Binnenhuis 2000 27 februari t/m 5 maart in Ahoy' Rotterdam

Binnenhuis 2000
Persinformatie

PERSBERICHT

Internet
RTB Beurzen heeft, als organisator van de onder meer de beurs Binnenhuis 2000, een eigen website. U kunt op de site komen via het volgende adres: https://www.binnenhuis.nl.

De site geeft algemene informatie over het concept en de opzet van de beurs. Daarnaast worden ook alle gegevens over deelnemers, openingstijden, toegangsprijzen en bijzondere evenementen opgenomen. Tijdens de beursperiode worden iedere dag de actuele ontwikkelingen weergegeven. Daarnaast is er voor de pers een speciaal aandachtspunt waarbij ondermeer de laatste persberichten zijn opgenomen en waar fotomateriaal (vrij van publicatierechten) van afgehaald kan worden. Vergeet vooral niet regelmatig 'Hot News' te raadplegen. Hierin worden de laatste nieuwsfeiten opgenomen.

Informatie
Wenst u andere informatie over de exposanten of over de personen die in de persmap zijn genoemd, dan kunt u deze opvragen bij: Van Dantzig & Lichtenveldt
t.a.v. Christ'l Oosters
Harderwijkweg 11
2803 PW Gouda
tel: 0182-570233
fax: 0182-539666
e-mail: oosters@vdl.org

Catalogus
Een catalogus met de juiste standnummers is op de beurs te verkrijgen.

Opening
Op zondag 27 februari aanstaande bent u als journalist vanaf 10.30 uur van harte welkom, de beurs Binnenhuis 2000 wordt om 10.45 uur geopend. U hoeft alleen maar uw perskaart bij de ingang te laten zien en door te lopen naar de ontvangsthal. Medewerkers van de organisatie verwijzen u door naar de plaats van de opening.

FEITEN & CIJFERS

Organisatie : RTB Beurzen
Kralingseweg 229
3062 CE Rotterdam
tel. 010-2425310
fax 010-2425311

Locatie : Ahoy' Rotterdam
Zuiderparkweg 20/30
3084 BB Rotterdam
tel. 010-2933300
fax 010-2933399

Beursperiode : Van zondag 27 februari t/m zondag 5 maart

Openingstijden : Dagelijks van 11.00 tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Beursthema : The Quality of Life®

Evenementen : Lifestyle woonpaviljoen met vier onderwerpen Solotentoonstelling glaskunst van de familie Borowski Een echt huis, te zien en te koop!, ingericht door Jan de Bouvrie. Koude hapjes uit de keuken van Pasta e Basta
Vloerenassortiment geeft advies en ruime keuzemogelijkheden

Toegangsprijs : Volwassenen ƒ17,-, kinderen t/m 12 jaar ƒ9,-, pas 65+ houders ƒ13,50, gezinskaart voor twee volwassenen en twee kinderen ƒ40,-. Binnenhuis 2000
Dé beurs voor hen die het wonen tot hun lifestyle hebben gemaakt.

Bezoekers van de beurs Binnenhuis 2000 krijgen een ruim aanbod waarin alle aspecten van Lifestyle het goede in het leven benadrukt. Advies op alle gebied van wonen en wooninrichting, verrassend lekkere en makkelijke hapjes uit de Italiaanse keuken, een nieuw concept voor lichaamsverzorging van niemand minder dan Babette van Veen, voorlichting over verschillende schilderstijlen en -technieken, meesterstukken uit de collectie van de familie Borowski van Galerie Rob van den Doel, de presentatie van het nieuwe wonen in een echt huis…… Het is een kleine greep uit het programma van Binnenhuis 2000.

Het Lifestyle woonpaviljoen vormt de sprankelende entree van Binnenhuis 2000, de lifestyle beurs die van 27 februari tot en met 5 maart in Ahoy' Rotterdam wordt gehouden. De onderwerpen in dit paviljoen verwijzen naar de opzet van de beurs, die gekenmerkt wordt door een hoogwaardig aanbod van specialisten op het gebied van 'living' in de ruimste zin van het woord.

Eigentijds totaalconcept
Binnenhuis 2000 gaat verder dan alleen het presenteren van de nieuwste collecties op interieurgebied en biedt een totaalconcept voor eigentijds leven en wonen. Er is volop aandacht voor culinaire fijnproeverij en de nieuwste keukens en keukenapparatuur. Heerlijk ontspannen in een weelderige badkamer en met weldadige badproducten krijgt de volledige aandacht in een presentatie Cucini & Bagni. Er is natuurlijk ook het nieuwe wonen, met het accent op de primeurs van de onlangs gehouden meubelbeurzen in Keulen en Milaan. Er is een gevarieerd aanbod van decoratieartikelen, zoals kroonluchters, kandelaars en spiegels. De nieuwste trends, jonge vormgeving en spannende combinaties inspireren de bezoeker om thuis zelf aan de slag te gaan.

Stoffering en verlichting
Op het gebied van stoffering en verlichting is Binnenhuis 2000 bijzonder compleet. Een breed aanbod van allerlei vloeren -hard, zacht, massief, gelaagd, kunststof of natuurlijke materialen- speelt in op de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de individuele bezoeker. Daarnaast toont een aantal exposanten verschillende manieren om plafonds mooi af te werken. Er zijn ook talloze mogelijkheden voor raamdecoratie te zien. Vouwgordijnen, modelgordijnen en de nieuwste overgordijn- en 'in between' stoffen (dikker dan vitrage en dunner dan overgordijnen) vormen slechts een greep uit het totale aanbod.

Kunst: kijken en kopen
Aparte aandacht verdient het kunstaanbod op Binnenhuis 2000. Verschillende galeries presenteren hier topwerken van toonaangevende kunstenaars: ondermeer Galerie Rob van den Doel met de solotentoonstelling van de familie Borowski. Nu steeds meer mensen belangstelling tonen voor kunst in het interieur en een aanschaf overwegen, heeft het veelzijdige aanbod ook een oriënterende functie. Wat vind ik mooi, wat past in mijn interieur, hoe sta ik tegenover abstract werk... rondkijkend op Binnenhuis 2000 vindt de bezoeker de antwoorden op deze vragen. Zo wordt een eventuele aankoop bewust en overtuigd gedaan. De galeriehouders geven uitvoerig informatie over het werk en de kunstenaars.

Lifestyle en de tuin
Lifestyle houdt niet op bij de voordeur. Ook de tuin ademt een sfeer van rust en harmonie en weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoners. Hoe krijg je dat voor elkaar, is een vraag die bij veel mensen leeft. Tenslotte hebben we niet allemaal groene vingers en verstand van alles wat groeit en bloeit. De Staelduinsebos Groenspecialisten presenteert op Binnenhuis 2000 een aantal modeltuinen met elk een eigen karakter en sfeer. De medewerkers informeren en adviseren over aanleg en onderhoud en geven graag antwoord op alle 'tuinvragen' die bij de bezoekers leven.

Beurs met allure
Binnenhuis 2000 is een sfeervolle beurs die al het goede van het leven onderstreept en vooral aandacht biedt aan kwaliteit. De allure van topmerken en goede smaak gaat hand in hand met een ongedwongen, gastvrije sfeer. Juist die combinatie maakt dat Binnenhuis 2000 een heel eigen plaats inneemt in het totale beursaanbod. Voeg daaraan toe de vele aantrekkelijke beursaanbiedingen en het succes van deze schitterende lifestyle beurs is voor een groot deel verklaard.

Binnenhuis 2000 biedt een nieuwe kijk op WONEN

Van de laatste trends tot echte klassiekers, Binnenhuis 2000 weet verschillende stijlen en sferen moeiteloos met elkaar te combineren. Op een oppervlakte van 15.000 vierkante meter staan in Ahoy' Rotterdam van 27 februari tot en met 5 maart een kleine tweehonderd interieur- en woonadviseurs klaar met nieuwe collecties, goede adviezen en inspirerende opstellingen.

Lifestyle is belangrijk op Binnenhuis 2000. Dat betekent veel aandacht voor alle zaken die het leven in en om het huis zo aangenaam maken. Lekker eten, bijvoorbeeld, bereid in een keuken die helemaal tegemoet komt aan de eigen, persoonlijke stijl. Maar ook de tuin, waarin het tot de laatste uurtjes heerlijk toeven is op een mooi gesitueerd terras. Ook staat kunst in de belangstelling, want niets zegt meer over iemands persoonlijkheid dan een zelfgekozen schilderij of beeld. Bezoekers die wonen tot hun lifestyle hebben gemaakt vinden op de beurs net dat extra aanbod.

Persoonlijke en praktische adviezen
Lifestyle is heel persoonlijk. Daarom ontwikkelden drie interieurspecialisten een methode om een modern interieur te ontwerpen en in te richten, waarbij de persoonlijke sfeer maximaal tot uitdrukking komt. De methode bestaat uit vijf fasen, van het maken van een plattegrond tot het kiezen van unieke accenten, die elk afzonderlijk of opeenvolgend worden aangeboden. Het vijf-stappenplan wordt door Adriaan van Houdt Interieur, Van 't Wout Woonkunst en Van Zielst Goed Wonen op Binnenhuis 2000 gepresenteerd.

Een absolute aanwinst is de woon CD-rom, die op de beurs Binnenhuis aan de pers en aan de consument wordt getoond. Op deze CD komt van alles aan bod: van hypotheekadviezen en een verhuisplanner, tot en met een slimme doorkoppeling naar Internet. Bovendien is aan deze noviteit een consumentenactie verbonden. Elke Binnenhuis bezoeker krijgt een waardebon van ƒ 25,-. Tegen inlevering van deze bon, kan de bezoeker de CD kopen tegen betaling van slechts ƒ 9,75. In de winkel kost deze CD ƒ 34,75. Beursbezoekers krijgen deze CD dus tegen een korting van ƒ 25,-.

Nieuwe collecties en primeurs
Binnenhuis 2000 is van oudsher dé beurs waar toonaangevende interieurspecialisten met gepaste trots hun nieuwe collecties presenteren. Jong en strak is de nieuwe lijn in eiken waarmee Heida Exclusieve Interieurs op Binnenhuis 2000 hoge ogen zal gooien. Een combinatie van glas, roestvrijstaal en licht eiken geeft dit klassieke programma een zeer eigentijdse uitstraling.

Het nieuwste model van Leolux wordt gepresenteerd door Leolux Studio Westland. Dit is de zitbank Panta Rhei, die volledig verstelbaar is en daarmee maximaal comfort genereert. De bank wordt in stof of leer uitgevoerd en is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Zo is de Love-seat een ruime éénzitter, Medium-sofa een tweezitter en daarnaast is er ook nog de Longsofa voor drie personen. Leolux Studio Westland laat daarnaast ook een paar bekende en zeer gewilde modellen uit de Leolux-collectie zien: Delical, Bora Bora, Bora Beta en Ronchamp.

Liefhebbers van de klassieke countrystyle ontdekken bij meubelmakerij De Blokschaaf vier programma's: kersen, white-wash, eiken en geloogd grenen. Naast deze eigen collectie maakt De Blokschaaf ook meubelen op bestelling.

Opvallend en eigenzinnig
Bijzonder opvallend zijn de meubelen van Rio Grande International. Haaks op alle huidige trends betrekt dit bedrijf meubelen van kleine meubelmakers in de Zuidwestelijke staten van Amerika en Mexico. Daar worden van oud Oregon Pine, Ponderosa Pine en Barnwood volgens eeuwenoude traditie de meest fraaie kasten, tafels en stoelen gemaakt. Uit Colorado zijn de Loch bedden afkomstig, gemaakt van afgestorven Aspenhout en prachtig gepolijst. De verschillende stijlen liggen verankerd in de cultuur van de betreffende streek en elk meubelstuk is uniek. Groot, stoer en sober zijn de trefwoorden, waardoor niet ieder interieur zicht leent voor de prominente aanwezigheid van deze meubelen. Wie echter de ruimte heeft en graag iets bijzonders aanschaft, zal in de eigenzinnige collectie van Rio Grande International zeker slagen.

Ook van ver, maar dan totaal anders, is de collectie van Faith Trader. Deze firma importeert kleinmeubelen en kunstnijverheid uit Pakistan. Houtsnijwerk, koperwerk, kameelhuidlampen en handgeknoopte tapijten ademen een oosterse sfeer en zijn verrassend goed te combineren met strakke, moderne interieurelementen. Dit geldt ook voor de antieke meubelen van Dubbele Deur Antiek. Naast de Engelse schapenlederen fauteuils en mahonie kasten, tafels en stoelen, biedt deze firma iets heel bijzonders aan: een set van acht antieke, notenhouten stoelen. Wie ooit op zoek is geweest naar een aantal dezelfde, antieke stoelen, weet hoe zeldzaam een dergelijk aanbod is.

Groot aanbod van verschillende vloeren
Met de juiste vloer en passende verlichting, wordt de basis gelegd voor een persoonlijk en stijlvol interieur. Op het gebied van vloeren biedt Binnenhuis 2000 een ruime keuze. Parket, grind, kwarts, tapijt, laminaat en natuursteen vormen slechts een selectie uit het aanbod. Vasto Natuursteen toont een nieuwe trend in marmer: getrommeld marmer in basis kleuren. Trommelen is een methode om marmer een oud, doorleefd karakter te geven. Sobere tinten als olijf, beige, grijs en crème passen in deze sfeer. Een dergelijke vloer wordt gezoet afgeleverd. Dat wil zeggen, vlak afgewerkt en zonder glans. Ook dit verhoogt de authentieke uitstraling. Wie de sfeer van vroeger wil combineren met het comfort van vandaag, kan advies inwinnen bij Multi Floor Vloerverwarming. Voor het uitvoeren van een geheel eigen creatief idee zijn grind-en kwartsvloeren de ideale vloerbedekkers. Poxy grind- en kwartsvloeren zijn behaaglijk, duurzaam, naadloos, non-allergisch, stijlvol en extra geluiddempend. De geluiddempende tussenlaag kan op elke ondervloer worden toegepast en bestaat uit gerecycled rubber met een glasvlies toplaag. De vele mogelijkheden op het gebied van kleuren en decoratieve patronen geven elk interieur een persoonlijke stijl. Een lichtplan is meer dan een peertje indraaien
Dat verlichting meer inhoudt dan het ophangen van lampen, bewijst Bava Lichtarchitectuur met een uitgebreide collectie van zelfontworpen producten. De strak vormgegeven vloerlampen, wandlampen, plafondlampen en railsystemen zijn van roestvrijstaal en glas. Bijzonder detail is dat de glazen elementen exclusief voor Bava Lichtarchitectuur worden vervaardigd in een ambachtelijke glasblazerij. Bava geeft lichtadvies en maakt verlichtingsplannen voor particulieren en bedrijven. Uitgangspunt is dat de verlichting zich aanpast aan de omgeving. Om dit te bereiken kan maatwerk worden geleverd en bestaande verlichting worden aangepast.

Ontdek de nieuwste LIFESTYLE-trends op Binnenhuis 2000

Wonen is thuis zijn. En thuis zijn is je lekker voelen in je eigen omgeving. Dat is de belangrijkste boodschap die de lifestylebeurs Binnenhuis 2000, die van 27 februari tot en met 5 maart wordt gehouden in Ahoy' Rotterdam, haar bezoekers wil meegeven. Honderden specialisten zijn op deze beurs aanwezig om de bezoekers te laten zien hoe leuk, makkelijk en spannend het is om een thuis te maken van je huis. Waarin je eigen stijl en je eigen sfeer de toon zetten.

Belangrijk hoogtepunt van de beurs is het paviljoen The Quality of Life®. Door dit paviljoen komen de bezoekers binnen en maken ze kennis met de vier aandachtsgebieden van Binnenhuis 2000: Culinair, Kunst & Decoratie, Baden & Lichaamsverzorging en Wonen & Interieur. Elke beursdag wordt er in The Quality of Life® een ander thema belicht, waarover de bezoekers uitgebreide informatie kunnen krijgen.

Voor fijnproevers
'Uit eten in een aparte ambiance' blijkt een trend te zijn die succesvol is. Een aantal restaurants in Nederland heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van avonden waarop cultuur en culinair gecombineerd wordt. De Italiaanse sfeer van Pasta e Basta wordt voornamelijk gecreëerd doordat de bezoekers 'zomaar kunnen aanschuiven'. De bediening van het restaurant brengt tussen de gangen door, plotseling een aria ten gehore of voert een buikdansact op. De kok van Pasta e Basta zal voor de bezoekers van Binnenhuis 2000 koude hapjes klaarmaken die ook in het restaurant worden geserveerd. Geïnteresseerden kunnen uiteraard hun vragen stellen en de recepten zijn in het Lifestylepaviljoen te krijgen. Dit alles presenteren zij in een weelderige barokstijl.

Voor echte genieters
In een ander deel van The Quality of Life® ligt het accent op baden en lichaamsverzorging. In een weelderig ingerichte badkamer kan de bezoeker kennismaken met een nieuwe, door Babette van Veen ontwikkelde, serie badproducten. Hierin zijn uitsluitend natuurlijke grondstoffen verwerkt, zoals kruiden, etherische oliën en een natuurlijk conserveermiddel. Babette van Veen zal regelmatig aanwezig zijn om haar producten te demonstreren en antwoord te geven op vragen van bezoekers.

Voor creatievellingen
In een presentatie van Mishmash komt alles aan bod wat met het kunstzinnig decoreren van wanden te maken heeft. Bezoekers kunnen hier aanschuiven aan de grote tafel, boeken over stijlen en technieken inkijken en vragen stellen aan de mensen van Mishmash. Natuurlijk zijn er prachtige voorbeelden van wanddecoratie te zien en worden er diverse schildertechnieken gedemonstreerd. In dit gedeelte van The Quality of Life® vindt tevens een expositie plaats.

Voor waaghalzen
Het interieurgedeelte van The Quality of Life® toont een spraakmakende presentatie van het nieuwe wonen, zoals dat de ontwerpers voor ogen staat. Vloerbedekking, verlichting, meubels en stoffen vormen hier spannende en vooral gewaagde combinaties. Deze niet-alledaagse opstelling wordt verzorgd door interieurontwerpers van de bedrijvencombinatie 'Groeten uit Rotterdam'. Deze combinatie bestaat uit Heydae (Peter van der Graaf), Tink Interieur (Mark Tinkhof), Verlaat² (Yvonne en Yolande Verlaat), Artdepot (Hestie Mijer), Frills (Els van der Eijken), Art of Living (Ron Schroer) en Mishmash Frank van Oosten en Henk Bezemer). Ook hier komt elke dag een ander thema aan de orde en kunnen de bezoekers verschillende boeken raadplegen. De aanwezige specialisten geven graag een eigenzinnig antwoord op alle interieurvragen. Uit de CULINAIRE wereld van ....

De keuken is in veel huishoudens het centrale punt waar een groot deel van het dagelijkse leven zich afspeelt. Er wordt niet alleen gekookt, maar ook gegeten, bijgepraat, huiswerk gemaakt, kortom geleefd. Op Binnenhuis 2000 presenteren verschillende keukenfabrikanten hun nieuwste modellen. Daarnaast kan de bezoeker een gezellig kopje koffie drinken, een broodje eten, even uitrusten met een drankje, etc op het grote stijlvolle terras. Ook tussen 17.00 en 19.00 uur blijft het terras open om een hapje te eten.

Keukencentrum Schoonhoven is gespecialiseerd in nostalgische stijlkeukens, gemaakt op ambachtelijke wijze met keuze uit verschillende houtsoorten. Het gaat hierbij om maatwerk, waarin de modernste keukenapparatuur van verschillende topmerken smaakvol wordt geïntegreerd. Voor de afwerking kan gekozen worden voor blanke lak of een authentieke verfkleur.

Palazzo
Hans Verkerk Keukens presenteert op Binnenhuis 2000 een nieuw, luxe keukenprogramma dat de naam Palazzo draagt. Qua uiterlijk lopen de Palazzo-modellen uiteen van de pittoreske 'grootmoeders tijd' stijl tot modern Italiaans keukendesign. Wat alle modellen gemeen hebben is de Palazzo-kwaliteit. Die zit in kleine details, zoals de Palazzo fluisterprofielen voor een soepele, zachte deuraanslag en een stofdichte afsluiting. De volledig uittrekbare korven en laden. En de extra opbergruimte in elk model.

Quooker
Wie van een dergelijke luxe houdt, is zeker ook geïnteresseerd in de Quooker, de kokend-water kraan die veel energie en tijd bespaart. Het water komt hier op een temperatuur van 100°C en volledig gezuiverd uit. Dat is handig voor allerlei toepassingen: koffie en thee zijn in een handomdraai gezet, koken gaat sneller en een heet sopje is ook écht een heet sopje. De Quooker wordt gedemonstreerd door de firma Peteri.

KUNST voor thuis op Binnenhuis 2000

Opvallend is de solotentoonstelling die Galerie Rob van den Doel op Binnenhuis 2000 inricht rondom de Poolse glaskunstenaars Borowski. De familie bestaat uit twee generaties: vader Stanislaw en de zonen Pawel en Victor. De unieke techniek die zij toepassen maakt van elk glazen voorwerp een kunststuk. Twintig jaar geleden was Galerie Rob van den Doel de eerste galerie die hedendaags glas onder de aandacht bracht bij het tentoonstellingspubliek.

Vader Borowski heeft wereldfaam verkregen door glazen voorwerpen te produceren die in combinatie met de graveerkunst tot de meest unieke kunststukken behoren. 'Radgraveren' is een techniek waarbij twee of drie lagen gekleurd glas over elkaar worden geplaatst. Door het wegslijpen van de bovenste laag worden de onderliggende kleuren zichtbaar. De kunststukken kunnen vazen zijn, maar ook wandvoorwerpen of lichtobjecten. Een tweede manier die hij toepast is de 'graaltechniek'. Bij deze techniek wordt het gegraveerde glas tussen twee lagen helder glas gegoten, opnieuw verwarmd en opnieuw geblazen. De gegraveerde tekening wordt daarbij vergroot en/of vervormd. Daarnaast vervaardigt hij ook samengestelde objecten. Daarbij snijdt hij bepaalde vormen in glas, bewerkt deze en kleeft ze weer in abstracte vorm aan elkaar.

Zonen Borowski in voetsporen van vader
Zijn zoon Pawel past dezelfde techniek toe als zijn vader. Zijn samengestelde objecten zijn echter meer anekdotisch. Samen met zijn broer Victor leidt hij de Studio waarbij objecten in serie worden geproduceerd. In tegenstelling tot de unieke stukken die een waarde hebben van ƒ 15.000,- tot ruim boven de ƒ 100.000,-, zijn de serie stukken voor enkele honderden guldens aan te kopen. Op Binnenhuis 2000 is een topselectie van meesterstukken te zien uit de collectie van unieke voorwerpen en uit seriestukken van de Studio.

Hollandse onderwerpen
Ook kunstenaars uit Nederland presenteren hun werk op Binnenhuis 2000. Zo brengt Arno Overdevest schilderijen die alle geïnspireerd zijn op zijn jeugd rond de boerderij. Zijn expressieve werk is de ene keer figuratief, de andere keer abstracter. Overdevest exposeert op Binnenhuis 2000 samen met Mattieu Gelissen, die kleurrijk, raku gestookt keramiek maakt. Evenals Overdevest, kiest ook Wiebe van der Zee voor typisch Hollandse onderwerpen: koeien. Zijn, veelal langgerekte, schilderijen laten in een gedetailleerde stijl talloze rassen zien.

Beelden en schilderijen
Galerie Blom presenteert het werk van zes kunstenaars uit Nederland, België en Frankrijk. De bronzen beelden van Pascal Radar zijn alle geïnspireerd op de oudheid en verwijzen naar het oude Egypte en de Etruskische cultuur. De bekende graficus Fon Klement houdt zich steeds meer met olieverftechniek bezig en exposeert o.a. een uitzonderlijk landschap, geïnspireerd op de Voerstreek. Verder toont Galerie Blom werken van Yang Din, Stef Jurriëns, Arnold Niessen en Jacques Bage. Om het particuliere kunstbezit te stimuleren biedt Galerie Blom een eigen, renteloze, aankoopregeling aan haar klanten.

Kunst op bestelling
Van totaal andere dimensies zijn de wandschilderingen van Bakelaar & Waardenburg. Dit duo schildert op traditionele wijze Arcadische landschappen, Venetiaanse uitzichten en tal van andere 'verhalende' taferelen op de muren van zowel particulieren als bedrijven. Hun werk onderscheidt zich door een speels oog voor details en een hoge kwaliteit in de afwerking. Kunst 'op bestelling' wordt ook geleverd door P@intings.com, en wel uitsluitend via internet. Belangstellenden kunnen een opdracht geven voor een bepaald onderwerp, of rondsnuffelen op de website van deze virtuele galerie. P@intings.com laat schilderijen ontwerpen door een eigen team van ervaren fotograven en (grafisch) ontwerpers die van de nieuwste digitale technieken gebruik maken. Deze schilderijen worden vervolgens in opdracht van het bedrijf geschilderd door gerenommeerde kunstschilders, die alle technieken beheersen die van een artiest van deze tijd verwacht mag worden. Elk ontwerp kan slechts in beperkte oplage gemaakt worden.

Bemiddelen in Kunst
Van geheel andere aard is de discipline van Monique Suttorp van Art Direction Science, opgericht in 1990. Zij is de laatste vijf jaar werkzaam als kunstbemiddelaar. In opdracht van een potentiële koper gaat zij op zoek naar een bijbehorend kunstwerk of een passende artiest. De koper hoeft alleen maar aan te geven waar hij of zij van houdt, welke kleuren bij het interieur zouden passen, hoe groot het werk mag zijn en wat het beschikbare budget is. Sommige kopers stellen belangstelling voor kunst als investering. De ene artiest heeft meer potentie dan de andere om een grote naam te worden in de kunstwereld. Art Direction Science geeft advies aan elke koper op het vlak waar zijn of haar belangstelling naar uitgaat. Op de beurs introduceert het bedrijf de naam van de website dutch-art.nl.

Zien = doen
Diverse kunstenaars uit de Hoekse Waard presenteren zich gezamenlijk aan de bezoekers van Binnenhuis 2000. John Dalessi, Arthur Bernard, Els Lorwa, Janneke Verhoeven, Peter Broeders, Mieke van Alphen en Jos Gielen zullen verspreid over de beursdagen hun specialismen demonstreren. Er worden minimaal twee technieken per dag gepresenteerd. Het programma wordt tijdens de beurs dagen op internet vermeld. De technieken zijn: schilderen met acrylverf, keramiek, portrettekenen, beschilderen van keramiek, etsen, linodruk, voorbereiden van brons-, wasmodellen en gietmallen. Misschien is een bezoek aan de beurs wel het begin van een leuke hobby? Een écht huis op Binnenhuis 2000

Binnenhuis 2000, de lifestyle beurs die van 27 februari tot en met 5 maart wordt gehouden in Ahoy' Rotterdam, geeft ruimte aan eigenzinnige lifestyle-specialisten die hun bezoekers graag iets bijzonders aanbieden. De Stam Totaal Wonen gaat hierin wel heel ver. Op een plein van de 1000 vierkante meter grote stand laat deze interieurspecialist een écht huis bouwen. Dit huis wordt ingericht met hot items uit de nieuwe interieurcollecties.

Centraal in het huis staat de nieuwe collectie Arx meubelen, die gekenmerkt wordt door het gebruik van licht kersenhout. De ontwerpen zijn van Jan de Bouvrie, Maroeska Metz, het ontwerpteam Ravage, dat bestaat uit Clemens Rameackers en Arnold van Geuns, en Brand & Van Egmond. Het huis wordt verlicht met de lampen van Anna van Egmond, die een heel apart karakter hebben door de vele krullen, draaien en glaselementen.

Saddle-leer en chroom
Om het huis bevinden zich vier units met primeurs van verschillende meubelfabrikanten. Zo is er een unit met de zitmeubelcollectie van Teun van Zanten voor het merk Machaleke & Machaleke. Deze meubelen zijn het best te omschrijven als moderne klassiekers in saddle-leer. Dit leer is gepatineerd en geschuurd, wat een bijzonder effect oplevert. In combinatie met bijvoorbeeld een onderstel van chroom, zoals bij de Wingchair, ontstaat een sfeervol meubel dat uitstekend in een modern interieur past.

Replica's van Van Walraven
In een andere unit zijn de Van Walraven meubelen te zien. Deze schitterende replica's in kersen, edelmetaal en zwart leer laten de sobere chic van vroegere tijden herleven. Zoals altijd biedt De Stam Totaal Wonen ook ruimte aan de nieuwste modellen uit de Topform collectie en krijgt Gelderland een unit voor een primeur: de 6470 serie van Jan de Bouvrie. Dit kubistisch vormgegeven model wordt als fauteuil en tweezitter gepresenteerd in de kleurencombinaties rood/donkergrijs en zwart/wit.

Modern wonen
Naast bovengenoemde highlights brengt De Stam Totaal Wonen het nieuwste uit de collecties van Jori, Leolux en Young International. Opvallend zijn de afneembare hoezen, waardoor lichte kleuren zoals grijstinten, camels en ivoor, weer tot de mogelijkheden behoren. Met een eigen adviesconcept voor het moderne interieur komt De Stam tegemoet aan alle wensen en vragen op het gebied van modern wonen en de combinatie van wonen en werken. Daarom is er dit jaar ook veel aandacht voor computermeubels.

Gesignaleerd

Doorlopend geopend
Voor het eerste in de 34 jarige geschiedenis van Binnenhuis, gaat de beurs open op zondag. Actrice Babette van Veen zal de opening verzorgen. De openingstijden van de beurs zijn nu ook verruimd. Zo is het mogelijk om gelijk na de kantooruren de beurs te bezoeken. In tegenstelling tot vorige jaren, blijft de beurs tussen 17.00 en 19 00 uur open. Op de beurs, op het culinair terras is een hapje te eten, voordat de bezoeker de beurs bezoekt. De beurs sluit om 22.00 uur.

Geef uw huis een eigen stijl
De afwerking van een huis vraagt dikwijls veel denkwerk. Zodra het idee gevormd is in welke stijl men het huis wil inrichten, dan komt het er op aan de juiste leverancier te vinden. Weijntjes is gespecialiseerd in deurbeslag, hang- en sluitwerk en bouwbeslag. Dit bedrijf levert materialen in zowel moderne als in monumentale stijl. Ook beslag in strakke lijn en/of ronde vormen zijn verkrijgbaar, zelfs de stijl die populair was in de jaren twintig.

Evelyne Smith
Van Dantzig & Lichtenveldt, Harderwijkweg 11, 2803 PW Gouda Tel: +31 (0)182 - 570233, Fax: +31 (0)182 - 539666

Deel: ' Informatie over beurs Binnenhuis 2000 op website RTB Beurzen '
Lees ook