Informatieavond Nederlands Asielbeleid

Geachte redactie,

Aanstaande donderdag 26 mei organiseert ASKV / Steunpunt Vluchtelingen een informatieavond over het Nederlandse Asielbeleid anno 2016.

Hoe gaat een gehoor in z’n werk? Hoe toets je de geloofwaardigheid van een vluchtverhaal? Waarom maakt Nederland nog altijd gebruik van grensdetentie?

Waarom resulteert, na het hele asielsysteem te hebben doorlopen, 39% van de herhaalde aanvragen alsnog in een verblijfsvergunning?

Deze en andere vragen beantwoordt asieladvocaat Igna Oomen. Vervolgens neemt Wil Eikelboom, advocaat vreemdelingenrecht en mensenrechten, u mee naar de grenzen van Europa. Verder aan het woord: Hazem, cliënt van het ASKV over zijn ervaringen in de Nederlandse asielprocedure en journaliste Eva Hoeke, die haar huis met een van onze cliënten deelde.

ASKV organiseert de avond mede naar aanleiding van het uitbrengen van de app ‘Arrival & Departure’: een wandelroute op en rondom Schiphol die je aan de hand van de verhalen van drie asielvragers meeneemt langs verschillende fases van de asielprocedure, van aankomst tot (dreigende) uitzetting.

U bent van harte welkom in het Verzetsmuseum te Amsterdam, Plantage Kerklaan 61A, 1018 CX Amsterdam op 26 mei van 19.30 tot 21.30 (inloop vanaf 19.00 uur). Toegang gratis. Graag aanmelden via: aanmelden@askv.nl

Mocht u vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

Deel: ' Informatieavond over het Nederlands Asielbeleid anno 2016 in Amsterdam '


Lees ook