Dé sleutel tot een effectief analytisch beslissingsproces is het verspreiden van de kennis over bedrijfsprocessen die voorheen alleen bij experts, managers en specialisten beschikbaar was naar andere functionarissen, waardoor iedereen over dezelfde informatie kan beschikken , zegt Chris Lemnah, director van het Brunswick Strategic Sourcing Center. Informatica introduceert met het concept van Analytic Workflows als eerste een functionaliteit die zakelijke gebruikers in staat stelt hun kennis van bedrijfsprocessen te delen met anderen binnen de organisatie, buiten de eigen afdeling of discipline. Deze functionaliteit zal gebruikers bij Brunswick helpen om snel en gemakkelijk de oorzaak van problemen in de logistieke keten op te lossen door bijvoorbeeld de scorecards en prestaties van toeleveranciers te volgen met behulp van een reeks van uiterst intuïtieve workflow-stappen die kunnen helpen om ons inkoopproces te verbeteren.


* Geïntegreerd performance management. PowerAnalyzer kent nu binnen één product en één architectuur nieuwe faciliteiten als scorecarding, dashboards, six sigma metrics, metrics management, ad-hoc query, analysis en report bursting. In tegenstelling tot BI-producten van de eerste generatie maakt de geïntegreerde aanpak van PowerAnalyzer het mogelijk dat eindgebruikers met geen of slechts minimale training optimaal dit product kunnen toepassen. Bovendien behoeft de ICT-afdeling niet langer een hele reeks van web- en client/server-producten op meerdere servers te installeren en te onderhouden. Deze voordelen, in combinatie met de voor de volle honderd procent op Internet gebaseerde architectuur en de op gebruik van servers afgestemde prijsstelling, betekenen dat PowerAnalyzer 4 de laagste Total Cost of Ownership en de kortste time to market in de BI-markt kent.
Functionaliteit voor performance management dient bij een BI-platform in het hoofdproduct zelf te worden ingebouwd en niet te worden geregeld via aparte stand-alone producten met een eigen architectuur en prijsstelling zegt Ted Ledman, director of information van TCF Bank. Informatica heeft bij PowerAnalyzer 4 voor de juiste benadering gekozen ten aanzien van performance management, door in het kernproduct faciliteiten in te bouwen als scorecarding, metrics management en time-series analyses. Dit zijn zeer interessante faciliteiten die maken dat we als TCF Bank graag met PowerAnalyzer 4 aan de slag gaan.


* Real-time enabled. PowerAnalyzer 4 is het eerste BI-platform dat een echte real-time architectuur kent die bovendien gekoppeld kan worden aan contextgevoelige right-time gegevens. Door optimaal gebruik te maken van de PowerCenterRT-software voor gegevensintegratie en faciliteiten als Java Messaging Services (JMS) of federated querying die PowerAnalyzer als enige ondersteunt, kunnen eindgebruikers op hun dashboard bewegende indicatoren in real-time bekijken. Hierdoor kunnen zij zakelijke processen beter volgen en vergelijken met andere right-time-gegevens die aan deze gegevens context bieden. Hierdoor kunnen afwijkingen snel en gemakkelijk worden vastgesteld.
Een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van een organisatie waarin informatie zonder enige vertraging rondgaat, is het onmiddellijk zichtbaar maken van gegevens aan operationele afdelingen, zo zegt Jim Mackay, senior vice president van webMethods Business Technology Group. Hierdoor kunnen in real-time beslissingen worden genomen. Informatica heeft met PowerAnalyzer 4 de eerste complete op Internettechnologie gebaseerde architectuur ontwikkeld waarmee dashboards kunnen worden gevoed met gegevens die real-time afkomstig zijn uit bedrijfsprocessen.

Additionele architectonische eigenschappen

Naast de verbeterde gebruikersvriendelijkheid, voegde Informatica PowerAnalyzer een aantal architectonische en platformgerelateerde verbeteringen door. Zoals intelligente caching voor de back-end analytic engine. PowerAnalyzer bevat ook de eerste op internet gebaseerde SDK (Software Developer Kit) zodat derden (ontwikkelaars bijvoorbeeld) kunnen uitbreiden.

Prijs en beschikbaarheid

Informatica PowerAnalyzer 4 is in mei 2003 beschikbaar. Prijzen starten bij 50.000 dollar. Het prijsmodel is gebaseerd op de gebruikte CPU s, maar is dusdanig flexibel dat indien gewenst ook het aantal gelijktijdige gebruikers of named users als basis van de prijsstelling kunnen worden gehanteerd.

Over Informatica

Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) is vooraanstaand leverancier van Business Analytics software, die Global 2000 ondernemingen helpt de belangrijkste bedrijfsprocessen en prestaties te monitoren en te verbeteren, over de gehele breedte van het bedrijf. Door Informatica te gebruiken, kunnen ondernemingen hun operationele efficiëntie en winstgevendheid van de klant verhogen en de supply chain stroomlijnen.

Met meer dan 1.700 klanten wereldwijd, voorziet Informatica organisaties van business analyse producten die de hele reikwijdte bestrijken van data integratie, data warehousing en Business Intelligence, al naargelang de behoefte van de klant.

Meer informatie vindt u op www.informatica.com/nl.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

Informatica T +31 (0) 30-6086700

Maaike Hilbrand M +31 (0) 6-51553760

Marketing Manager Benelux E-mail mhilbrand@informatica.com

Deel: ' Informatica PowerAnalyzer 4 brengt Business Intelligence bij eindgeb.. '
Lees ook