Koninklijk Horeca Nederland

Informatie over de oorlog in Irak

Nu de oorlog is uitgebroken, zal zowel de toerist als de zakelijke reiziger de ontwikkelingen afwachten. Mensen zullen het boeken van reizen of zakelijke bijeenkomsten uitstellen totdat er meer inzicht ontstaat in de duur en omvang van de oorlog in Irak en eventuele represaille maatregelen.

Ervaringen gedurende eerdere conflicten leren dat vooral intercontinentale reizigers gevoeliger zijn voor onrust en niet perse noodzakelijk reizen zullen uitstellen.

Europeanen reageren over het algemeen nuchterder. Daarom is de verwachting dat Europeanen gewoon naar Nederland zullen blijven komen. Er ontstaan zelfs kansen omdat men over het algemeen zijn ontspanning in tijdens van onrust dichterbij huis zal zoeken.

Hier wordt op in gespeeld door de promotionele activiteiten in de buurlanden op korte termijn te intensiveren en een meer actiematig karakter te geven.

Er is geen landelijk inzicht te geven in de exacte, cijfermatige gevolgen voor de inkomende reisindustrie. Er is bovendien geen landelijk inzicht in annuleringen.

Via trnet.nl en holand.com vindt u de meest voorkomende vragen aangaande de oorlog in Irak en de consequenties daarvan voor de Nederlandse reisindustrie.

Deel: ' Informatie over de oorlog in Irak '
Lees ook