Informatieavond over prostaatkanker


NIJMEGEN, 20120913 -- Het Taborhuis, centrum voor begeleiding van mensen met kanker, organiseert op vrijdag 5 oktober, 19.30 uur, een informatieavond over prostaatkanker in Centrum De Appel, Groesbeekseweg 428, Nijmegen (villa Mariënboom).

Prostaatkanker is de meest voorkomende soort kanker bij mannen: jaarlijks krijgen rond de twaalfduizend mannen in Nederland te horen dat zij prostaatkanker hebben. Aan deze uitspraak is veel onderzoek vooraf gedaan. Het verhaal begint voor de meeste mannen met ongerustheid. Bijvoorbeeld doordat bij een familielid, vriend of collega van dezelfde leeftijd prostaatkanker is vastgesteld. ‘Zou ik misschien ook…?’

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met of betrokken is bij prostaatkanker en voor mensen die op de hoogte gesteld willen worden. Ook belangstellenden of medewerkers in de gezondheidszorg zijn welkom. Programma: oncologie verpleegkundige Rijnstate Ziekenhuis Arnhem, Astrid Albers, vertelt over de gevolgen van prostaatkanker; Prostaatkankerstichting is aanwezig; Theater van het Gedeelde Leed geeft een korte voorstelling over wel en wee bij prostaatkanker.

Aanmelden info@taborhuis.nl of 024-684 36 20.

Uitgebreide informatie: www.taborhuis.nl.


Deel: ' Informatieavond over prostaatkanker in Nijmegen '


Lees ook