Provincie Zuid-Holland

Informatiebijeenkomst aanleg rotonde Maasdam

Het drukke kruispunt van de provinciale weg N 217 met de Sportlaan richting Maasdam en Puttershoek wordt vervangen door een turbo-rotonde. Op 20 augustus 2001 start de provincie Zuid-Holland met de aanleg van deze rotonde. Het is op deze rotonde niet mogelijk om geheel rond te rijden. De rijbanen van de rotonde zijn gescheiden, waardoor het veranderen van rijstrook op de rotonde niet mogelijk is. De werkzaamheden duren circa vier maanden (onder voorbehoud van weersomstandigheden).

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden kan het doorgaande verkeer op de N 217 gewoon van de weg gebruik blijven maken. Het verkeer kan wel enige hinder van de werkzaamheden ondervinden. Voetgangers en (brom-)fietsers kunnen gebruikmaken van de onderdoorgang van het viaduct over de Boezemvliet. § Gedurende de gehele uitvoeringsperiode is de Sportlaan (Puttershoek-zijde) van/naar de N 217 afgesloten voor alle verkeer. § Vanaf circa 8 oktober t/m 30 november 2001 is de Sportlaan (Maasdam-zijde) van/naar de N 217 afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse via borden omgeleid.

Openbaar Vervoer
Een aantal buslijnen van conneXXion volgt een aangepaste route. § Buslijn 177 stopt niet in Maasdam, maar bij de tijdelijke halte op de Parallelweg ter hoogte van de Hoeksedijk/Viaduct. § Buslijnen 167/168 rijden via de tijdelijke halte op de Parallelweg en de tijdelijke halte aan de Smidsweg. De overige haltes in Maasdam vervallen. § Buslijnen 166/176/266 rijden via de tijdelijke halte op de Parallelweg. De overige haltes in Maasdam vervallen. § De halte gemeentehuis Binnenmaas te Maasdam blijft bereikbaar. Voor meer informatie: connexxion klantenservice 0900 266 63 99 (22 ct/min).

Informatie
Het laatste nieuws over de werkzaamheden is vanaf 15 augustus 2001 te beluisteren op het gratis telefoonnummer 0800-0810. Voor overige vragen over de aanleg van de rotonde kan contact worden opgenomen met Richard Wisse, provincie Zuid-Holland, telefoonnummer: 070-4416293.

Informatiemiddag/-avond maandag 20 augustus 2001
Op maandag 20 augustus 2001 organiseren de provincie Zuid-Holland en de gemeente Binnenmaas een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Van 16.00 17.30 uur en van 19.00 20.30 uur kunnen belangstellenden terecht in het gemeentehuis aan de Sportlaan 22 in Maasdam. Er is informatie te krijgen over de werkzaamheden, de planning, de omleidingsroutes, het openbaar vervoer, et cetera. Op deze informatiebijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Maasdam aanwezig om alle vragen te beantwoorden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de aannemerscombinatie: Kon. Wegenbouw Stevin/Koop Tjuchem/Heijmans Wegenbouw/G. van Herk Tzn.

Het ingenieursbureau Van Kleef uit Vught voert de directie op het werk.

Werkzaamheden Puttershoek
Tegelijkertijd met de aanleg van de rotonde op de N 217 laat de gemeente Binnenmaas in Puttershoek een rotonde aanleggen en enkele kruisingen reconstrueren.

Deel: ' Informatiebijeenkomst voor aanleg rotonde Maasdam '
Lees ook