Gemeente Leiden

Informatie over de OV-taxi Leidse regio

Alle inwoners van de Leidse regio kunnen dag en nacht gebruikmaken van de OV-taxi: een kruising tussen de bus en een taxi. Na een telefoontje wordt u thuis opgehaald en naar uw bestemming gereden. Tegelijk kunnen ook andere passagiers meerijden. Daar-om liggen de prijzen een flink stuk lager dan bij de gewone taxi's. En de prijs is vooraf bekend!

BOUWEN EN WONEN - De OV-taxi Leidse regio is een initiatief van de zes gemeenten in de Leidse regio. Connexxion en een aantal regionale taxibedrijven zorgen voor de uitvoering. De OV-taxi rijdt in Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Oegstgeest, Alkemade en Zoeterwoude. Maar ook in een groot aantal gemeenten eromheen, zoals Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Voorburg. De OV-taxi kan u nog verder wegbrengen, maar dan moet u wel extra betalen. De prijs van de rit is afhankelijk van het aantal zones dat u reist, net als bij de bus. Een rit van de Merenwijk naar het centrum kost bijvoorbeeld 3,72 en van Leiden Cen-traal naar Katwijk boulevard 7,44. Een overzicht van de zones staat in de gratis informatie-brochure die u telefonisch kunt opvragen (071-5165904).

Klachtenservice

Door de nieuwe opzet kent de OV-taxi kinderziektes. Om daar van te leren heeft de OV-taxi een uitgebreide klachtenservice. Heeft u een klacht dan kunt u bellen met de klachtenlijn (0900-2022369) of een klachtenformulier invullen dat de chauffeur bij zich heeft. De binnen-gekomen klachten gaan voornamelijk over het te laat verschijnen van de taxi. Daarover is het volgende afgesproken. De taxi staat uiterlijk twintig minuten na de afgesproken tijd voor de deur. Is dit niet het geval, dan krijgt u een gratis rit aangeboden. Heeft u een belangrijke afspraak, bel dan minstens een uur voor vertrek en geef door hoe laat u ergens moet zijn. U komt dan maximaal twintig minuten eerder op uw bestemming.

In drie stappen

Met de OV-taxi in drie stappen door de Leidse regio en daarbuiten:
* Stap 1: Bepaal uw bestemming;

* Stap 2: Bel 0900-2022368 (lokaal tarief) voor een afspraak;
* Stap 3: Vertrek vanaf uw voordeur.

Deel: ' Informatie over de OV-taxi Leidse regio '
Lees ook